Total War

Vše co přímo nesouvisí s hrou na Equilibrii

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
Dron

Příspěvek od Dron »

darmian píše:
Dron píše:
darmian píše:Snažil jsem se nějakým způsobem ty invaze vypnout a jde to udělat trošku oklikou -> ve Third_Age/data je soubor descr_sm_factions.txt, který definuje základní vlastnosti frakcí jako jejich kulturu, náboženské vyznání atp. (frakce tam jsou uvedeny pod názvy z původní hry (Mordor je tam například pod názvem England) Podstatné je, že papežské státy tam mají navíc jednu vlastnost, kterou všichni ostatní postrádají a to je: special_faction_type papal_faction
Stačí tuhle vlastnost zakázat a ve hře pak nebude mít nikdo status papežského státu a tímpádem ani možnost vyhlašovat invaze...
Je to 100% funkční? Aby to nepadalo nebo nebyla ta frakce eliminována se začátkem hry nebo něco podobného :biggrin:
Ještě to testuju, ale hra zatím jede v pohodě a nepadá to.
Co jsem tak pochytil při čtení skriptů, tak žádný z nich není fixně navázán na tenhle status. Pouze na jméno frakce (v tomhle případě papal_states) a touhle úpravou se žádná frakce nemaže, pouze se jí vezme určitý status, takže by neměly vznikat errory typu "NullPointerException" atp.

EDIT:
Popis změny:
- všem evil frakcím zmizí záložka Dark Lord of Mordor na které si lze prohlédnout, jak jsou u Saurona oblíbené a na které lze požádat o invazi. Tahleta záložka je v podstatě upravenou verzí té, která byla v původním Medievelu pro křesťanské frakce.
- generálům zmizí z karty tlačítko připojit se k invazi (pakliže žádná invaze není aktivní, tak je toto tlačítko zamčené)

Jednoduše ve hře je stále implementována možnost invazí, jenomže nikdo nemá status papeže (Saurona), který by je svolal...
To zní dobře, v to jsem ani nedoufal, že by to tak šlo :smile:
darmian

Příspěvek od darmian »

Dron píše:
Jsem ve 20. tahu a stále je všechno v pořádku, takže tohle řešení očividně funguje.
darmian

Příspěvek od darmian »

A co ten Garrison Script? Vyhodíme nebo necháme?
Nalk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

Tj. to náhlé zjevení se epické armády? To bych vyhodil, nevypadá to moc reálně.
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"
- Eustass Kid (One Piece)

Van, kněz Hrebogův, vyznavač Vyšší cesty
acc.: Nalkanar
darmian

Příspěvek od darmian »

Nalk píše:Tj. to náhlé zjevení se epické armády? To bych vyhodil, nevypadá to moc reálně.
Jj, to je ono. Funguje to sice jenom Player vs. AI a AI vs. AI, ale nevím, jak by to vypadalo v multiplayeru kde jsou hráči zastoupeni AI. Taky by se mohlo stát, že by to generovalo armády i hráčským frakcím...

Tenhle script se dá smazat takhle:
- Jděte do Third_Age/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt
- Smažte všechno mezi
;#################### Garrison Script Version 1.3 #####################

a

;########################### MONEY SCRIPT ##############################

Doporučuju udělat zálohu, než začnete něco mazat. Ten script je fakt hodně dlouhej...

- Jakmile budete mít smazáno, jděte do Third_Age/data/world/maps/base a smažte tam soubor map.rwm

EDIT: Tahleta úprava samozřejmě není kompatibilní s uloženýma hrama...
Vugi
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Vugi »

Vše nainstalováno odzkoušeno 3x dohráno, Harad nic moc, oni ty Olifanti kteří se i logicky nevejdou na loď a jsou kolem 100ho tahu … co je ještě volného? Ten start time 6.6. platí a od kolika hodin?
EQ screeny: http://vugi.xf.cz/
Nalk
Kontaktovat uživatele:

Re: re

Příspěvek od Nalk »

Vugi píše:Vše nainstalováno odzkoušeno 3x dohráno, Harad nic moc, oni ty Olifanti kteří se i logicky nevejdou na loď a jsou kolem 100ho tahu … co je ještě volného? Ten start time 6.6. platí a od kolika hodin?
Chlape, cokoliv droguješ, tak to neber :biggrin: připadáš mi jak hyperaktivní křeček na kofeinu :biggrin:
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"

darmian

Re: re

Příspěvek od darmian »

Vugi píše:Vše nainstalováno odzkoušeno 3x dohráno, Harad nic moc, oni ty Olifanti kteří se i logicky nevejdou na loď a jsou kolem 100ho tahu … co je ještě volného? Ten start time 6.6. platí a od kolika hodin?
Harad nic moc? To si povíme, až od vás se sircervicem dostanu na prdel :biggrin: Máš postavení jako nikdo jinej, tak bys měl bejt rád...
Btw. ještě se neozvala polovina hráčů a nepotvrdila, takže nevím, jestli se skutečně začne...

EDIT: A volný není už nic. Musel by sis to s někým prohodit...
Naposledy upravil(a) darmian dne 2. 6. 2011 21.01, celkem upraveno 1 x.
sircervic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sircervic »

marná snaha.. já se zasek..
naistaloval jsem TW.. až do 1.3 mám staženej datáč někde.…
ale pařim TW :D help!
darmian

Příspěvek od darmian »

sircervic píše:marná snaha.. já se zasek..
No a co ti nejde? Nainstalovat to?
Nalk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

V pátek dostahuju (předchozí víkend jsme doma dělali různé úpravy, takže s netem to bylo takové všelijaké)… na bytě v Brně nemám takový net, abych mohl i stahovat... takže v pátek stáhnu, v sobotu to bude nainstalované, v neděli budu nevyspalej, jak budu celou noc testovat.. a v pondělí můžou jít Legolasové do boje

LindacpAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LindacpAG »

Já už doinstaloval.. takže, teď už jen oběvuji.. (a stále běduji, do jaké složitosti jsem se to uvrtal)
Thildon Mellvin
<i>"That's not a test! That's asbestos." </i>
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

LindacpAG píše:Já už doinstaloval.. takže, teď už jen oběvuji.. (a stále běduji, do jaké složitosti jsem se to uvrtal)
jj, v pohodě, snad na nás ti pokročilí budou brát ohledy :)

Jak že to je s bitvami? Jsou automatické, nebo je budeme odehrávat v poli? Já vždycky když jsem metw hrál, tak jsem mačkal autoresult, takže neumím nic :/
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
darmian

Příspěvek od darmian »

The_Balrog píše:
LindacpAG píše:Já už doinstaloval.. takže, teď už jen oběvuji.. (a stále běduji, do jaké složitosti jsem se to uvrtal)
jj, v pohodě, snad na nás ti pokročilí budou brát ohledy :)

Jak že to je s bitvami? Jsou automatické, nebo je budeme odehrávat v poli? Já vždycky když jsem metw hrál, tak jsem mačkal autoresult, takže neumím nic :/
Bitvy se budou odehrávat ručně, protože autoresult to počítá prapodivně (kladě až moc velký důraz na počet vojáků v jednotce (251 oproti lidským/trpasličím 151 a elfím 121).

EDIT: To už i ta hloupá AI dokáže v realtime bitvě nadělat větší škody, než autoresult.
Nalk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

A jak se to bude řešit hráč vs. hráč?

darmian

Příspěvek od darmian »

Nalk píše:A jak se to bude řešit hráč vs. hráč?
Jeden bude vždycky v zastoupení AI... Dávejte si pozor, kam až může nepřátelská armáda v tomto tahu dojít...
Dron

Příspěvek od Dron »

V klidu zkoušejte a rozmýšlejte. V pondělí sepíšeme nastavení všech souborů, rozdělení frakcí, e-maily, pořadí, pravidla a pokud se vše zadaří, začneme :smile:
sircervic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sircervic »

darmian píše:
Ne pařim toho normálního.. :D a hledám místo abych moh naistalovat ten zbytek,.
Dron

Příspěvek od Dron »

sircervic píše:
darmian píše:
Ne pařim toho normálního.. :D a hledám místo abych moh naistalovat ten zbytek,.
Koukej instalovat TATW :bash: :biggrin:
Vugi
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Vugi »

NeNe v pohodě, Harad je fajn, spíš je o to, že jsem lamer a opravdu můžu potvrdit to, že se na mapě vyskytuje nějaká super armáda, za Gondor je to Boromir, kterej se během siege vždycky zázračně objeví u města a má ty nejnadupanější jednotky … :angry:
EQ screeny: http://vugi.xf.cz/
Odpovědět