Prilisne propojeni postavy a hrace

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

mkov
Kontaktovat uživatele:

Prilisne propojeni postavy a hrace

Příspěvek od mkov »

Jsem tu neco pres tyden.
Driv jsem hral jinde, tam se mi to nestalo, skoro ani nemohlo takove RP tam az tak neni.
Ale ady se mi casto stava, ze prozivam jako hrac to sami co postava, postava se rozbreci a ja taky (ne vzdy) postava se nastve a ja taky.
Az me to zarazi ja jako hrac nemam proc brecet, asi mi to moc leze na mozek.
Je to normalní?
Taky se vam to stava?
:helpsmilie:
:happy:
Zkušenost je nejlepší učitelka, jen je někdy příliš drahá.
Jsem zodpovědný za to co píšu ale ne za to co čtete!
http://mkov.wz.cz
Onyx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onyx »

Je to známka toho, že postavu nehraješ, ale prožíváš. řekl bych že je to normální a mě osobně právě tohle nejvíce baví
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

řiká se tomu "hluboký ponoření" a je to to, proč to RPG pozitivní hráči hrajou...až jednou zjistíš, že postava dělá něco proti tvý vůli tak z toho nebuď vyvalenej, vo tom to jeeee :bigwink:
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
mkov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mkov »

NO nekdy si dela co chce a jak chce. prose sponatene, ale ja to prozivam s ni :happy:
chlorofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlorofil »

RP je RP, ale RL je taky RL...abys to neprožíval tak moc, že ti to přeroste přes hlavu... ;)
coirëa oialë
steel_martin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od steel_martin »

Podlě mě je to fajn za okolností kdy postava prožívá pozitivní věci (radost, smích) … ale špatný, když postava prožívá věci negativní (skákání v okna, amputace končetiny za účelem zastavení smrtelného jedu :))))

Takže prožívej to jak chceš, ale mačetu dál od počítače :biggrin:
Game ID: Reverend_Malthas
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Jojo o tom to je. Zatím poslední fáze kam jsem se dostal je že za postavu nehraji (ačkoliv ji stále mám pod kontrolou), ale tak nějak ji dávám možnost se projevit a žít si a ona si už dělá co chce a dost často mě samotného překvapí... :bigwink:

*doufá že tohle nečte žádný psychiatr*
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

Čte, ale trápit to nemusí :biggrin:
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
Lump
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lump »

a já proč Lumpin porád kalí pifka a fajčí :smile:
Když já si nechci zkazit těch krásných 1000 příspěvků . Považujte mne za ducha :D
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

spis bych dal bacha az se zacnes chovat v realu jako tvoje postava :). zvlast kdyz nekdo hraje za takovy kanaly trpasliky a nebo zvrhly elfky :megalol:
Imrahil

Příspěvek od Imrahil »

Anonymous píše:spis bych dal bacha az se zacnes chovat v realu jako tvoje postava :). zvlast kdyz nekdo hraje za takovy kanaly trpasliky a nebo zvrhly elfky :megalol:
to sem byl ja jen sem se nelognul :smile:
mkov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mkov »

Ja hraju cloveka :happy:
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

Imrahil píše:...nebo zvrhly elfky...
to se ve hře krotim, v realu sem eště horší zvířátko :evillaugh: : :megalol: :megalol: :megalol:

Praetor

Příspěvek od Praetor »

mkov píše:Ja hraju cloveka :happy:
drzim palec abys od sve postavicky nektere veci neokoukal, napriklad smich :bigwink: :megalol:
Dives, qui sapiens est
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

photter píše:to se ve hře krotim, v realu sem eště horší zvířátko :evillaugh: : :megalol: :megalol: :megalol:
:yes: :megalol: :megalol:
Jezura

Příspěvek od Jezura »

No uvidíš časem. Ale nebezpečný to imho trochu je. Po jedné životní tragédii mé postavy jsem pár dní nemohl moc spát a v práci jsem měl myšlenky úplně v háji. Ale když se to jen stupňovalo, tak jsem si na ty tragédie nějak zvyk.. :r.i.p.:
snowman

Příspěvek od snowman »

:hanged1:
Hluchý slepec někdy vidí a slyší lépe než zdravý, kdož však odmítá vidět věci tak, jak jsou a neumí naslouchat
Drog

Příspěvek od Drog »

Mno na todle je jedno řešení:Všeho s mírou:)) Jinak vám vaše postava přiroste k srdci a když udělate ve hře blbost a ona se začne mněnit v něco co hráč u kompu nechce,tak to setsakramensky zabolí a hráče který svou postavu prožívá přejde chut hrát něco co se jen vzdáleně podobá tomu co hral dříve. :angry: A potom se na to bud vyprdne nebo tu zmněnu zahraje ale už ho tak často ve hře nepotkáte. :) Na druhou stranu je někdy sranda hrát něco uplně odlišného vašim představám. :smile:
Neberte život příliš vážně. Beztak z něho nevyváznete živí.
Gran
Kontaktovat uživatele:

DI - Deep Immersion

Příspěvek od Gran »

Na RPG Fóru o hrách jako je Dračí Doupě, Dračí Doupě Plus, AD&D, DnD a další se k tomuto tématu vyjadřoval uživatel Sirien a vystihl v podstatě moji myšlenku o tom. Neb se však nechci o tom z lenosti rozepisovat, dovolím si ho citovat:
JE to součást RP.

Ale to si asi slyšet nechtěl. Dost těžko se to vysvětluje, hlavně protože mi schází použitelná terminologie

Než se pustim do toho nejhoršího - toho na co se ptáš , tak ujasním pár věcí:

DI je dalo by se říct psychický stav, do kterého se můžeš dostat při velice sugestivní hře se silnou atmosférou a dojmem z ní. Nemůže být vyvolán samovolně, vyžaduje Tvou snahu se do příběhu dostat.

DI je velice křehký. Obvykle stačí jedna nevhodná hláška nebo náhlá interakce hráčů s vnějším neherním světem a rozpadá se. Pokud je vyrušení krátké, lze se poměrně rychle vrátit. Pokud je hrubší, tak se snaž od začátku.

K DI se obvykle můžeš dostat jen mezi hráči, kteří se o něj snaží také. Jinak Tě ostatní budou stahovat zpět.

Tak. A teď o co jde. Hm. A sakra...
No dobrá... následující text se snaž chápat jak byl myšlen, nikoliv doslovně. Vím, že to je šílená prosba, ale prostě nevím, jak to popsat jinak.
Jde o stav, ve kterém přestaneš vnímat hru jako hru, ale začneš jí vnímat jako vytvářený příběh. Natolik se vžiješ do své postavy a světa, jež ji obklopuje, že se sám začneš vnímat přímo jako součást tohoto příběhu. Dění ve světě Tam si přestaneš převádět ve stylu >je to tam takhle nějak<, ale všechny informace přicházející od ostatních hráčů a ST se Ti začnou jakoby sami vykreslovat ve Tvé fantasii, hra se pro Tebe přestane odehrávat Tady mezi osattními hráči, ale Tam mezi ostatními postavami a světem.
Stejně tak svou postavu přesaneš vnímat jako jakousi loutku, kterou vedeš, ale začneš ji vnímat jakoby z první osoby. Je to rozdíl asi jako mezi vedením loutky co vypadá jako postava, a oblečení se do masky své postavy. V tom prvním sleduješ co dělá a co je kolem ní a říkáš, co se snaží dělat a co dělá... v tom druhém postavu ani tak nevnímáš, jsi to ty, svět kolem "sebe" vidíš a jasně vnímáš, co "Ty" provádíš.

Heh... jak si to po sobě tak čtu, tak bych to nepochopil. Ne tak, jak jsme to myslel. K čertu. Snad budou čtenáči chápavější než-li já.

- Sirien 14. 08. 2006 1:21, http://rpgforum.jinak.cz/viewtopic.php? … +immersion

Asi tak =))
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

možná je na místě uvést, že DI = deep immersion (ono "hluboký ponoření")
ten popis sedí a hlavně sedí to o tom vyrušování a spolupráci ostatních postav

Odpovědět