Tak moje první dojmy z Third Age 3.0. Něco nové hudby, některé frakce mají nové intra (převážně ty, kterým se nově zpracovali jejich sídla - jak poznamenává Dron, dobývání některých z nich bude docela zábava, mně stačil jen pohled na Minas Tirith

), knížečka u každé usedlosti (pojednávající o historii tohoto místa a speciálních jednotek, které tam můžete cvičit) je skvělá, pár upravených a nových budov (některé získávají vlastnosti navíc, třeba jako doly, které už negenerují jen zlatky, ale podporují i růst obyvatelstva), stejně tak trochu upravené jednotky (třeba dobou rekrutování), všiml jsem si, že snad každá frakce začíná s pár opravdu elitníma jednotkama (třeba Gondor má už ze začátku Fountain Guard, trpaslíci mají zase Dragonslayers of Ered Luin a dokonce i ještě větší řezníky jako jsou Iron Guard). Generálové mají speciální schopnosti, které obvykle ostatním jednotkám snížují únavu, zvyšují útok, "uzamknou" jejich morálku nebo dokážou prchající jednotky znovu vrátit do boje (všechny tyto schopnosti docela vyčerpávají). Některá města mohou rekrutovat jednotky i při obléhání. Bojovou AI bude třeba vyzkoušet trochu podrobněji.
Jinak, jediný (nejspíš) bug kterého jsem si zatím všimnul, se týkal získaného předmětu, který symbolizuje statut města a velmi pomáhá při jeho správě (nějaký bonus do obchodování a zákona), bohužel do rukou ne mého správce, ale zvěda, kterého jsem tam právě trénoval. Bugů tam asi bude více (přibylo i hodně nových skriptů) a tak bude možná lepší, tak jako u všech předchozích dílů, počkat na verzi 3.1, kde se obvykle vše vychytá (takto se alespoň vše lépe otestuje, když k tomu mají přístup hráči). Počítám, že patch se objeví v nejbližší době.
P.S. Co jsem slyšel, tak jeden "oddíl" pavouků si opravdu hravě poradí s oddílem Fountain Guard.
EDIT: Možná by bylo lepší celou diskuzi o nové verzi přesunout do hlavního TW topicu.