svařená vína, medovinky a jiné podzimní a zimní pochoutky
Moderátor: Dungeon Master
svařená vína, medovinky a jiné podzimní a zimní pochoutky
Nastal nám zase podzim a zima už ťuká na dveře; Piti ale stejně jako vloni nemůže v nabídce hostinských nebo trhovců nají nic na zahřátí. Medovinku, svařáček ba ani čaj s medem. Čaj s máslem opravdu nezkouší raději pít. Ani žádný teplý trhanec s alkoholovo-ovocným potěšením nenašla. Pečená jablíčka nebo sušené švestky k svařáčku, ba ani ten nenajdeme v podzimní nabídce obchodníků? Když už nám v zimě nesněží, dovolte nám se opíjet u podzimních a zimních koktejlů a pečenců. 

-
- Kontaktovat uživatele:
Ale no tááák. Nedemonstrujte tu prosím poučku že s vyšší propracovaností systémů úměrně klesá hráčská fantazie.
To k opečení jablíčka potřebujete systém? To ho nemůžete opéct jen tak? Svařit si víno jen tak? Bez nutnosti mít na to item a systém? Objednat si čaj u hospodského bez DM a bez itemů a pak ho na pokoji popíjet? (peníze za ten čaj třeba pak spálit v koši) Sušit v pokoji křížaly a louskat ořechy z lesa? (třeba jako Marfuša v Mrazíkovi) Trhat listy podivuhodných rostlin v těžko přístupných oblastech, aby se z nich uvařil opojný čaj? Hledat kořeny a hlízy na polévku?
Zkuste to. Uvidíte co možností najednou máte otevřených. Tím netvrdím že se třeba medovina nebo švestky neobjeví časem i jako item, nebo opékání jablek jako systém (součást craftu), ale není to pro tu činnost nezbytností.
Kde jsou ty časy kdy si Sela s Ariadnou vymýšleli i recepty jak opéct nad ohněm jablíčko s medem a jediné co k tomu potřebovaly byla fantazie jejich hráčů...

To k opečení jablíčka potřebujete systém? To ho nemůžete opéct jen tak? Svařit si víno jen tak? Bez nutnosti mít na to item a systém? Objednat si čaj u hospodského bez DM a bez itemů a pak ho na pokoji popíjet? (peníze za ten čaj třeba pak spálit v koši) Sušit v pokoji křížaly a louskat ořechy z lesa? (třeba jako Marfuša v Mrazíkovi) Trhat listy podivuhodných rostlin v těžko přístupných oblastech, aby se z nich uvařil opojný čaj? Hledat kořeny a hlízy na polévku?
Zkuste to. Uvidíte co možností najednou máte otevřených. Tím netvrdím že se třeba medovina nebo švestky neobjeví časem i jako item, nebo opékání jablek jako systém (součást craftu), ale není to pro tu činnost nezbytností.
Kde jsou ty časy kdy si Sela s Ariadnou vymýšleli i recepty jak opéct nad ohněm jablíčko s medem a jediné co k tomu potřebovaly byla fantazie jejich hráčů...
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
a kdo ubere hladu či žízně našim milým postavám? Hlavně mi neříkej, že "pak se doma docpeš chlebem"labir píše:Ale no tááák. Nedemonstrujte tu prosím poučku že s vyšší propracovaností systémů úměrně klesá hráčská fantazie.![]()

-
- Kontaktovat uživatele:
Však já to jako návrh beru a nějaké poznámky do ToDo listu jsem si udělal. Jen si nejsem jistý jestli jste si uvědomili, že item/systém není nutností. Přeci nejde o účinek, ale o atmosféru ne? Nebo se chcete cpát pečenýma jabkama a zapíjet to svařákem a medovinou hlavně pro jejich nutriční účinek? Pokud to tak je, pak jsem tak trochu zklamán.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Jistěže nás to napadlo z biologicko/atmosférických důvodů abych to tak řekl
Chtěli jsme se svěřit s tím nápadem - mě konkrétně přišlo, že tam nyní existuje spousta "basic" jídelních itemů a mezi nimi právě chybí pár dalších "basic" jídelních itemů jako je třeba ohřáté víno apod. Chci tím říct - že bez speciality typu čokoládový dort se asi každá postava obejde (odpoustí si ho) ale svařák, grog etc. by pil téměř každý.
Dovedeno do absurdna - můžeme zrušit všechna masitá jídla a nechat prodávat jen syrovou flákotu, protože ve fantazii si každý dokáže uklohnit biftek nebo svíčkovou. Ale to by pak nebylo potřeba hospod a stejně jako k hospodě patří pívo - patří k ní alespoň v mých očích svařené víno.
Tohle je moje poznámka na okraj - netřeba na ni reagovat, pochopil jsme, že sis ten nápad zaznamenal Labire a děkuju.

Dovedeno do absurdna - můžeme zrušit všechna masitá jídla a nechat prodávat jen syrovou flákotu, protože ve fantazii si každý dokáže uklohnit biftek nebo svíčkovou. Ale to by pak nebylo potřeba hospod a stejně jako k hospodě patří pívo - patří k ní alespoň v mých očích svařené víno.
Tohle je moje poznámka na okraj - netřeba na ni reagovat, pochopil jsme, že sis ten nápad zaznamenal Labire a děkuju.
Vše má své meze.
Petr Hrozný †, Vilém z Ofenburgu †, Voxeos - NPC, Jakub Poutník - M. I. A. / OFFLINE - NEDOSTUPNÝ
Petr Hrozný †, Vilém z Ofenburgu †, Voxeos - NPC, Jakub Poutník - M. I. A. / OFFLINE - NEDOSTUPNÝ
Protože pamatuješ ty časy, který pamatuju já a hodně dalších, kdy žádný systémy neexistovaly, a v obchodě si člověk jako itemy moh pořídit leda tak krysí maso a chleba... a všechno bylo hned jednodušší *zasněně*
Dneska už holt žijeme v době malinových taštiček, čokoládových orlíků a dortů a svařáků... Holt musíš jít s dobou ;)
Dneska už holt žijeme v době malinových taštiček, čokoládových orlíků a dortů a svařáků... Holt musíš jít s dobou ;)