Paladin

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
Pavel Urban

Příspěvek od Pavel Urban »

Paladina může vést jak paladin, tak kněz... jako řeba Dietricha, který vzhlížel ke svému příteli ze semináře, který se ale dal na kněžskou dráhu, ne na paladinskou. Pochopitelně je třeba, aby ten kněz byl kněžský a ne jen sesilatel s povoláním kněze. :smile:
Konečným arbitrem toho kdo je paladinem/šampionem boha je onen bůh sám.

IC paladinem nemusí být jen postava s povoláním paladina. Může jím být kdokoliv, kdo bude splňovat nároky svého boha na ono šampionství.

P.S.: Dietrich nebyl IC paladinem, ale měl k tomu dost našlápnuto.
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
Akruo

Příspěvek od Akruo »

No jistě, to jsem nezmiňoval, ale rozhodně mne ta postava velice velice bavila a byla dobře zahraná.
"Nesouhlasím. To je individuální názor. Mnozí ho s tebou možná sdílí, ale věř, že mnozí ne." - Pavel Urban ©
Rangarog Dragobir - zakladatel Západoříšské obchodní společnosti, kupec, kovář a kovkop ...padl a byl Durminem přijat do Věčných síní
Brambor
Selvagion

Příspěvek od Selvagion »

Dá se říct, že vývoj a okolnosti vytvořily pro Selvagiona autoquest, jestli se dokáže stát paladinem.

Já jsem paladina hrát nechtěl. Už na začátku jsem si říkal, dám mu zmateně dobré přesvědčení, protože paladina hrát nebudu. Jenže člověk míní a Equlibrie mění.

Řekl bych, že předpoklady pro to nějaké má, beznadějně bych to neviděl. Ale bez nějakého vedení přivede spíš mě a půlku serveru do blázince než sebe do paladinského řádu :smile:
Deadlymoon

Příspěvek od Deadlymoon »

Selvagion píše:Dá se říct, že vývoj a okolnosti vytvořily pro Selvagiona autoquest, jestli se dokáže stát paladinem.

Já jsem paladina hrát nechtěl. Už na začátku jsem si říkal, dám mu zmateně dobré přesvědčení, protože paladina hrát nebudu. Jenže člověk míní a Equlibrie mění.

Řekl bych, že předpoklady pro to nějaké má, beznadějně bych to neviděl. Ale bez nějakého vedení přivede spíš mě a půlku serveru do blázince než sebe do paladinského řádu :smile:
Kdo ví :bigwink: *pokrčí rameny*
Nephtys - Podezřele svítící elfka
Aisha Al-Namun - Dancer Of Future
Mourisson1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mourisson1 »

napadlo mě, jestli by ze strany týmu nemohla být zavedená nějaká..regulace... hraní paladinů? přijdou mi fakt divní paladiné co prohlašují že by nemrtvé nechali žít...zákonní paladinové kryjící upíry a podobné... například hodit povolání paladin jako hratelné až po dohodě s Dm?
Lothias Cys'variana

"...býval tady hráčem, ale spáchal ten největši hřích, creepil proti zkorumpovaným spoluhráčům. Snažili se ho zabanovat. Misto toho mu nedali staršího sráče, kterého tak chtěl. Obviněn z metagamu nyní creepi na Equilibrii. Creeper, který loví creepery. Potížista. Mourisson..." - Woxa 22. 10. 2015
Olymar

Příspěvek od Olymar »

Mourisson1 píše:napadlo mě, jestli by ze strany týmu nemohla být zavedená nějaká..regulace... hraní paladinů? přijdou mi fakt divní paladiné co prohlašují že by nemrtvé nechali žít...zákonní paladinové kryjící upíry a podobné... například hodit povolání paladin jako hratelné až po dohodě s Dm?
Nebo kleriků? Mágů? Mnichů?

Paladin jako takový není o boji s nemrtvými, to platí u Solara. Ostatní budou mít priority jinde (i když potkají-li upíra na cestě, Dobrý den! mu neřeknou). Já ti rozumím, ale kdyby měly být "obtížná" povolání na příděl, tak bychom museli založit RP inkvizici a všichni byste hráli bojovníky s omezením na inteligenci, moudrost a charisma. :biggrin:
Mithirwen Celeavaeil
Woxa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woxa »

Tohle by se dalo aplikovat i na kleriky, druidy, wizardy a určitě i další classy... ne, že bych byl uplně proti, ale už se to někde řešilo a v podstatě je to proti konceptu EQ.
Aktivní: Febrilia Jr'eile, pořezaná kráska
Srdcovka: Caled Nailo, elfský bard a strážný z Amfiberai
Občasní: Grik, Lainathiel Nesseldë, Siriand Tir'ein, Jednoručka Cyrus, Neotesanec Lutz
Bonus: Knihovna v Amfiberai
Braenn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Braenn »

Mourisson1 píše:napadlo mě, jestli by ze strany týmu nemohla být zavedená nějaká..regulace... hraní paladinů? přijdou mi fakt divní paladiné co prohlašují že by nemrtvé nechali žít...zákonní paladinové kryjící upíry a podobné... například hodit povolání paladin jako hratelné až po dohodě s Dm?
Vzhledem k tomu, že paladin je zde kombinovatelný opravdu se vším, co dovolí přesvědčení, nikoli výjimečné povolání vyžadující dodržování nějakých standardů, je tvůj povzdech sice pravdivý, ne však vyřešitelný. OOC. IC by vyřešitelný měl teoreticky být, kdyby byla vůle.

Edit po Woxovi a Olymarovi: Paladin coby charakter, narozdíl od většiny ostatních povolání, je založen na dodržování nějakého kodexu. A jelikož má nucené zákonně dobré přesvědčení, je obsah - nikoli forma - toho kodexu víceméně stejná. A z toho důvodu lze vyžadovat, nebo alespoň přát si, určitě vzorce chování, které setting nastavuje.

Zdůrazňuji, narozdíl od většiny jiných povolání.
Selvagion

Příspěvek od Selvagion »

Já vždycky přemýšlel o tom, jestli jenom to, že si vezmu systémově levely paladina, je dostatečným důvodem pro to, abych se za paladina označoval i IC.

Podle mne je paladin titul propůjčovaný nějakým řádem, a tudíž by se k němu mělo IC propracovat.
Mourisson1
Kontaktovat uživatele:

Braenn píše: Edit po Woxovi a Olymarovi: Paladin coby charakter, narozdíl od většiny ostatních povolání, je založen na dodržování nějakého kodexu. A jelikož má nucené zákonně dobré přesvědčení, je obsah - nikoli forma - toho kodexu víceméně stejná. A z toho důvodu lze vyžadovat, nebo alespoň přát si, určitě vzorce chování, které setting nastavuje.

Zdůrazňuji, narozdíl od většiny jiných povolání.
Asi tak, mág nemá daný že musí být dobrý bojovník... paladin by měl mít, koneckonců má jediné možné přesvědčení což je zákonné dobro, tak by se jako zákonné dobro chovat měl
Lothias Cys'variana

"...býval tady hráčem, ale spáchal ten největši hřích, creepil proti zkorumpovaným spoluhráčům. Snažili se ho zabanovat. Misto toho mu nedali staršího sráče, kterého tak chtěl. Obviněn z metagamu nyní creepi na Equilibrii. Creeper, který loví creepery. Potížista. Mourisson..." - Woxa 22. 10. 2015
Braenn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Braenn »

Selvagion píše:Já vždycky přemýšlel o tom, jestli jenom to, že si vezmu systémově levely paladina, je dostatečným důvodem pro to, abych se za paladina označoval i IC.
Jen tak pro zamyšlení na dlouhé nedělní odpoledne:

1) Jaký je RP důvod hráče, vzít si lvl paladina, nechce-li jej hrát?

2) Co jiného jsou vysoké savy, kouzla a schopnosti paladina, ne-li důkaz podpory a jeho vyvolení Bohem?

3) Jsou-li používány, může hráč nadále ignorovat i povinnosti z daného povolání vyplývající? Můžu beztrestně porušovat kodex, pro který si paladina daný dobrý Bůh vyvolil?

4) Pokud může klerik přijít o své schopnosti, porušuje-li idee svého Boha (stalo se zde), proč by se toto nemělo stát i někomu, kdo zachází se stejnou mocí?
Ungo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ungo »

Osobně si myslím, že až tak nesejde na tom, že někdo má systemové levely paladina. Daleko horší jsou ti, kteří si je vezmou a pak je naprosto neobratně a směšmně aplikují do RP

Nicméně daleko raději bych podobné povolení DM viděl u kleriků. Věřím, že paladin je silný, ačkoli já bych si ho nezaložil. Ale s tím co svede některý ze zástupu butevních kleriků, se to nedá srovnávat
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
I'm an ancient monster. I'm not an octopus
Selvagion

Příspěvek od Selvagion »

Občas závidím všem těm, co si prostě dali paladina a hurá na věc, ale neměnil bych, protože jestli někdy Selvi bude paladin, tak už nemám strach, že bych to neuhrál. A to má pro mne mnohem větší cenu. Učíme se hrát paladina já i postava.

Když někdo hlásá, že je paladin a moc se tak nechová, tak si vždycky říkám, že by ho měl jeho bůh honit blesky po poli, aby mu poskytl správný teologický náhled na věc (i když stejný léčebný proces se dá aplikovat i na kleriky) :biggrin:
Mourisson1
Kontaktovat uživatele:

Hawkeye píše:Osobně si myslím, že až tak nesejde na tom, že někdo má systemové levely paladina. Daleko horší jsou ti, kteří si je vezmou a pak je naprosto neobratně a směšmně aplikují do RP

Nicméně daleko raději bych podobné povolení DM viděl u kleriků. Věřím, že paladin je silný, ačkoli já bych si ho nezaložil. Ale s tím co svede některý ze zástupu butevních kleriků, se to nedá srovnávat
Myslíš neobratně a směšně z jakého hlediska? že staví s paladinem slabé buildy, nebo že směšně vysvětlují přítomnost paladina v buildu?

A 2) Paladin 15ka je výbornej antipick na klerika

navíc, proč myslíš že je klerik tak silnej? Porazí 19ka WMko 19ku Build klerika?

:bigwink:
Lothias Cys'variana

Ungo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ungo »

Já bych nerad ukazoval prstem, ale jedna hláška za všechny.
„U dřevorubců se už zase přemnožili brouci, musím to ve jménu Solara zkontrolovat“

Já osobně bych si paladina nezaložil, proto nemám zdání jak ho uhrát. Takový Selvagion by si ho klidně mohl dávno vzít a byl by první postava s levely paladina, která na ně má vážně nárok. Samozřejmě z těch co jsem zažil, nechci urazit nikoho s kým jsem si nezahrál.

A o tom jak moc je klerik silný, to je snad zbytečná debata :smile:
placidity

Příspěvek od placidity »

Klerik není přesílený, jen je mezi PC málo malých hůlek a svitků s mordekainem ;)

K tématu: pokud by se nepaladinští paladinové a kněžouři co jsou čistě na mlátičku začali hlídat,bylo by to fajn. Ale dokud se myšlení lidí nepřesune z maximálních číslíček někam jinam, je to jen vyrážení klínu klínem.
Pokud by bylo potřeba doplnit ztracené knihy do knihovny, dejte vědět do PM.

Aktivní: Alariel Erna
Bejvávalo: Te'lyn (by Balrog) (by Niam - NSFW) | Ulrika | Ignatz
Ostatní: Ukládání logů a konverze screenshotů | Jak vyrobit portrét | Knihovna v Amfiberai
Mourisson1
Kontaktovat uživatele:

Poukázal bych kterak byli dva klerici přemoženi dvěma menšíma lvlama :smile: (Aneb "pirátský útok" odražen Mair a Mithirwen) :bleh:
Lothias Cys'variana

Jon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jon »

No, já ve hře potkal postavu, která byla sice jen paladinem-čekatelem Solara, ale vyprávěla o tom, jak na její domovské sféře byla přítomna vyvolávání nemrtvých, kteří byli vyvoláváni proto, aby bojovali s nemrtvými. To mě dost překvapilo :)) Lidi by měli pochopit, že paladiné mají zásady, přes které prostě nejede vlak. Ale to je asi jiná diskuze.

Na low-magic světech jako je Equilibrie si troufám paladina (a ještě v kombinaci s Tormem) považovat za top bojové povolání.
Kraki Skengdrang
Ungo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ungo »

placidity píše:Klerik není přesílený, jen je mezi PC málo malých hůlek a svitků s mordekainem ;)

K tématu: pokud by se nepaladinští paladinové a kněžouři co jsou čistě na mlátičku začali hlídat,bylo by to fajn. Ale dokud se myšlení lidí nepřesune z maximálních číslíček někam jinam, je to jen vyrážení klínu klínem.
Jo asi tak nějak.

Jinak, mě osobně u Paladinů nepřijde, že by byli bráni z důvodů buildování ,ale spíše si je vybírají hráčí s velkými ideály a ne již tak velkými schopnostmi. Neplatí paušálně!
placidity

Příspěvek od placidity »

Mourisson1 píše:Poukázal bych kterak byli dva klerici přemoženi dvěma menšíma lvlama :smile: (Aneb "pirátský útok" odražen Mair a Mithirwen) :bleh:
Což je plácání do vody, protože nikdo krom zainteresovaných neví jak to přesně celé proběhlo, jaké byly parametry, atd (buildem počínaje a překvapením s posloupností útoku konče). Lowík může zpráskat pitomého hilvla když ví jak, nebo si proti znalému ani neškrtne ;)

(Nehledě na to, že casteři obecně si na eq pískají, a je jedno jestli jde o kleriky, sorce, wiznu, nebo barda ;) )
Pokud by bylo potřeba doplnit ztracené knihy do knihovny, dejte vědět do PM.

Aktivní: Alariel Erna
Bejvávalo: Te'lyn (by Balrog) (by Niam - NSFW) | Ulrika | Ignatz
Ostatní: Ukládání logů a konverze screenshotů | Jak vyrobit portrét | Knihovna v Amfiberai
Odpovědět