Balrogovy obrazy
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
- The_Balrog
- Kontaktovat uživatele:
- The_Balrog
- Kontaktovat uživatele:
Jé a teď jsem trochu "uklízel" na počítači a našel staré obrázky z jednoho projektu, který nakonec vyšuměl. Jsou tedy asi pět, šest let staré a jsou to ilustrace k popisu ras – jejich typická sídla. Tak snad by to mohlo být zajímavé, i když se to netýká Equilibrie :)
Elfové

Hobiti

Skřeti

Skřítci

Trpaslíci

Elfové

Hobiti

Skřeti

Skřítci

Trpaslíci

„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
- The_Balrog
- Kontaktovat uživatele:
- Mourisson1
- Kontaktovat uživatele:
hezké, až na ten chránič na stehni..ten mi přijde...divný 
EDIT : Moc vzadu na stehni, a přijde mi až moc vyboulený

EDIT : Moc vzadu na stehni, a přijde mi až moc vyboulený
Lothias Cys'variana
"...býval tady hráčem, ale spáchal ten největši hřích, creepil proti zkorumpovaným spoluhráčům. Snažili se ho zabanovat. Misto toho mu nedali staršího sráče, kterého tak chtěl. Obviněn z metagamu nyní creepi na Equilibrii. Creeper, který loví creepery. Potížista. Mourisson..." - Woxa 22. 10. 2015
"...býval tady hráčem, ale spáchal ten největši hřích, creepil proti zkorumpovaným spoluhráčům. Snažili se ho zabanovat. Misto toho mu nedali staršího sráče, kterého tak chtěl. Obviněn z metagamu nyní creepi na Equilibrii. Creeper, který loví creepery. Potížista. Mourisson..." - Woxa 22. 10. 2015
To ano.. ty nohy se opravdu nepovedly. Navíc z velké části chybí, což je známý způsob řešení problému. "Jak vlastně vypadají takové koňské nohy? Nevím... tak je schovám." 
EDIT: A náhle tu máme koně brodící se vodou, procházející vysokým porostem, nebo částečně skryté je za nižší skálou.

EDIT: A náhle tu máme koně brodící se vodou, procházející vysokým porostem, nebo částečně skryté je za nižší skálou.
Mad Lay
Laura Boo
Rozy
Laura Boo
Rozy
- The_Balrog
- Kontaktovat uživatele:
Jhéé, jak mám vědět, jak má koník nohy? Tak má Bystřinka holt takové buřtíky :) Od konce selda níže jsem to taky dělal na iPadu, bez dostupných referencí.
A ačkoliv to svádí k myšlence kamufláže, nakrelit je, jak brodí řeku, byl účel již od začátku – ostatně právě proto seděly na koni obě.
A ačkoliv to svádí k myšlence kamufláže, nakrelit je, jak brodí řeku, byl účel již od začátku – ostatně právě proto seděly na koni obě.
Kamufláž / nekamufláž....pak to tedy chtělo ještě o něco hlubší řeku.The_Balrog píše:Jhéé, jak mám vědět, jak má koník nohy? Tak má Bystřinka holt takové buřtíky :) Od konce selda níže jsem to taky dělal na iPadu, bez dostupných referencí.

Vlastně vůbec nechápu, jak se něco takového dělá. To máš nějakou předlohu, kterou dokresluješ? No, tady na Tvé části fóra se to asi naučit nezvládnu.
Ale jinak Tvoje obrázky se mi moc líbí... osobně se nemohu vynadívat spíš na ty kresby o něco výše a jim podobné.
Mad Lay
Laura Boo
Rozy
Laura Boo
Rozy
- The_Balrog
- Kontaktovat uživatele:
Nene, předlohu nemám. Tedy tady na koně jsem si našel nějaký obrázek, kde je kůň zhruba v téhle pozici a pak to podle něj nakreslil. Tady jsem udělal takový malý přehled postupu:
1/ První náčrtek. Vrstvu s náčrtkem koňské hlavy nemám, ta je už někde ztracená. Na začátku měla Alkaran moc dlouhej krk, ale tohle je už asi opravená verze.

2/ Vytažení. Dělal jsem tam dost změn na Arisiných vlasech a nevěděl jsem pořádně, jaký má ten korzet, nebo co to je. (Ani jedno z toho tady není vidět. :D)

3/ Přesun na iPad. Tady jsem si ho přenesl na iPad, ale úplně stejně jsem mohl pokračovat s vybarvováním ve Photoshopu. (A to dokonce pohodlněji, ale na dovolenou jsme s sebou počítač netahal :)) Nicméně jsem to při importu trošišku natočil proti směru hodinových ručiček, holky tak sedí rovněji. Položil jsem +- základní barvu a načrtl pozadí.

4/ Barvení. Teď to jsou už omalovánky.

5/ Pozadí. Mno, voda mi nejde... Ale všimněte si, jak se ten temný kůň najednou rozjasnil. Přitom má na obou obrázkách úplně stejné barvy. Jde jen o kontrast s pozadím.

6/ A nakonec ještě ztmavit Aris vlasy :))

Ono to neprobíhalo přesně takhle. Pozadí jsem kreslil zhruba zároveň s holkama, ale z toho žádné mezikroky nemám, tak jsem to pro účely tohohle "návodu" rozporcoval na tyhle fáze.
A je vidět, jak jsem měnil koni hruď. Ta původní, co byla podle "fotky" mi přišla divná a dost jsem ji změnil. Buřtíkonohy jsou holt moje vina :)
1/ První náčrtek. Vrstvu s náčrtkem koňské hlavy nemám, ta je už někde ztracená. Na začátku měla Alkaran moc dlouhej krk, ale tohle je už asi opravená verze.

2/ Vytažení. Dělal jsem tam dost změn na Arisiných vlasech a nevěděl jsem pořádně, jaký má ten korzet, nebo co to je. (Ani jedno z toho tady není vidět. :D)

3/ Přesun na iPad. Tady jsem si ho přenesl na iPad, ale úplně stejně jsem mohl pokračovat s vybarvováním ve Photoshopu. (A to dokonce pohodlněji, ale na dovolenou jsme s sebou počítač netahal :)) Nicméně jsem to při importu trošišku natočil proti směru hodinových ručiček, holky tak sedí rovněji. Položil jsem +- základní barvu a načrtl pozadí.

4/ Barvení. Teď to jsou už omalovánky.

5/ Pozadí. Mno, voda mi nejde... Ale všimněte si, jak se ten temný kůň najednou rozjasnil. Přitom má na obou obrázkách úplně stejné barvy. Jde jen o kontrast s pozadím.

6/ A nakonec ještě ztmavit Aris vlasy :))

Ono to neprobíhalo přesně takhle. Pozadí jsem kreslil zhruba zároveň s holkama, ale z toho žádné mezikroky nemám, tak jsem to pro účely tohohle "návodu" rozporcoval na tyhle fáze.
A je vidět, jak jsem měnil koni hruď. Ta původní, co byla podle "fotky" mi přišla divná a dost jsem ji změnil. Buřtíkonohy jsou holt moje vina :)
Nooo... ještě v tom náčrtku, před přenesením (2.obr. myslím).. byl koník docela fešák
Ale jinak zajímavé... já to s PC moc neumím... sem taková stará škola, barvičky, paleta... štětce a tak.
Ale tohle vypadá lákavě. Asi dost urychlení práce, ne?
No, nebudu Ti to tu už zaplácávat dalšími soukromými dotazy. Za objasnění moc díky. Aspoň mám už tak nějak představu.
Pěkné

Ale jinak zajímavé... já to s PC moc neumím... sem taková stará škola, barvičky, paleta... štětce a tak.
Ale tohle vypadá lákavě. Asi dost urychlení práce, ne?
No, nebudu Ti to tu už zaplácávat dalšími soukromými dotazy. Za objasnění moc díky. Aspoň mám už tak nějak představu.
Pěkné

Mad Lay
Laura Boo
Rozy
Laura Boo
Rozy
- The_Balrog
- Kontaktovat uživatele:
Náhodou, tím, že umíš malovat "normálně" jsi na tom mnohem líp, než já. Musíš barvy volit sama, načisto a jen s malou možností opravy/úpravy, znáš přinejmenším základy malby, co já ne a pořád mi to nejde se naučit.. :) … a tak. Počítač je jenom nástroj, co sice poskytuje spousty možností, ale bez základu jsou člověku ty možnosti na nic. Určitě by ses po nějaké docela krátké době učení naučila malovat i na počítači a to bychom teprve koukali :)
Dost bylo vzájemné chvály.The_Balrog píše:Náhodou, tím, že umíš malovat "normálně" jsi na tom mnohem líp, než já. Musíš barvy volit sama, načisto a jen s malou možností opravy/úpravy, znáš přinejmenším základy malby, co já ne a pořád mi to nejde se naučit.. :) … a tak. Počítač je jenom nástroj, co sice poskytuje spousty možností, ale bez základu jsou člověku ty možnosti na nic. Určitě by ses po nějaké docela krátké době učení naučila malovat i na počítači a to bychom teprve koukali :)

Však každý kdo, nějaké základy má, a podívá se na tvé práce, ví své (viz. třeba jeden příklad z mnoha - nedaleký obrázek č. 1. z popisu postupu PC malování).
Švih v ruce, ve zkratce skica proporcí a postoje postavy, ve Tvých dřívějších pracích - elipsy při hledání dna a hrdla nádoby (základny a cimbuří věže), perspektiva a zvýraznění bližších věcí, jak v jasnosti barev, v množství detailů i sílou tahu tužky... mnoho rychlých tahů je třeba, než se nalezne ten správný...
Jo, tak to má být... tohle není člověk co by začínal líbivé portréty vykreslením očí modelu, jako "umělci" z Karlova mostu.
To vše mluví za své... nevěřila bych, že samouk... a jestli tak hodně dobrý, nebo prostě... bohy obdarovaný.

Víc netřeba psát... raději zalezu v tichosti zpět do stínu, ale dívat se budu stále... to by mi nedalo.

Více možné i po PM, kdykoli...

Mad Lay
Laura Boo
Rozy
Laura Boo
Rozy
Jůůůůůůůůů! Mini nauč se na počítači!! :D
Jako kdyby ses to opravdu naučila, jak říkal Balrog, určitě bychom čuměli. Protože já čumím u tvých maleb už bez počítače.
Počítač ti především tu práci usnadní, zrychlí a je to pohodlnější (pro mě třeba). Pak bys mohla kreslit více obrázků si myslím.… a... no to by bylo úchvatný!

Jako kdyby ses to opravdu naučila, jak říkal Balrog, určitě bychom čuměli. Protože já čumím u tvých maleb už bez počítače.
Počítač ti především tu práci usnadní, zrychlí a je to pohodlnější (pro mě třeba). Pak bys mohla kreslit více obrázků si myslím.… a... no to by bylo úchvatný!

Naposledy upravil(a) Wolf dne 1. 8. 2012 12.29, celkem upraveno 1 x.
Neutral Good Dungeon Master 

Wolf píše:Jůůůůůůůůů! Mini nauč se na počítači!! :D
Počítač ti především tu práci usnadní, zrychlý a je to pohodlnější (pro mě třeba). Pak bys mohla kreslit více obrázků si myslím.… a... no to by bylo úchvatný!![]()

Mad Lay
Laura Boo
Rozy
Laura Boo
Rozy
Pro Mini: Na počítači se klidně nauč, ale malbu na plátno/papír/kamkoliv nepřestávej tvořit. Přes všechny krásy, které se dají na počítači vytvořit, pro mne bude špička výtvarného umění to, co se udělá bez něj (počítače).
A pro všechny co chcou dělat na počítači - základ se stejně musíte naučit rukou na papír...
Pro Balroga: Vytváříš stále hezčí a hezčí věci, je pěkné vidět pokroky :-)
A pro všechny co chcou dělat na počítači - základ se stejně musíte naučit rukou na papír...
Pro Balroga: Vytváříš stále hezčí a hezčí věci, je pěkné vidět pokroky :-)
"Nesouhlasím. To je individuální názor. Mnozí ho s tebou možná sdílí, ale věř, že mnozí ne." - Pavel Urban ©
Rangarog Dragobir - zakladatel Západoříšské obchodní společnosti, kupec, kovář a kovkop ...padl a byl Durminem přijat do Věčných síní
Brambor
Rangarog Dragobir - zakladatel Západoříšské obchodní společnosti, kupec, kovář a kovkop ...padl a byl Durminem přijat do Věčných síní
Brambor
- The_Balrog
- Kontaktovat uživatele: