Jmenuji se Petr a váš svět EQ jsem navštívil poprvé. Hraji za víc postav ale aktualní je Gabriel Windsdome.
Předem musím uznat že výrobci tohoto světa jsou skvělí v tom, jak krásně naskriptovali a vymysleli příběh této již tak krásné hry. Hra je krásná ale bohužel jako hráč mnoha mmorpg si musím postěžovat na pár nedostatků.
Předem upozorňuji že jsem četl pravidla, i to jak má svět vypadat i nevypadat.
Server je založen na tzv. spolupráci Dm jenomže co mi playeři kteří jsme noví a DM zrovna nehrají nebo mají starosti s jinými hráči.?
Nechci vypadat jako pitomec ale když stojím naproti postavičce která nic neříká a čekám jestli se zevnitř prázdného těla někdo ozve... připadám si tak

V první řadě bych rozhodně udělal něco jako "denní úkoly" od nějakých NPC postav. Ono zrovna vejít do lesa a začít shánět ostružiny není sranda když vám hráč sice nabídne 1zlatý, ale mezitím 5x umřete. Já jako nováček ve městě bych si zašel na úřad nebo do hospody a v první řadě se zeptal hostinského zda li nemohu alespoň zametat, nebo umývat nádobí nebo cokoliv dalšího ve městě.
Druhá věc co je na malé vytknutí jsou map. Když mapa končí ztmavne textura a nedá se tam vstoupit. Vypadá to kolikrát jakoby cesta vedla do nekonečna. Pamatujete na původní originál nwn? tam takovéto situace byly málokdy respektive - nikdy. Nechci znít nevděčně ale nevypadá to vůbec hezky. A navíc s tím že po cestě není žádné chrastí nebo odpadky nebo více křoví. Některé oblasti vypadají jakoby tam někdo pravidelně sekal trávník. Chybí detaily. Rozumím že pokud to dělá jeden člověk nemá šanci a časem už ani představu jak to vylepšit ale rád se dobrovolně přihlásím protože s nwn editorem mám slušné zkušenosti. Výkřiky postav chybí NPC taky. Oni nemluví? jenomže to je těžké když já píšu nad hlavou pocity a slova a oni stojí a mlčí. Stačili by věty typu "píská si", "kašle". Apod.
Třetí věc na vytknutí je popis postav. Ve většině případů chybí popis postav. Popis NPC jako takových. Chcete abychom si povídali s NPC? tak je popište a nejlépe každou jinak. Např "muž ma dlouhý zamaštěný fous" apod Ať u ní můžu stát a třeba si rýpnout. ---> další důvod ke konverzaci. Já osobně si prohlížím i NPC i hráče a u těch npc je to strašné.
Čtvrtá věc jsou mapy. Možná by to chtělo na stránky udělat takovou malou "velkou" mapu světa protože když někam jdu a ztratím se, bloudím a začnu umírat strachy. Znáte wowhead? tak to by to chtělo.
Spoléháte na staré dobré hráče ale nechtělo by to trošku oživit?
Nejspíš to vezmete negativně ale jsou to věci které mě odrazují. Nejde vždy o to jak velký je svět ale o to aby jsme to tam měli rádi.
Pro hráče ne pro DM: No a vy řekněte nechtělo by to trošku updatnout?
Podotýkám nechci z toho dělat hru jako NWN jen úpravy v detailech.
Petr