jak funguje kryt?

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

jak funguje kryt?

Příspěvek od The_Balrog »

Mám dotaz přímo na funkci krytu z NwN, ne na nic, co by se týkalo pouze Equilibrie...

Můj problém je takový - bojuju se skřetem, mám zapnutej mód krytu, který mám na 20. A koukám na log, a skřet na mne útočí 18 - a *zásah*. Tak tomu nerozumim...

myslel jsem, že se to dělá

kryt + d20 >= útok ----> vykryto!

takže útok 18 bych měl rozhodně vykrýt... o.O; (ne, nemyslím si, že by skřet měl tři útoky za kolo a tohle byl ten třetí, proti kterému už nemám kryt - ale možné to je.. o.o .. je to jediný řešení, co mne napadá, i když tomu moc nevěřim)
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Toje gametika, té moc nerozumím, na tu tu jsou jiní odborníci. :bigwink:

Jen poznamenám, že záleží na skřetu (je jich neskutečně typů od chcípáků po eliminátory) a na zbrani - EQ zbraně mají často postih na kryt.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

já těmhle věcičkám nerozumím už vůbec … a myslel jsem si, že jsem ten kryt už pochopil ^_^

pro ty, co mi to budou chtít vysvětlit - kreju se rapírem, tak ten by žádnej postih mít něměl... a co se týká toho skřeta, stalo se mi tohle jen jednou (možná dvakrát), takže mi přijde, že kdyby měl pořád tři útoky, asi by se to brzo projevilo. A přišlo mi, že neútočil (IC) nijak často.

A co se jedná o potvory slabé a silné... vím, že to tak na Eq je ^_^ - včera jsem měl tu čest s "eliminátorem krabem", hajzlik jeden ^_^.. vypadal tak bezbranně ^_^……
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

mám dojem, že je to obráceně, než píšeš.….(AB + d20 )> kryt = zásah ale úplně jistej si nejsem, nikdy sem to nepoužíval
všechny věci, co nějak počítaj útoky v kole nebo sou jednou za kolo se chovaj divně, když neni server ve 100% kondici a často nevidíš doma na monitoru přesně to, s čím počítá server...kašli na čísla, budeš akorát nasranej, že to nehraje fér :)
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Jezura

Příspěvek od Jezura »

Mělo by to být takhle:
photter píše:AB + d20 > kryt = zásah
Nejdřív se hází proto krytu, potom ještě proti obrannému číslu.

Jde o to, co to z toho z logu vlastně bylo za čísla..
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Mno, jestlis měl zbroj nebo štít, máš pravděpodobně postilh na hod na kryt, kterej se nikam nevypisuje, ale je, a dokonce až i 10 - nebo 20 měla ta nejtěžší zbroj? :) (teď nevim jestli se nepíše ke skillu jak to je u hide a SM, ale myslim, že právě ne).

edit: a co je zajímavý na krytu, co sem nevěděl - mělo by být možno krýt jenom první útok v každé ze tří fází kola, takže můžete mít třeba 10 útoků za kolo, ale vykrejete nejvíc tři. A dál, že se protiútok započítává co celkovýho počtu vykrytejch ran, takže jestli máte dva útoky za kolo, tak se krejete, když přehodíte o 10, zaútočíte, ale už byste neměli bejt schopný nic vykrejt v tom kole :) Ale to sem netestoval, takže ruku do vohně za to nedam :smile:
Naposledy upravil(a) kolja dne 13. 10. 2006 17.07, celkem upraveno 1 x.
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

hele - v popisu dovednosti je napsáno:

TO je upravený hod útoku přicházející rány. Úspěšné ověření na kryt znamená, že útok nijak nezraní kryjící se postavu.

takže podle mne hodí útočník na útok a já mám potom d20 + můj kryt na to, abych ho dorovnal (nebo přehodil? to je fuk).

Vykrývám běžně útoky vyšší než je moje hodnota krytu, proto si myslím, že můj náhled na kryt je správnej.

ovšem skřetí útok na mne byl
(něco + něco) = 18, takže ať se hází na tu schopnost jakkoliv, s krytem 20 jserm to měl vykrýt.

EDIT: Alkaran přeci zbroj nenosí, aby byla pohyblivá ^_^
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

The_Balrog píše:ovšem skřetí útok na mne byl
(něco + něco) = 18, takže ať se hází na tu schopnost jakkoliv, s krytem 20 jserm to měl vykrýt.

EDIT: Alkaran přeci zbroj nenosí, aby byla pohyblivá ^_^
jestlis neměl ani zbroj ani žádnej štít, tak si možná měl jinej postih (dex? flat footed to ovlivňuje? - asi ne :) ), nebo si na první útok udělal protiútok, a tim už si vyčerpal svoje dva útoky za kolo, a skřet měl ale ještě jeden v rukávu, což asi tvoje postava nečekala :biggrin:
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

proboha! že by protiútoky vypotřebovávaly kryty? o.O; to snad ne *zděšeně* to by bylo fakt šílený >.<

(a asi tomu tak nebude - to by člověk s jedním útokem za kolo asi těžko protiútočil...)
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

hele schválně.. našel jsem si tu situaci...

[CHAT WINDOW TEXT] [Fri Oct 13 14:06:15] Alkaran aep Ellena zranil Skalní skřet: 9 (9 fyzické)
[CHAT WINDOW TEXT] [Fri Oct 13 14:06:47] Alkaran aep Ellena : Hod na iniciativu : 19 : (14 + 5 = 19)
[CHAT WINDOW TEXT] [Fri Oct 13 14:06:48] Skalní skřet útočí na Alkaran aep Ellena : *vykryto* : (11 + 10 = 21)
[CHAT WINDOW TEXT] [Fri Oct 13 14:06:50] Skalní skřet útočí na Alkaran aep Ellena : *vykryto* : (15 + 5 = 20)
[CHAT WINDOW TEXT] [Fri Oct 13 14:06:51] Alkaran aep Ellena zkoušíOdvetný útok na Skalní skřet : *zásah* : (5 + 14 = 19)
[CHAT WINDOW TEXT] [Fri Oct 13 14:06:51] Alkaran aep Ellena zranil Skalní skřet: 5 (5 fyzické)
[CHAT WINDOW TEXT] [Fri Oct 13 14:06:53] Skalní skřet útočí na Alkaran aep Ellena : *zásah* : (8 + 10 = 18)
[CHAT WINDOW TEXT] [Fri Oct 13 14:06:54] Skalní skřet zranil Alkaran aep Ellena: 6 (6 fyzické)
[CHAT WINDOW TEXT] [Fri Oct 13 14:06:56] Skalní skřet útočí na Alkaran aep Ellena : *vykryto* : (15 + 5 = 20)
[CHAT WINDOW TEXT] [Fri Oct 13 14:06:57] Alkaran aep Ellena zkoušíOdvetný útok na Skalní skřet : *zásah* : (5 + 14 = 19)
[CHAT WINDOW TEXT] [Fri Oct 13 14:06:57] Alkaran aep Ellena zranil Skalní skřet: 4 (4 fyzické)

tak že by měl ty tři útoky? …. nebo že by ten protiútok tam něco fakt udělal? tsss... netušim... ale jak je vidět, flat-footed jsem nebyl a postihy jsem opravdu taky k ničemu neměl. (to vidět neni, ale zaručuje to moje čestný skautský ^_^)
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

The_Balrog píše:proboha! že by protiútoky vypotřebovávaly kryty? o.O; to snad ne *zděšeně* to by bylo fakt šílený >.<

(a asi tomu tak nebude - to by člověk s jedním útokem za kolo asi těžko protiútočil...)
NO takhle to psali na wiki ( http://www.nwnwiki.org/Parry ):
Further, counterattacks (also called ripostes) are included in the number of attacks that may be deflected (for example, a deflection and riposte use two of the attacks per round limit).

Takže jestli to je pravda a jeden útok za kolo nemá vyjímku, tak asi nejde vážně dělat counterattack s jednim utokem za kolo :blink: Což mi příde že by muselo bejt divný, protože když se to zkoušel kdysi.. tak sem měl dva utoky tak vlastně nevim.

jinak z toho výpisu nepoznam přesně nějak, kdy končí a začíná kolo, ale je skutečně možný, že skřet měl tři útoky, proč taky ne, některý sou pěkný hnusáci přece :)
Rodrigo

prosba

Příspěvek od Rodrigo »

jak se počítá počet útoků z kolo a jetli mohu porosit tak napiste vzorečk.
90% elfů jsou rasisté.
Zbraň není předmět ale stav mysli válečníka.
Term jediný elfí čaroděj v plné plátové zbroji.
Istar blia vesela bardka
Adria rudokabatnice
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

počet útoků za kolo vidíš v chractesheetu ve druhým řádku, kolik je tam čísel mezi lomítkama, tolik jich máš
obecně se odvíjí od BA (base attack), kterej vidíš na osmým řádku (pod willsavem)
0-5 je jeden, 5-10 je dva 11-15 sou tři a 16+ sou čtyři, to platí pro pravou ruku levou rukou más vždy jeden, pokud máš improved two weapon fighting tak dva
mnich to má jinak
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Rodrigo

Příspěvek od Rodrigo »

dík
90% elfů jsou rasisté.
Zbraň není předmět ale stav mysli válečníka.
Term jediný elfí čaroděj v plné plátové zbroji.
Istar blia vesela bardka
Adria rudokabatnice
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

kryt teď zuřivě testuji, ale zdá se že všemocná wiki kecá:

"Further, counterattacks (also called ripostes) are included in the number of attacks that may be deflected (for example, a deflection and riposte use two of the attacks per round limit)."
Spíš se mi zdá, že za kolo může postava vykrýt tři rány a vrátit tři odvetné rány. Pořád je to ale zrůdně zmršený skill :angry:
Dá se nějak zasahovat do skillů? Aby mohla postava krýt opravdu tolik útoků za kolo, kolik jich má?
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

OneHeart píše:kryt teď zuřivě testuji, ale zdá se že všemocná wiki kecá:

"Further, counterattacks (also called ripostes) are included in the number of attacks that may be deflected (for example, a deflection and riposte use two of the attacks per round limit)."
Spíš se mi zdá, že za kolo může postava vykrýt tři rány a vrátit tři odvetné rány. Pořád je to ale zrůdně zmršený skill :angry:
Dá se nějak zasahovat do skillů? Aby mohla postava krýt opravdu tolik útoků za kolo, kolik jich má?
Technicky nemožné. Hardcoded.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Zyga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zyga »

Jo. kryt nekdo ve nejakym patchi zrudne zmrsil (osobne teda doufam ze ho v 1.69 vopravej ale cert vi), jinak to zes nevykryl by mohlo mit este jedno vysvetleni... co s tim krytem udela 1? Vim ze utok natural 20 nevykrejes v zadnym pripade a je mozny ze kdyz hodis 1 je to taky automatickej neuspech
Vsichni sou fuc
sciorp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sciorp »

ke krytu, jedna osobní skušenost, která stála Thardu skoro život, stojím v krytu po "jisté šarvátce" s NPC a ono buší a buší a když jsem byl téměř mrtev tak jsem se naštaval a dal mu po papuly, podotýkám že jsem neměl na sobě jedinou věc s postihem do krytu, i když obecně figther na tom není zase tak dobře co se krytu týče. ale překvapuje mě že při boji jsem už neutržil ani jediný šrám, zatímco při krytu jsem dostal každé kolo.
PODPIS
Pavel Urban

Příspěvek od Pavel Urban »

Jak psal Photter nahoře, občas ty počty fungují podivně. Dinovi u vylepšené obrany přišel zásah i když neměl přijít ani kdyby byl útok o 6 vyšší. je možné, že to je prostě jen to. *pokrčí rameny*

Jinak wiki píše, že se vykryje v každé fázi kola jen jeden útok (nevím, jestli se to vztahuje jen k jedinému soupeři nebo ke všem - tj. jestli je rozdíl mezi tím, když na člověka útočí 2 skřeti s 1 útokem a když útočí jeden s 2 (a s 2 zbraněmi)). Plus podle ní opravdu bloky a odvedné útoky ubírají ze stejného "poolu" útoků. Nicméně radím vyzkoušet ve vícero situací, aby byla jistota o co skutečně jde.
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

jistota neni nikdy, pokud muzu radit, tak proste kryt pouzivat jen na jednoho protivnika a na boj s vicero radeji ne. To je, myslim, hlavni poucka.

Druha poucka je, mit aspon o jeden utok vic, nez souper ; )

Treti poucka je, ze krokodyla vykryje opravdu malokdo a na tyhle zrudicky to radeji ani nezkousejte.
Odpovědět