photter píše:s tim tak úplně nsouhlasim...
já nikomu nevnucuju JAK má svýho elfa hrát (ostatně moje elfky se myslim dost vymykaj všem literárním předlohám) ale myslim, že by ho měl hrát JINAK, než by hrál člověka, jinak nevidim JEDINEJ důvod, proč je to elf - kromě těch několika bonusů, že...nebo je to ta vidina vysokejch lvlů ?
Mno, shodneme se však na tom, že když někdo hraje elfa, kterej tomuhle odporuje z onoho či jinýho důvodu, tak to neni špatně z hlediska "pravidel" - pokud jinak dodržuje co je daný světem - to je snad jasný ne.
Zbytek je pak ovšem zcela nutný brát jako čistě tvuj osobní názor a co tebe potěší (tj. jaký hraní čeho). To je myslim taky jasný. Předevšim si pak ale člověk musí uvědomit, že když je to jeho názor, jestli třeba někdo nemá jinej názor, nebo dokonce uplně opačnej? Co když sou lidi, kterejm se elfský postavy líbí přesně opačný, než jaký tobě? Myslim, že kvuli tomu (už jenom kvuli tomu) nelze usuzovat co je dobře nebo špatně nebo co je lepší.
A muj osobní názor je taky třebas jinej než tvuj (abych uved taky ňákej příklad...). Mně postava, co je elf, ale mohla by bejt klidně člověkem (liší se špičatejma ušima, +2 dex na mě herně nijak nepůsobí, nevidim jí to nad hlavou, takže je mi to vesele putna), vůbec nijak nevadí a beru jí uplně normálně. O to je pak zajímavější postava, která je jiná (i kdyby byla člověk zase například - jakkoliv jiná).
A pak proč dělat elfa, co žije mezi lidma a už se od nich skoro ani neliší, jako elfa, a ne jako člověka? Moje odpověď (zase každej může vidět uplně jinak) - a proč ne? Elf je na Eq stejně běžná rasa jako jakákoliv jiná, proč by to nemoh bejt elf? (moje postava je tomu myslim dost podobná - jo a neni, ale detaily můžu vědět tak já a možná eště pár lidí; původně když sem jí dělal, tak sem si řikal, že takhle se víc zabavim, a skutečně sem si díky tomu mnohem víc zahrát, a to byl muj cíl, navíc třeba konkrétně týhle postavě tohle z hlediska pozadí a prostředí perfektně vyhovovalo - mno stačí se kouknout na Tirian jak tu někdo psal; a to je nastavení světa ;) )
.Pravděpodobně bych byl opatrnější ve světě, kde sou elfové víceméně vzácnost (ano takovej by se mi i líbil) - ale to přeci nejde, když chceš nějakou vyváženost. Jde to udělat imho maximálně, když máš jednu družinku, a i tak to už je podivný, ale navodíš to podílem NPC/PC, ale tady těžko, vzhledem k tomu, že většina interakce bude stejně PCxPC, a tak by vyrovnaný podíly ras v PC výběru (který se myslim Labirovi zamlouvaj) působily divně. Něco jinýho by bylo posunout systémem nerovnováhu na jednu stranu, ale s tim bych i já byl hodně opatrnej, a musel bych to hodně promejšlet (eště že nemusim :) ). Pak bych víc sdílel určitý části tvýho názoru, a takovej svět by byl zajímavej - jenže pořád si myslim, že se to moc nehodí do online NWN světa, a k filozofii Eq snad už vůbec ne.
Jo a eště k těm bonusům. Třeba všemožný kombinace vlastností, co sem u elfů vymyslel, by šly udělat u lidí naprosto beze změny. Pak jsou tam ještě ty featy, ale ty sou zase vyvažovaný +skillem a featem, a kdysi sem chtěl někde dělat kouzelníka, a chtěl sem mu dát člověka, abych měl ten feat.. pak sem se teda probral a dal si facku :)
noo, v tomhle s Photterem ale souhlasim. Je jich plnej server a trochu se mu za to i omlouvam. Protoze je pravda, ze moje postava to citi o hodne jinak, ale kdyz vidim, jak se vsichni zastavaji i tech zlych a je to kvuli hracum, ne kvuli presvedceni jejich postav, tak si rikam, ze posledni co potrebuju, je stat na sve strane osamocena s jednim, dvema dalsimi charaktery a byt proti zbytku "neutralniho" serveru. Rikam to nerad, ale proste mi to za to nestoji :( Sebralo by mi to posledni moznosti radosti, ktery ze hry mam.
Na tohle si pamatuju, tam sme se názorově odlišovali :) Já sem argumentoval, že nechci svojí postavu omezovat, a tys mě pořád varoval, že na konci budu stát sám proti zbytku serveru. Eště že nevidim moc před sebe, myslim, že tak sem bavil mnohem víc nakonec. A pak, až by zbyli jen nepřátelé, a přestalo by mě to bavit, tak by byl čas s tim seknout :) Jo vědět ale tohle člověk s jistotou dopředu, tak by to asi vzdal.. je to risk no :) Ale podle mě je nejhlavnější zábava, když vás něco nebaví, nemá naprosto cenu, abyste se do toho nutili, no ne?
ups, koukam že sem poněkud OT...

Nechce někdo založit topic o elfech, ostatních rasách, jejich výjimečnosti a způsobu jejich hraní, a kopnout to tam? :)