Já jsem právě nebrala Třebenice jako koncovku, ono 6km je hrozně málo, pokud teda nepůjde Rina s prckama:)Ale nechám to teda na tobě s tím, že když se nám bude chtít dál, můžeme projít i okolí, třeba až na vlak. Škoda že nemám mapu.kokosak píše:Inu, navrhoval bych lehkou změnu v tom, že bychom jeli temtýž autobusem nikoli do Štěchovic,anobrž až na Slapy a šli bychom DO Štěchovic. Za prvé je to celou cestu z kopce a za druhé ze Štěchovic se mnohem líp dostaneme zpátky do Práglu (z Třebenic to jede jednou za dvě hodiny). O řádově větším a lepším výběru občerstvujících zařízení ve Štěchovicích nemluvě.
Občasné výlety a jiné bohulibé činnosti - kam asi?
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
Re: Občasné výlety a jiné bohulibé činnosti - kam asi?
No, ona samotná stezka je 10 km (jak píšou i v tom článku, na kterej se odkazuješ), cca 2,5 km je její začátek od autobusu. O bloudění nemluvě. Já bych se o přílišnou krátkost nebál ;) Nesmíš holt brát vzdušnou čáru jako měrnou jednotku.
Eternal chaos comes with chocolate rain, you guys. CHOCOLATE RAIN!
No, já tu cestu podél vody znám, protože jsme tam s bývalou přítelkyní jezdili na jejich srub, je to tam fakt moc pěkný, kraj jak z Rychlých šípů, ale radím, dejte na kokosáka ;)
Tak! Kdo minule zaváhal při výletu do Štěchovic, přišel o hodně. Krásné počasí, skalní výhledy, chcíplý jezevec, bylo se na co dívat. https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ … 6485_n.jpg
Naštěstí je tu je další možnost pokochat se přírodou a ohřát se v paprscích květnových přeháněk - už tuto středu o státním svátku
. (Protože tuto sobotu má pršet jak o život :().
Cíl výletu ještě není zcela jasný, trasa výletu opět nestoupne +- 15km, spíš méně, samozřejmě se přizpůsobíme nejslabším jedincům. Odpočinky v podobě místních hospůdek jistotou.
Jednou z variant je Český ráj - Turnov - Valdštejn - Hrubá skála - Radvánovice +- zacházka. Nádherná panoramata, skalní města, hrad, zámek... Cesta trvá vlakem asi dvě hoďky (tedy únosně) a zpáteční, bude li nás dost, by se měla bohatě vejít do dvou stovek. Vyráželo by se někdy "brzy" z rána.
Zatím je nás 4 - 7 a až se meteorologové shodnou, hodím sem termín odjezdu a konečný cíl.

Kdyby mělo být více hnusně, je tu kratší (bližší) trasa kolem Kozojed a Tuchovsi, údolím Šembery.
Naštěstí je tu je další možnost pokochat se přírodou a ohřát se v paprscích květnových přeháněk - už tuto středu o státním svátku

Cíl výletu ještě není zcela jasný, trasa výletu opět nestoupne +- 15km, spíš méně, samozřejmě se přizpůsobíme nejslabším jedincům. Odpočinky v podobě místních hospůdek jistotou.
Jednou z variant je Český ráj - Turnov - Valdštejn - Hrubá skála - Radvánovice +- zacházka. Nádherná panoramata, skalní města, hrad, zámek... Cesta trvá vlakem asi dvě hoďky (tedy únosně) a zpáteční, bude li nás dost, by se měla bohatě vejít do dvou stovek. Vyráželo by se někdy "brzy" z rána.
Zatím je nás 4 - 7 a až se meteorologové shodnou, hodím sem termín odjezdu a konečný cíl.

Kdyby mělo být více hnusně, je tu kratší (bližší) trasa kolem Kozojed a Tuchovsi, údolím Šembery.
Jo, kol Hrubé skály je to fajnové. Uvidime, jak moc budu línej :D
Mohl bych se přidat ?
Odkud byste vyráželi ? (JSem z JBC tak nemám problém kamkoliv dojet)
RIP
Jasně že můžeš:) Vyrážíme z Prahy do Turnova, takže ty to máš vlastně kousek.Alquist píše:Mohl bych se přidat ?
Tak se mnou počítejte + přítelkyně. Jinak v kolik budete v Turnově ? :-)Braenn píše:Jasně že můžeš:) Vyrážíme z Prahy do Turnova, takže ty to máš vlastně kousek.Alquist píše:Mohl bych se přidat ?
RIP
Alquist píše:Tak se mnou počítejte + přítelkyně. Jinak v kolik budete v Turnově ? :-)Braenn píše:Jasně že můžeš:) Vyrážíme z Prahy do Turnova, takže ty to máš vlastně kousek.Alquist píše:Mohl bych se přidat ?
Hele v pondělí napíšu, až bude jasnější předpověď počasí. Ale jsou jen dva možné odjezdy - 8:10 (10:30 příjezd) a pak přímáč až v 9:25, to je příjezd půl dvanáctá. Já bych osobně raději ten předchozí, ale je možné že narazím na odpor těch, co do práce vstávají v jedenáct a osm hodin je pro ně hluboká půlnoc. :)
Do pondělka dám vědět.
Tak jo, zatím to na středu vypadá dobře.
Předpokládaný spoj bych viděla tento:
http://jizdnirady.idnes.cz/draha/?p=NDM … UyNzIwMTU2
Mínus je, že to je bus, tzn žádná zpáteční, a ještě kdo ví jak si sednem nesednem, a pak to jede z Čerňáku, což je tragické. Ale zas jede skoro o hodinu kratší trasu. Možno rezervovat místenky... A kdyby někdo bydlel blízko, což asi nebydlí, je možné tam prostě přijít dřív a držet flek ve frontě. :X A já to tak asi udělám.
Variantou pak je tento spoj:
http://jizdnirady.idnes.cz/detail/?p=Mj … EyMDkxJQ--
Výhoda je vlak, možno zpáteční, ale vyráží to dřív a budem tam později, než kdybychom vyrazili v těch devět. Ale za je to jistota.
Osobně bych docela ocenila nějakej názor, hlavně u těch, co to mají na knop, (Fryn?), jinak v pondělí dávám místo a čas dle sebe. A prosím, potvrďte mi alespoň to PM ti co neví, jestli jedou.
Předpokládaný spoj bych viděla tento:
http://jizdnirady.idnes.cz/draha/?p=NDM … UyNzIwMTU2
Mínus je, že to je bus, tzn žádná zpáteční, a ještě kdo ví jak si sednem nesednem, a pak to jede z Čerňáku, což je tragické. Ale zas jede skoro o hodinu kratší trasu. Možno rezervovat místenky... A kdyby někdo bydlel blízko, což asi nebydlí, je možné tam prostě přijít dřív a držet flek ve frontě. :X A já to tak asi udělám.
Variantou pak je tento spoj:
http://jizdnirady.idnes.cz/detail/?p=Mj … EyMDkxJQ--
Výhoda je vlak, možno zpáteční, ale vyráží to dřív a budem tam později, než kdybychom vyrazili v těch devět. Ale za je to jistota.
Osobně bych docela ocenila nějakej názor, hlavně u těch, co to mají na knop, (Fryn?), jinak v pondělí dávám místo a čas dle sebe. A prosím, potvrďte mi alespoň to PM ti co neví, jestli jedou.
Aaaneeeboooo tímže spojem až do Malé Skály a pak zpět pešo do Turnova. Argumentace v podstatě identická jako minule.
kokosak píše:Aaaneeeboooo tímže spojem až do Malé Skály a pak zpět pešo do Turnova. Argumentace v podstatě identická jako minule.
MYslíš ten šílený stoupák v podobě pár schodů, a šílený klesák v podobě pozvolného stometrového kopečku?

Větší problém ale je, že my do Malé skály vůbec nechceme. Jdeme z Turnova na Hrubou skálu, tedy skoro na opačnou stranu.
Rád bych se také zúčastnil. Smím ? :)
Problém je, že nedorazím do prahy (ČM) dříve než okolo 10:00.
Nejedete někdo z úst. kraje ? Např. Litoměřicko ? :) :D To by bylo ideální..
podepsán - Le Bennet :D
Peter Fitzpatrick
"Když budu mít vůči zloději dluh,
pak tedy jsou všechny zákony dým.
Buď bude noc nebo světlo a den,
hot nebo čehý a nic mezi tím."
Bennet z Cormacku - Mrtev
V deset už nemiř do Prahy, ale do Turnova. Ale obávám se, že nejbližší nepražský jede z Jablonce, jestli jsem Alquista dobře pochopila.Tenez píše:Rád bych se také zúčastnil. Smím ? :)
Jestli se domluvíš s ním, nebo zvládneš do Turnova dorazit na půl desátou... jinak bys nás musel chytat cestou, což ale není takový problém, vzhledem k účasti dětí.
A je nějaký čas pro dojetí do Prahy kdy se na vás lze ještě napojit ? Nerad bych razil cestu sám, jsem magor a taky bych mohl skončit v bundesrepublik Deutschland ;)
Peter Fitzpatrick
Středa, 8:30 sraz na Černém mostě, stanoviště dva. Budu tam asi dřív a držet místo ve frontě. Kdo nestíhá, může přijít o trochu později, ale odjíždí to v devět. Kdo se připojuje později, jsme v Turnově u žel. stanice v 10:17.
http://jizdnirady.idnes.cz/detail/?p=MT … IzNDA1MiU-
Jde nás docela hodně. Má být 18 stupňů (včera to bylo ještě 16:) a polojasno. S sebou sváču, kdo má tak pro jistotu pláštěnku, dobré boty, peníze na pivo či nealko, míč proti trudomyslnosti a kdo si troufá hrát se strážci CHKO "chyť mě, když to dokážeš", může i špekáček.
Tenez - ber to jako odpověď:) Můžeš se napojit kdekoli na trase toho autobusu, máš li to blíž. http://www.idos.cz to jistí.
Jde nás docela hodně. Má být 18 stupňů (včera to bylo ještě 16:) a polojasno. S sebou sváču, kdo má tak pro jistotu pláštěnku, dobré boty, peníze na pivo či nealko, míč proti trudomyslnosti a kdo si troufá hrát se strážci CHKO "chyť mě, když to dokážeš", může i špekáček.
Tenez - ber to jako odpověď:) Můžeš se napojit kdekoli na trase toho autobusu, máš li to blíž. http://www.idos.cz to jistí.
samozřejmě, Beru. děkuji :)Braenn píše:Středa, 8:30 sraz na Černém mostě, stanoviště dva. Budu tam asi dřív a držet místo ve frontě. Kdo nestíhá, může přijít o trochu později, ale odjíždí to v devět. Kdo se připojuje později, jsme v Turnově u žel. stanice v 10:17.
Peter Fitzpatrick
Budu tam. Pokud mě nic nepřejede :D
Tak se omlouvám. Něco mi do toho vlezlo.. Třeba příště.
Peter Fitzpatrick
Alquistovo telefouní číslo budiž zasláno kýmkoli, komu je známo na wheeeeeeeeeeeeeeeeeee, neb k shledání nedochází.
Naposledy upravil(a) kokosak dne 1. 5. 2013 21.10, celkem upraveno 1 x.