Žezlo výuky

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Zamčeno
Gran
Kontaktovat uživatele:

Žezlo výuky

Příspěvek od Gran »

Proč jde použít jen jednou denně? =) Co když dojde k tomu, že profesor bude mít několik studentů? (Takovej Sokrates či jak se ten typoň menoval muse denně rozdat expů =P) .)
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

pak dostanes takove zezlo, ktere tohle umoznuje. Labir ho k dispozici ma.
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Použít jde jednou denně aby se zamezilo přenášení xp z jedné postavy na další z čistě OOC důvodů (kámoš končí, přehodí xp jen tak na moji postavu, přehodím si xp ze staré postavy na novou atd...). Nedělám si iluze že by se něco takového nedělo, dělo a děje se to a je to tvrdě postihováno, protože zrovna použití tohoto žezla se vypisuje na DM tabuli a tak DM mají přehled.

Hráčí u kterých DM tým shledá, že si zaslouží plnou důvěru a jejichž postavy přispívají k zábavě a životu ve světě (tzv. hostitelé), mají od DM hostitelské žezlo výuky, které má širší rozsah stupnice a nemá omezení 1x denně. Použití takovéhoto žezla je pak čistě na vůli hráče, většinou se jedná o dohodu s DM týmem.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Gran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gran »

Děkuji za informace.
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Jestli vono by nebylo nejlepší to žezlo zrušit úplně, když s ním jsou problémy - a...přiznám se, že jsem pěkně dlouho nevěděl,mk čemu ho vlastně použít,. Nikde k nemu nejsou viditelně nějaké pokyny a myslím, že tenhle předmět přináší spíš víc škody, než užitku. Myslím, že přímo svádí pro nový/nezkušený hráče k zneužívání.
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

The_Balrog píše:Jestli vono by nebylo nejlepší to žezlo zrušit úplně, když s ním jsou problémy - a...přiznám se, že jsem pěkně dlouho nevěděl,mk čemu ho vlastně použít,. Nikde k nemu nejsou viditelně nějaké pokyny a myslím, že tenhle předmět přináší spíš víc škody, než užitku. Myslím, že přímo svádí pro nový/nezkušený hráče k zneužívání.
S tím nesouhlasím. Hodně hráčů jej používá přesně tak jak to má být používáno. Například moje postava včera učila asi 2 real hodiny jinou postavu střílet z luku (skoro si prostřelila ruku), ale nakonec se to nějak povedlo a pak jsem prostě udělil té druhé postavě "ze svého" maximum xp co šlo - to byla ta výuka a zároveň odměna pro hráče té postavy za jeho hru co mě pobavila.

Možná by to chtělo jen lepší popisek i s OOC výkladem a IC příklady toho žezla/featu a s varováním před zneužitím a snadnou dohledatelností takového zneužití.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

The_Balrog píše:Jestli vono by nebylo nejlepší to žezlo zrušit úplně, když s ním jsou problémy - a...přiznám se, že jsem pěkně dlouho nevěděl,mk čemu ho vlastně použít,. Nikde k nemu nejsou viditelně nějaké pokyny a myslím, že tenhle předmět přináší spíš víc škody, než užitku. Myslím, že přímo svádí pro nový/nezkušený hráče k zneužívání.
tak to nevim. Ja kdyz ho videl poprvy, tak jsem si ho hned zkusil. Jeho pouziti je sice pro vetsinu postav omezene, ale presto skody nenadela skoro zadny (snad krome vahy a to se snad uz vyresi featama?).

A me to prijde jako pekny napad. Resi to spoustu veci kdyz i pri nepritomnosti DM.
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

labir píše: Možná by to chtělo jen lepší popisek i s OOC výkladem a IC příklady toho žezla/featu a s varováním před zneužitím a snadnou dohledatelností takového zneužití.
Jo, to by pak už bylo celkem v pohodě *-* .. to jo.

Nicméně proč jsem to psal tak, jak jsem psal..
Podle mého (nijak neopodstatněného názoru - pouze podle toho, co vidím při hře) tohle žezlo používají většinou ti hráči, kteří by si zasloužili i to žezlo "lepší".. proto se mi zdá nebezpečné dávat žezlo do výbavy hned nováčkům, kteří s ním mohou něco provést. na druhou stranu, nelíbí se mi způsob "už jsi dobrý hráč, tady máš žezlo jako odměnu"… takže přiznávám, že sám nevím, jak to udělat lepší.

A to, že se žezlo hodí na některé situace, když není po ruce GM, to je samozřejmě pravda *-* Ale zrovna u té výuky... co e pamatuju, někde se to už řešilo - a už jsem zapomněl, k jakému závěru se došlo.. jestli se má používat žezlo, nebo jestli stačí těch víc expů za hru ve družině... asi bych se jako učitel rozhodl podle nálady *-*

(Naštěstí Alky není ještě ve stavu, kdy by mohla cokoliv "učit" a když provází, popřípadě někomu radí, jde spíš o IC informace a rady, které jsou myslím mnohem cennější, než nějakých pár expíků,…)

Tolik k vysvětlení mého názoru *-*
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

The_Balrog píše:.. jestli se má používat žezlo, nebo jestli stačí těch víc expů za hru ve družině... asi bych se jako učitel rozhodl podle nálady …
k tomuhle muzu rict, ze behem procesu uceni nebo jine akce (obvykle 2h RL) se postavy nehybou a z XPC nemaji tudiz nic. Odmena pres zezlo kompenzuje alespon castecne tuhle ztratu. Muzes se na to divat i tak . Obvykle si nikdo nedovoli (resp. jeste si to nedovolil) mi behem rozhovoru/testu/zkousky vstavat.
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

Alcatraz píše:…. Obvykle si nikdo nedovoli (resp. jeste si to nedovolil) mi behem rozhovoru/testu/zkousky vstavat.
a to bys je jenom seřval, já bych je píchnul jak čuníky :megalol: :megalol: :megalol:
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Ono ty postavy/hráči co mají hostitelské žezlo výuky jedou ve zvláštním režimu kooperace s DM a to ne každý hráč zvládá a hlavně ne každý schopný hráč k tomu má vhodnou postavu.
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

photter píše:a to bys je jenom seřval, já bych je píchnul jak čuníky :megalol: :megalol: :megalol:
Jee a ty mas taky naky prednasky? Ja ze bych prisel :))

Btw moje postava by vstala urcite.. zacala by dloubanim v nose a skoncila by lezenim po strope, a ne kuli xpum :bleh:

Jinak co se tyce zezla, tak poprvy sem ho pouzil na sebe, jak sem si to musel vyzkouset, a pekne sem se nasmal :biggrin:
Zamčeno