Zajímalo by mne, jako takový hráčský průzkum, zda obecně postavy ve hře vnímají nějaké politické dění a směřování.
IC se teď toho děje strašně moc a podle mne i velmi důležitého, nějaké střípky pronikají ven skrze nástěnky, nebo veřejné akce (zájem je obecně spíše malý), něco sama pouštím do oběhu.
Krom těchto způsobů jsem zvědavá, jak a jestli vnímáte nějaké politické změny a dění. Zda je vůbec povědomí o tom, co se děje, chystá, obecně o politice atd.
Nechci vědět, co se podle koho děje, ale jestli nějaké informace tečou. Případně zda by byl zájem a nápad, jak toho dosáhnout.
Osobně bych uvítala dvě věci.
1)Více NPC drbů v "co se kde povídá" (raději víc, než méně!) právě na toto téma.
2) Pak mi tu chybí na stránkách nebo na foru nějaké přehledné IC novinky, které nechávají bokem takové ty lokální, resp. za IC měsíc/rok už nedůležité události z DM PC questů (Poltergeist straší na hřbitově, Honza Vokurka měl slabou úrodu brambor), ale zaměřují se na události deskového, nebo alespoň královského/říšského významu, které ani po letech neztratí svou důležitost a umožní okamžitou orientaci v současných událostech. Třeba jako to mají na Thalce hned na úvodní straně.
Namátkou takové ty důležitější věci a data, jako napadení Tirianu drowy, osvobození Amfiberai, jak je na tom Teskenter, od kdy vládne Sir Glendur, kdy byla Zlobří válka, Červ v poušti, vypálení Fagadu, smrt Orlanda... věci, které někdo žijící v tom místě nebo v okolí jednoduše nemohl minout a jen tak se na ně nezapomene.
Aby pak hráč, nový nebo starý, který začne s postavou pocházející z Desky, měl nějaké ucelené informace už před vstupem do hry. Nebo když se nějaká postava vrátí po půl roce nehraní. IC historie Desky v datech je neaktuální, zavádějící a těžko atkualizovatelná. Navíc jsou věci, které postavy z Desky prostě ví, stejně jako my třeba víme, kdy byla revoluce a kdy (někdo úplně, někdo zhruba:) byla první, druhá světová válka...
Snad jsem to nevyjádřila moc složitě.

Cílem není přímo větší zapojení PC do politiky, ale zvýešní průtoků informací o NPC světě, což hráč za PC prostě nezařídí. Je mi jasné, že to je další práce a starosti navíc, a kdyby bylo jak pomoci, ráda se toho ujmu.