Kouzlo teleport

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Zamčeno
Lord Xeen

Kouzlo teleport

Příspěvek od Lord Xeen »

Asi jdu uz trochu s krizkem po funuse, ale jak tu byl ten topic o novych kouzlech do rozsireni, tak mne taky jedno napadlo :smile:

Ke spravnemu magovi patri teleportace, jako ke skretovi blechy :biggrin:
Napadly mne dva zpusoby jak by to mohlo vypadat, ten jednodussi by byl, ze by to maga proste preneslo na prvotni kamen a on by se odtamtud mohl dostat do nejakeho chramu.

Druhy zpusob by byl lepsi, ale pracnejsi - zavedla by se kniha lokaci, ktera by obsahovala lokace, kam by bylo mozne se prenest. V kazde takoveto lokaci by bylo nejake misto (pentagram treba) kde by se mag po seslani kouzla objevil.

A ted mne jeste napadl treti zpusob, kdy by mag nejprve nekam jinym kouzlem umistil ten pentagram a potom by se do nej mohl prenest, jestli znate kouzlo Lloyd's Beacon ze hry Might & Magic 6 a vys, tak vite co myslim :smile:

No a aby to mag nemel tak jednoduche, tak by si treba mohl po seslani kouzla hodit na koncentraci a kdyz by se mu to nepovedlo, tak by se sice taky objevil v nejakem pentagramu, ale treba v 5. patre nejakeho dungeonu... :biggrin:
"Boj byt nevycerpatelna zdroj zabava i pouceni." - Vugar Malshurd
Praetor

Příspěvek od Praetor »

tohle me sice taky napadlo ze to k magovi sice patri … ale myslim ze az k tem opravdu hooooodne schopnejm ;)
s prvnim zpusobem te Labir rozseka na maly kousicky :bleh: s druhym na o neco vetsi kousicky :blebleble: treti zpusob byse mi docela zamlouval a libil, ale pocitej s tim ze magicka lobby tohle prevalcuje :megalol:
Dives, qui sapiens est
Rodrigo

Příspěvek od Rodrigo »

mě se to zamlouvá. Ale otázka na jaký okruhu tohel kouzlo bylo. A jak by se ty pregameny poznávali,
a jetli by byli perzistentní, a jetli by ty pergameny mohli být ničitelný já sem pro, a z drudý strany by se nedalo tereportovat.
90% elfů jsou rasisté.
Zbraň není předmět ale stav mysli válečníka.
Term jediný elfí čaroděj v plné plátové zbroji.
Istar blia vesela bardka
Adria rudokabatnice
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

Rodrigo píše:já sem pro, a z drudý strany by se nedalo tereportovat.
heh, buď si jistej ,že i kdyby teleportace byla ,tak tohle nepůjde
o teleportaciuž jsem přemejšlel...napadla mě ta kniha lokací
bylo by to úžasný kouzlo :dribble:
ale čekám ,že šance na zavedení je tak 1% :smile:
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
Praetor

Příspěvek od Praetor »

OneHeart píše:ale čekám ,že šance na zavedení je tak 1% :smile:
si veris :bigwink: :biggrin:
Dives, qui sapiens est
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

No někde jsem to tady už psal.

1. Kouzlo krátké teleportace nebude z důvodů systémových - šlo by jím efektně přeskakovat triggery a pasti, a například tak krást věci z ATS obchodů či obcházet hádanky nebo spawn.

2. Kouzlo daleké teleportace (např. tou knihou) nebude ze stejných důvodů jako bod 1.

3. Kouzlo statických teleportu (tj. pevně daných "stanic") může existovat. Dokonce v tomto směru již je rozpracován rozsáhlý hráčský magický program (vzlešlý od hráčů) jehož cílem je právě toto. Ale to si zjistěte ve hře a případně se přidejte.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Lord Xeen

Příspěvek od Lord Xeen »

labir píše: 2. Kouzlo daleké teleportace (např. tou knihou) nebude ze stejných důvodů jako bod 1.
To s tim kradenim veci mne take napadlo, ale kolikrat by to asi ten mag udelal? Ja myslim ze mag na vysoke urovni neco takoveho nema zapotrebi, navic by na nej byl okamzite vydan zatykac, atd. :smile:

Obchazet by timhle kouzlem nic neslo, protoze by vlastne umoznovalo pouze se vratit na predem danou lokaci. Takze mag by si usetril cestu zpet, ale v ceste tam by mu to nijak nepomohlo.
"Boj byt nevycerpatelna zdroj zabava i pouceni." - Vugar Malshurd
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Jenže já si to nemyslím. Ten mág by takhle klidně krást mohl a co se týče iluzí o hráčské kultuře tak z nich jsem už vyrostl. Totéž pro druhý případ - ideální kouzlo pro "vykrádání" hlavních pokladů, stačí se tam jen probít jednou a označit. Cesta zpět je většinou jednodušší - stačí zdrhat, potvory se spawnují až za utíkajícím mágem. Takovýhlech "použití" vidím hromady a vůbec si nedělám iluze že by jich nikdo nezneužíval.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Rodrigo

Příspěvek od Rodrigo »

bylo bi dobré aby se uělaly lokace mapříklad obchody a celá druhá strana okud by se nedalo tereportovat. Protože kdyby šlo tereportovat z druhé strany tak by mag nemusel chodit na avatary ale rouvnou a zadarmo dostl na světolo světa. To by avataři a celé aura pro mági nebyla žádná hrozab. Jinak to sem pro a ulehčiloby to život. A potom informovat úřad hned jak se neco stane tak by to pomohlo vem vládcům pro spravování říše.
Takový král nutněpotřebuje doručit správu do vesnice den cesty daleko tak řekne svému mágovy at tam skočí a předá vzkaz.
90% elfů jsou rasisté.
Zbraň není předmět ale stav mysli válečníka.
Term jediný elfí čaroděj v plné plátové zbroji.
Istar blia vesela bardka
Adria rudokabatnice
Saiko

Příspěvek od Saiko »

pokud chceš kouzlo Teleportace, zkus světy založené na PRC. Tam toto kouzlo najdeš.
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

Rodrigo píše:
promiň ,ale tohle mi málem utrhlo oči .zkus psát pomalejš ,prosim :bigwink:
2Saiko: co to je PRC?
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

PRC = player resources consocium

http://nwnprc.netgamers.co.uk/index.html
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Ikkie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ikkie »

OneHeart píše:co to je PRC?
Player Resource Consortium - Je to balíček rozšíření do NwN, něco podobnýho jako CEP. Známej je především díky spoustě nových povolání, z čehož těží hlavně power buildeři.
Tereza Smittová - RIP (portrait by NIAM)
Balkon, syn Daskův
Athriel
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

jo díky
už si vzpomínám ,že sem o tom něco četl...
stejně pochybuju, že mě něco takovýho odtáhne z Eq :smile:
(William Blake)
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Saiko píše:pokud chceš kouzlo Teleportace, zkus světy založené na PRC. Tam toto kouzlo najdeš.
Dík, ale nejde o to že bych to nezvládl napsat. Napsat teleport je primitivní, když je trochu snahy tak i s pěkným systémem, ale jde mi o to že jakýkoliv teleport mimo toho mezi pevnými stanicemi je tak neskutečný risk a posílení mágů že to prostě dělat nebudu.
Zamčeno