Systém magický kontaminace - návrh

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Zamčeno
photter
Kontaktovat uživatele:

Systém magický kontaminace - návrh

Příspěvek od photter »

tendle systém mě napadl jako náhrada systému interferencí, kterej imho neplní svůj účel
interference měly v první řadě znepříjemnit život permanentně se boostujícím postavám - to se povedlo jenom velmi částečně, naopak na něj doplácej jiný - trvale naboostěnejm prskavkám když interferuje boost tak obvykle nejsou v krizový situaci a vklidu si ho nahoděj znova, zatímco klerikem nebo mágem naboostěnej fajtr, kterýmu spadne v nejtužším boji stoneskin na to obvykle dojede

systém je inspirovanej radioaktivitou a moje představa je, že naboostovaná postava je trvale kontaminovaná v závislosti na čase a lvlu boostu, po celou dobu, co je naboostovaná, naopak když neni naboostovaná (a jen tehdy !!) kontaminace se konstantní rychlostí snižuje
pokud kontaminace organismu přesáhne určitou mez, dostaví se nějaký nepříjemný následky (nemoc z ozáření) a pokud je organismus kontaminován i nadále dramaticky se zhoršuje
kontaminace není nijak jinak odbouratelná, než časem, možná je nějak zjistitelná (měřením) ale nepříliš přesně

jelikož sem jenom mizernej scripter, neumim posoudit proveditelnost a náročnost takovýho systému ale zdá se mi lepší a cílenější než současnej systém interferencí
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

to zní zajímavě
ale spíš než ta kontaminace magii (to se mi moc nelíbí) ,bych byl třeba o dlouhodobý oslabení organismu(že by ho magie třeba vysávala :megalol: ),
třeba šance, že by to mágovi na hoodně dlouho dobu vzalo 1 z Odolnosti a pokud by pokračoval, tak by to
mohlo být kumulativní (ála Raistlin) :biggrin:
odstranění by mohlo být,třeba pár dní nečarovat a bylo by to fuč
myslim že magie by mohla třeba unavovat ,ať už z důvodu použití mocnýho kouzla nebo vlivem plného naboostění
zároveň prosim Alcatraze,aby mě moc nezadupal do země za moje laický názory :smile:
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
Darren Finngard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darren Finngard »

Speciální nemoci pro magy ? Explozivni prujem :megalol: a tak podobne. Ne vazne to s tim oslabovanim organismu se mi docela zamlouva, zni to logicky .. ale je fakt, ze by si asi magovo telo na takovy davky magickeho ozareni casem zvyklo.
<i>Smůla je coura, která bere štěstí - W. Shakespeare</i>
anurin

Příspěvek od anurin »

Darren Finngard píše:Speciální nemoci pro magy ? Explozivni prujem :megalol: a tak podobne. Ne vazne to s tim oslabovanim organismu se mi docela zamlouva, zni to logicky .. ale je fakt, ze by si asi magovo telo na takovy davky magickeho ozareni casem zvyklo.
zvyklo, nebo by pošlo.…
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

Darren Finngard píše:Ne vazne to s tim oslabovanim organismu se mi docela zamlouva, zni to logicky ..
šak už se to taky projevilo na jedný postavě :bigwink:
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
Lord Xeen

Příspěvek od Lord Xeen »

Vy ty magy fakt rozmazlujete, nejenze maji nova kouzla, ale ted maji mit i nove nemoci? :biggrin:
"Boj byt nevycerpatelna zdroj zabava i pouceni." - Vugar Malshurd
Darren Finngard
Kontaktovat uživatele:

Spis me ale napadlo neco jako "Pomateni mysli", takovy stav by nastal treba po neuspesnem vyvolani nejakeho demona ci podobne haveti z jinych sfer. Magovy by proste ruplo v kouli. Nejakou dobu by nedokazal ovladat sve sily -> nemohl by kouzlit. Samozrejme by se z toho po par tydnech vylizal, ale do smrti by na to nezapomnel :blush:

Edit : Smazatelne OT :clover:
Naposledy upravil(a) Darren Finngard dne 7. 12. 2006 17.08, celkem upraveno 1 x.
anurin

Příspěvek od anurin »

Darren Finngard píše:Spis me ale napadlo neco jako "Pomateni mysli", takovy stav by nastal treba po neuspesnem vyvolani nejakeho demona ci podobne haveti z jinych sfer. Magovy by proste ruplo v kouli. Nejakou dobu by nedokazal ovladat sve sily -> nemohl by kouzlit. Samozrejme by se z toho po par tydnech vylizal, ale do smrti by na to nezapomnel :blush:
Ale tady se snad mluví o buffování, ne vyvolávání.…. nebo se pletu?
cybermisa

Re: Systém magický kontaminace - návrh

Příspěvek od cybermisa »

photter píše: systém je inspirovanej radioaktivitou a moje představa je, že naboostovaná postava je trvale kontaminovaná v závislosti na čase a lvlu boostu, po celou dobu, co je naboostovaná, naopak když neni naboostovaná (a jen tehdy !!) kontaminace se konstantní rychlostí snižuje
pokud kontaminace organismu přesáhne určitou mez, dostaví se nějaký nepříjemný následky (nemoc z ozáření) a pokud je organismus kontaminován i nadále dramaticky se zhoršuje
kontaminace není nijak jinak odbouratelná, než časem, možná je nějak zjistitelná (měřením) ale nepříliš přesně
Promin, ale tohle mi prijde trochu postaveny na hlavu :biggrin: By me zajimalo, co konkretne tu kontaminaci zpusobi, protoze to, co pises se docela vymyka principum, na kterych magie na EQ funguje. Kdyz uz, tak bych uznal, ze boosty mohou sesilatele pri velkem mnozstvi vycerpavat, jenze to je taky nesmysl (viz. IC knizky ve hre o tom jak to funguje).

Krom toho, jakekoli boosty by se pak daly vyuzit jako utocna zbran, neni problem nekoho naboostit tak, ze by se z toho cely … (samozrejme mluvim o vicenasobnem pouziti jednoho neuzitecneho boostu, napriklad)

Dalsi vec, pokud by magie zpusobovala kontaminaci, tak pak by ji zpusobovala i pri noseni magickych predmetu sperky pocinaje a kouzelnymi opasky konce …

Nene, tohle mi prijde divny. Naprosto k omezeni prskavek staci interference a dispel hulky, kterou dostanes i kdyz je nepritel omraceny a srazeny na zemi … To bohate staci :biggrin:
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

a ja se nebudu vyjadrovat k systemu, protoze toho ted nejsem proste schopen .. ale mluvis o prskavkach a magach, ale zda se ze vic nez ty "prskavky" proste nechapes ..

bez ohledu na system, ten me ted teda nezajima ani trochu, ja jsem hrdy na magii a ja i moje postava ji vnimame tak, ze si to asi nikdo, snad krome Labira, predstavit zrejme ani neumi. Moje postava se ji rada prochazi, protoze jeji spojeni s magii je daleko hlubsi. Pusobi ji to radost a alespon ma nejakou oporu. A co chces udelat ty. Rict, ze magie pro ni bude jed, ktery ji proudi v zilach? Nejaka substance, ktera ji bude pomalu zabijet?

Svym zpusobem tim podporujes prskavky, protoze oni jsou to, co je alespon jednoduche na pochopeni.
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Tohle se mi moc nezamlouvá. V podstatě je to vynucení co by omezilo všechny. Je to ekvivalentní tomu že by se mělo něco kumulovat na postavách pokud jsou ve stínech a pak by dostaly třeba stínový průjem. Dík za nápad, ale ne, i když napsat to lze.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
chlorofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlorofil »

Alcatraz píše:a ja se nebudu vyjadrovat k systemu, protoze toho ted nejsem proste schopen .. ale mluvis o prskavkach a magach, ale zda se ze vic nez ty "prskavky" proste nechapes ..

bez ohledu na system, ten me ted teda nezajima ani trochu, ja jsem hrdy na magii a ja i moje postava ji vnimame tak, ze si to asi nikdo, snad krome Labira, predstavit zrejme ani neumi. Moje postava se ji rada prochazi, protoze jeji spojeni s magii je daleko hlubsi. Pusobi ji to radost a alespon ma nejakou oporu. A co chces udelat ty. Rict, ze magie pro ni bude jed, ktery ji proudi v zilach? Nejaka substance, ktera ji bude pomalu zabijet?

Svym zpusobem tim podporujes prskavky, protoze oni jsou to, co je alespon jednoduche na pochopeni.
no hele a ted si to docela vystih :-) Tvoje postava je na magii uplne zavisla :biggrin: A každá závislost oslabuje organizmus a čim je závislost těžší, tim větší to má dopad na tělo... Z toho by vyplyvala jedna jeste krásnější antiprskavková věc-perm buffly postavy by na magii zacali bejt zavisly a začalo by je to zevnitř ničit, ale kdyby si začli odvykat, měli by abstinenční příznaky. Měli by na výběř-buď krátkej absťák, nebo pomalý a pozvolný ničení organizmu.

Sám to vidim na sobě, když teď přestávam kouřit. Taky mi cigára působily radost a alespon nejakou oporu a moje spojení s nima je dost hluboký :bigwink:
coirëa oialë
anurin

Příspěvek od anurin »

labir píše: pokud jsou ve stínech a pak by dostaly třeba stínový průjem. Dík za nápad, ale ne, i když napsat to lze.
No některý púostavy by dostaly přímo …… za to jak to maj zmáklí
Darren Finngard
Kontaktovat uživatele:

chlorofil píše:no hele a ted si to docela vystih :-) Tvoje postava je na magii uplne zavisla :biggrin: A každá závislost oslabuje organizmus a čim je závislost těžší, tim větší to má dopad na tělo... Z toho by vyplyvala jedna jeste krásnější antiprskavková věc-perm buffly postavy by na magii zacali bejt zavisly a začalo by je to zevnitř ničit, ale kdyby si začli odvykat, měli by abstinenční příznaky. Měli by na výběř-buď krátkej absťák, nebo pomalý a pozvolný ničení organizmu.

Sám to vidim na sobě, když teď přestávam kouřit. Taky mi cigára působily radost a alespon nejakou oporu a moje spojení s nima je dost hluboký :bigwink:
Heh, no to je IMHO trochu nestastny prirovnani :bigwink: . Zavislot na magii ? No rekl bych, ze "dospely" magove jsou magii tak nasakly, ze uz je nemuze ohrozit, naopak je spis posili. Takovy mag uz si je vedom toho jak vyuzit magicky potencial.
Zamčeno