Knihy
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
Knihy
Zdravím, ráda bych se zeptala na jednu věc.
Očividně na Equilibrii nikdo nehraje a nepředpokládám, že by se to nijak zvlášť zlepšilo, ale ráda bych se zeptala na jednu věc, co knížky, které vytvořili hráči?
Některé se mi strašně líbily a ráda bych, zda-li nemá někdo všechny ty knihy někde v elektronické podobě, poněkud se smiřuji s tím, že EQ už nijak moc žít, nebude, ale nerada, aby tvorba a knihy, které tam vznikly nějakým způsobem byly zapomenuty.
Ráda bych si je přečetla třeba na notebooku apod.
Očividně na Equilibrii nikdo nehraje a nepředpokládám, že by se to nijak zvlášť zlepšilo, ale ráda bych se zeptala na jednu věc, co knížky, které vytvořili hráči?
Některé se mi strašně líbily a ráda bych, zda-li nemá někdo všechny ty knihy někde v elektronické podobě, poněkud se smiřuji s tím, že EQ už nijak moc žít, nebude, ale nerada, aby tvorba a knihy, které tam vznikly nějakým způsobem byly zapomenuty.
Ráda bych si je přečetla třeba na notebooku apod.
Re: Knihy
Myslím, že všechny v elektronické podobě těžko bude někdo mít. Jedině oslovit všechny autory a těch je asi docela hodně. Nejplodnější byla asi Braenn, pak Modrozlatí, něco napsal i Martin, já ti můžu nějaké taky poslat, vím že něco sepsal i Wolf, minimálně jednu Nico. Když se podíváš do knihovny v Amfi, tak se dopátráš dalších autorů. Nikdo další mě teď momentálně nenapadá.
Protože je tady úplně mrtvo, myslím, že ani na forum nikdo moc nechodí, takže doporučuju PM přímo autorům
Protože je tady úplně mrtvo, myslím, že ani na forum nikdo moc nechodí, takže doporučuju PM přímo autorům
Camelie - hubatá čarodějka
Ania - bledá druidka
Kasiopea
Ania - bledá druidka
Kasiopea
Zkusil bych Modrozlaté, knihy se dají démonkem rozložit, vypsat do logu, z logu vykopírovat a uložit do dokumentu. Nebo zkusit přímo autory, třeba já mám všechny své IG knihy uložené u sebe v počítači (ale o mé knihy zájem nebude :D ).
Mám zájem o všechny knihy … jedno jaké. Protože až EQ odejde do věčných lovišť, což s tím jak pozoruji aktivitu, se může stát klidně zítra, ráda bych si přečetla knihy a příběhy.Van píše:Zkusil bych Modrozlaté, knihy se dají démonkem rozložit, vypsat do logu, z logu vykopírovat a uložit do dokumentu. Nebo zkusit přímo autory, třeba já mám všechny své IG knihy uložené u sebe v počítači (ale o mé knihy zájem nebude :D ).
Jde to i bez démonka. Vem si knihy do inventáře postavy, pak si postavu vyexportuj - a teď mi poradí někdo chytřejší, protože já si další krok nepamatuji úplně přesně a zkoušet se mi to nechce - nicméně myslím, že pak sis našla v souboru nwn tu vyexportovanou postavu, dala ji "otevřít v poznámkovém bloku" (nebo jako txt, tak něco). No a v té záplavě textu se skrýval psaný obsah všeho, co postava v invu má. Pomocí ctrl+f si najdeš název a už jen kopíruješ. Pamatuju se, že jsme tak dělali kopie knih, které nešly kopírovat démonkem.
Budeš mít lepší kontaktovat Modrozlatý. Ti maj toho dost elektronicky, a než by sis všechny knihy z knihoven naházela do invetnáře a vyexportovala postavu, to by ti taky trvalo.. natož pak někde hledat text těch knih mezi inventářem.
Napíšu Woxovi at sem napíše.
Napíšu Woxovi at sem napíše.
Neutral Good Dungeon Master
Ahoj, všechno co je v naší knihovně máme i v textové podobě, takže se pokusím udělat si trochu času a hodim někam nějaký balík.
Jen to asi bude včetně formátovacích značek pro démonka/editor, ale s tím se budeš muset poprat sama, já to z toho rozhodně vyzobávat nebudu :)
Jen to asi bude včetně formátovacích značek pro démonka/editor, ale s tím se budeš muset poprat sama, já to z toho rozhodně vyzobávat nebudu :)
Aktivní: Febrilia Jr'eile, pořezaná kráska
Srdcovka: Caled Nailo, elfský bard a strážný z Amfiberai
Občasní: Grik, Lainathiel Nesseldë, Siriand Tir'ein, Jednoručka Cyrus, Neotesanec Lutz
Bonus: Knihovna v Amfiberai
Občasní: Grik, Lainathiel Nesseldë, Siriand Tir'ein, Jednoručka Cyrus, Neotesanec Lutz
Jasně, v pořádku, děkuji mocWoxa píše:Ahoj, všechno co je v naší knihovně máme i v textové podobě, takže se pokusím udělat si trochu času a hodim někam nějaký balík.
Knihy z knihovny jsou k dispozici tady:
https://www.dropbox.com/sh/6bk7hh2n2rai … VBYXa?dl=0
https://www.dropbox.com/sh/6bk7hh2n2rai … VBYXa?dl=0
Aktivní: Febrilia Jr'eile, pořezaná kráska
Jutwen: Další věci by mohl mít taky Anade, zkus mu napsat.
Pokud by bylo potřeba doplnit ztracené knihy do knihovny, dejte vědět do PM.
Aktivní: Alariel Erna
Bejvávalo: Te'lyn (by Balrog) (by Niam - NSFW) | Ulrika | Ignatz
Ostatní: Ukládání logů a konverze screenshotů | Jak vyrobit portrét | Knihovna v Amfiberai
Aktivní: Alariel Erna
Bejvávalo: Te'lyn (by Balrog) (by Niam - NSFW) | Ulrika | Ignatz
Ostatní: Ukládání logů a konverze screenshotů | Jak vyrobit portrét | Knihovna v Amfiberai
Jo, mám spoustu exportovaných postav (Anade) s knihami. Kdysi jsem chtěl napsat program pro rychlý export textů z formátu bic (exportovaná postava), ale nedostal jsem se k tomu a teď už to dělat nehodlám. Navíc mám taky spoustu knih veřejně nedostupných a ty taky nehodlám šířit. Nechám to jen na archivu Woxy.
Pro pohodlnější čtení jsem jen provedl převod: Archiv Woxy exportovaný do normálního textu (odstraněny formátovací značky pro démonka/editor a převedeno vše do UTF-8):
https://googledrive.com/host/0B6_QpAQsg … hy-Woxa.7z (přímé stahování)
https://googledrive.com/host/0B6_QpAQsg … B2MjJfLWM/ (složka)
Pro zájemce, skript, který vše převedl:
Pro pohodlnější čtení jsem jen provedl převod: Archiv Woxy exportovaný do normálního textu (odstraněny formátovací značky pro démonka/editor a převedeno vše do UTF-8):
https://googledrive.com/host/0B6_QpAQsg … hy-Woxa.7z (přímé stahování)
https://googledrive.com/host/0B6_QpAQsg … B2MjJfLWM/ (složka)
Pro zájemce, skript, který vše převedl:
Kód: Vybrat vše
#!/bin/bash
set -e # skonči při chybě
EXPORT_DIR="export" # cílový adresář
export LANG="cs_CZ.UTF-8" # použitý jazyk a kódování
printf -v NUL "\000" # vloží ASCII #0 do proměnné NUL
[ -d "$EXPORT_DIR/." ] || mkdir "$EXPORT_DIR"
# konverze z formátovacích značek do normálního textu
# enconv detekuje kódování a převede vstup do kódování jazyka (viz LANG)
convertEQ() {
F="$1"
EF="$EXPORT_DIR/${F%.*}.txt" # normalizace přípony na malá písmena
ED="${EF%/*}"
mkdir -p "$ED" # vytvoření cílového adresáře
echo "'$F' → '$EF'" >&2
# přidání konce řádku na konec souboru,
# odstranění značek a převod dvou lomítek („//“) na nový řádek, konce řádků na CR+LF
{ cat "$F"; echo; } \
| sed -n --regexp-extended \
-e '/^\/(name|info.) /{ s///; s/\r//; s://:\r\n:g; s/$/\r\n\r/; p; }' \
| enconv \
> "$EF"
}
for D in *; do
[ -d "$D" ] || continue # pro každý adresář
[ "$D" != "$EXPORT_DIR" ] || continue # pokud to není ten pro export
echo "$D" >&2 # vypiš adresář a pak převeď soubory v něm
find "$D" -type f -iname '*.txt' -print0 | while read -r -d "$NUL" F; do convertEQ "$F"; done
done
Anade Be'lein – rozporuplná, (pro některé) nevypočitatelná, nedůvěřivá elfka za půl druhé platinky
We do what we must because we can.
O papoušcích…
We do what we must because we can.
O papoušcích…