Při hře na Efu jsem se setkala s nastavitelným subdual módem spočívá v tom, že při boji mezi hráčskými postavami je možné v tomto módu dostat soupeře na 0 HP a další zranění se promítá jen do délky tohoto stavu. Tento subduální (zajímací) mód jde v nabídce bioware craftu přepnout do dalších třech módů, včetně full damage.(plného poškození)
Proč o tom píšu:
Prostě mi vadí uvozovkové hraní. Už se před časem řešilo a tak nechci rozviřovat další besedu k němu, ale psát do úvozovek:"dá mu facku, přiloží mu meč ke krku" atd. mi přijde velmi nešťastné. Obvykle by to mohlo vyvolat velmi rychlou a nepříjemnou reakci, která ale bez subduálního módu může velice snadno skončit smrtí postavy, kterou chci třeba jen odstrčit.
A tak chci předejít uvozovkovému psaní,:"bere jí meč a dělá jí z něj vývrtku", s následujícím dohadováním.
Subdual mod
Moderátor: Dungeon Master
-
Subdual mod
Dobro zvítězí až nakonec. W
-
- Kontaktovat uživatele:
Takovéhle stínové zranění nebo mlácení na zem se mi nelíbí. Od zajímání je tu sražení, povalení, omračující pasti, pouta, kouzla atd... Ono pak dost blbě vypadá když zakrvácená postava v bezvědomí je mlácena někám s těžkým kladivem a "nic" ji to nedělá a nemůže umřít. Když někdo dá ránu tak holt může být poslední a musí s tím počítat.
A hra ve hvězdičkové konvenci - to je myslím už dost rozebrané. Engine má přednost, tj. těžko mu něco ve hvězdičkách z ruky když enginem mu to mohu ukrást. Je to o citu pro hru a na to nikdy pravidlo být nemůže.
Takže díky za nápad, ale touhle cestou Equilibrie nepůjde.
A hra ve hvězdičkové konvenci - to je myslím už dost rozebrané. Engine má přednost, tj. těžko mu něco ve hvězdičkách z ruky když enginem mu to mohu ukrást. Je to o citu pro hru a na to nikdy pravidlo být nemůže.
Takže díky za nápad, ale touhle cestou Equilibrie nepůjde.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.