prodigal píše:
Paladin je pro mě ze začátku asi moc obtížný, protože jsem vůbec nezvládl vypadat "paladinsky". Možná je to již zmiňovaným problémem v otázce "superhrdina nebo přízemník?", nebo to neumím zahrát.
neneeee ^_^.. nerozumíš, co se ti tu snaží pár lidí říct *-*
Ty si totiž pod slovem Paladin představuješ rytíře v nablýskaný zbroji, kterého má prostý lid rád atd.atd. jako jo, je to z jednoho úhlu pohledu pravda, ale ujasněme si jednu věc.
Bylo by divný, kdyby se na Prvotním kameni narodil rytíř v plátovce, hupsnul dolů na zem a všichni by ho začli uctívat a padnou před ním na zadek ^_^ pravda, ne? No a dále... jak asi tak takový rytíř/paladin dospěl k tomu, že je takový, jaký je? Jak jsme si teď ukázali, asi ze země nevyrostl... takže se asi musel někde učit. Klášter, učitel.. co já vím... vzpoměň si na světy, kterými jsi prošel (hlavně myslím table-top rpg a knížky) - jak to tam měli paladinové udělané? ^_^
To, že má někdo napsáno v osobním deníku Paladin na 1 úrovni neznamená, že je rytíř, kterého všichni mají rádi a pusimkují na potkání. To doknoce nemusí platit ani pro údaj Paladin (10) *-* … co tvoří velkou, možná převážnou část paladina, jsou především jeho skutky a pověst - tímhle on získává věhlas a respekt mezi postavami, a to z něj pak udělá toho hrdinu, pak bude vypadat "paladinsky". A tohle, tohle ti nedá žádný systém, žádná schopnost - to čeká na tebe a na tvoje činy.
Hrdinu ze sebe prostě musíš udělat, tím se nestaneš jen tak lusknutím prstů - že chceš.
No a co je tak ten paladin na 1-3 nebo búhvíjaký úrovni? Podívejme se výše... někde se paladini přece všechno naučit museli, ne? A při tom učení to ještě nebyli rytíři... hmm.. svítá? ^_^… Ty jsi teď prostě kluk, co má povahové vlohy pro to, stát se paladinem a kterého to k tomu tak nějak
samo táhne. Choď po světě, nauč se, jak to tu vypadá, zkoumej bohy, souvislosti a časem najdeš boha, který ti vyhovuje, (jo jo, já vím, že ho už nejspíš máš ^_^).. a k němu najdeš i paladinský řád, kde zjistíš, co všechno obnáčí stát se paladinem. To se neboj ^_^
Teď se nemusíš snažit vypadat hrdinsky a paladinsky. Buď
sám sebou, abychom my, až ty budeš slavný, mohli říkat...
"Já věděla, že to v něm je, znala jsem ho, když tu chodil ještě jako mladík po Tirianu a už tehdy jsem cítila, že z něho bude nekdo významný."
^_^