Léčivá kouzla, jizvy, smrt...

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Léčivá kouzla, jizvy, smrt...

Příspěvek od The_Balrog »

Moc moc a moc důležitá věc (pro mne :D) se týká mechanismů léčivých kouzel a toho, jak probíhá smrt a znovuoživení. Přesněji mne zajímají tyto otázky:

1/ jak léčí léčivá kouzla? Zahojí i jizvy, nebo pak něco zůstane? A jestli zahojí jizvy, může se seslat léčivé kouzlo na starou jizvu a tím ji zmiznout?

2/ Když se dostanu na Druhou stranu a projdu přes soud Avatarů, obnoví se moje tělo, nebo na něm taky zůstanou jizvy (rozuměj - památka na smrt...)

3/ A jak to je, když někdo mrtvé tělo oživí v chrámu, nebo kouzlem?

edit: ps nevim, estli jsem tuhle otázku umístil do správný sekce fóra, tak se kdyžtak nezlobte @.@
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Tohle je do značné míry individuální. Většinou se to hraje tak, že lektvary a léčivá kouzla ozdraví a zacelí ránu, ale ta zůstává ještě nějakou dobu citelná pod povrchem (třeba může bolet). Jizva většinou dle rozsahu zranění. Při průchodem přes Druhou stravu by něměly zůstat jizvy z toho smrtelného zranění - to tělo "ne zcela skutečné" co dostává postava na Druhé straně je použito k regeneraci těla stávajícího do původního stavu.

A zbavení se starých jizev - tohle lze použít i jako motiv k dobrodružství. Vím o minimálně jedné postavě co dostala na dotaz jiné postavě jak se zbavit starých jizev odpověď jenž ji zaručuje že má co dělat (autoquest) po půl roku. :bigwink:
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

Já si jen taky hodím odstaveček.

Když se léčí zranění kouzlem (rozuměj božskou mocí), rána se zcela zacelí a nezůstane žádná jizva.
Pokud se léčí mastí, tak se zhojí jizvy také, ale hluboké ne a je potřeba je doléčit.
Lektvar vyléčí zranění komplet a jizvy nezůstává.

No a co se léčení ve spánku týká, tak jizvy zůstávají vždy a jejich odstranění závisí na délce jejich stáří …
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Psanec: Děkuji ^_^

labir píše: A zbavení se starých jizev - tohle lze použít i jako motiv k dobrodružství.
Jasnačka ^_~ … jak bylo ovšem vidět, ptal jsem se na věci, kterých si dříve či později všimne každá postava na Eq, která už něco prožije, popřípadě když si hraje na sobě s kouzly či prstýnkem ^_^

Otázka o starých jizvách byla pak už jen vyústění úvahy *-*

A děkuji za odpověď :3
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Ja bych jen dodal, ze pak existuji jizvy, ktere samozrejme vylecit nejdou a to jsou vetsinou takove, ktere tvori nedilnou soucast charakteru postavy :biggrin:
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

ano, některé skvrny nejdou vyčistit bez porušení podstaty látky, že :bigwink:
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Ghost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost »

Někde sem čet (a podle toho to i hraju), že aby postava nevypadala jako hlavní postava Planescape: Torment, tak jizvy na postavě trvale zůstávají, pokud: 1. zásah byl za více než 1ú2 životů postavy 2. Zásah stojí za zapamatování, utváří postavu 3. je způsobena významnou/mocnou postavou/zbraní/kouzlem. Možná sme to poplet, ale nějak takhle to bylo :)
Bratrstvo zabanovaných!
OneIceOne

Příspěvek od OneIceOne »

Psanec píše:Já si jen taky hodím odstaveček.

Když se léčí zranění kouzlem (rozuměj božskou mocí), rána se zcela zacelí a nezůstane žádná jizva.
Pokud se léčí mastí, tak se zhojí jizvy také, ale hluboké ne a je potřeba je doléčit.

No a co se léčení ve spánku týká, tak jizvy zůstávají vždy a jejich odstranění závisí na délce jejich stáří …
a to je z nějakejch pravidel?
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

OneIceOne píše:
Psanec píše:Já si jen taky hodím odstaveček.

a to je z nějakejch pravidel?
Ale kdeže a ani jsem to nikde nepsal m že se někdo tak chovat má :) Já sem napsal, jak to dělal Garion a jak to dělá Paks.

A pokud to tvůj Bornin dělá jinak tak roč né :)

Ps: já tohle praktikuji na základě xxx knih fantasy co jsem četl a kde se tohle probíralo a olílalo snad 1000x
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
Odpovědět