Léčivá kouzla, jizvy, smrt...
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
- The_Balrog
- Kontaktovat uživatele:
Léčivá kouzla, jizvy, smrt...
Moc moc a moc důležitá věc (pro mne :D) se týká mechanismů léčivých kouzel a toho, jak probíhá smrt a znovuoživení. Přesněji mne zajímají tyto otázky:
1/ jak léčí léčivá kouzla? Zahojí i jizvy, nebo pak něco zůstane? A jestli zahojí jizvy, může se seslat léčivé kouzlo na starou jizvu a tím ji zmiznout?
2/ Když se dostanu na Druhou stranu a projdu přes soud Avatarů, obnoví se moje tělo, nebo na něm taky zůstanou jizvy (rozuměj - památka na smrt...)
3/ A jak to je, když někdo mrtvé tělo oživí v chrámu, nebo kouzlem?
edit: ps nevim, estli jsem tuhle otázku umístil do správný sekce fóra, tak se kdyžtak nezlobte @.@
1/ jak léčí léčivá kouzla? Zahojí i jizvy, nebo pak něco zůstane? A jestli zahojí jizvy, může se seslat léčivé kouzlo na starou jizvu a tím ji zmiznout?
2/ Když se dostanu na Druhou stranu a projdu přes soud Avatarů, obnoví se moje tělo, nebo na něm taky zůstanou jizvy (rozuměj - památka na smrt...)
3/ A jak to je, když někdo mrtvé tělo oživí v chrámu, nebo kouzlem?
edit: ps nevim, estli jsem tuhle otázku umístil do správný sekce fóra, tak se kdyžtak nezlobte @.@
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
-
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je do značné míry individuální. Většinou se to hraje tak, že lektvary a léčivá kouzla ozdraví a zacelí ránu, ale ta zůstává ještě nějakou dobu citelná pod povrchem (třeba může bolet). Jizva většinou dle rozsahu zranění. Při průchodem přes Druhou stravu by něměly zůstat jizvy z toho smrtelného zranění - to tělo "ne zcela skutečné" co dostává postava na Druhé straně je použito k regeneraci těla stávajícího do původního stavu.
A zbavení se starých jizev - tohle lze použít i jako motiv k dobrodružství. Vím o minimálně jedné postavě co dostala na dotaz jiné postavě jak se zbavit starých jizev odpověď jenž ji zaručuje že má co dělat (autoquest) po půl roku.
A zbavení se starých jizev - tohle lze použít i jako motiv k dobrodružství. Vím o minimálně jedné postavě co dostala na dotaz jiné postavě jak se zbavit starých jizev odpověď jenž ji zaručuje že má co dělat (autoquest) po půl roku.

Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já si jen taky hodím odstaveček.
Když se léčí zranění kouzlem (rozuměj božskou mocí), rána se zcela zacelí a nezůstane žádná jizva.
Pokud se léčí mastí, tak se zhojí jizvy také, ale hluboké ne a je potřeba je doléčit.
Lektvar vyléčí zranění komplet a jizvy nezůstává.
No a co se léčení ve spánku týká, tak jizvy zůstávají vždy a jejich odstranění závisí na délce jejich stáří …
Když se léčí zranění kouzlem (rozuměj božskou mocí), rána se zcela zacelí a nezůstane žádná jizva.
Pokud se léčí mastí, tak se zhojí jizvy také, ale hluboké ne a je potřeba je doléčit.
No a co se léčení ve spánku týká, tak jizvy zůstávají vždy a jejich odstranění závisí na délce jejich stáří …
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach
--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?
Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.
Špatně. Smrt je teprve začátek
-- Kniha Sirach
Ne …
- The_Balrog
- Kontaktovat uživatele:
Psanec: Děkuji ^_^
Otázka o starých jizvách byla pak už jen vyústění úvahy *-*
A děkuji za odpověď :3
Jasnačka ^_~ … jak bylo ovšem vidět, ptal jsem se na věci, kterých si dříve či později všimne každá postava na Eq, která už něco prožije, popřípadě když si hraje na sobě s kouzly či prstýnkem ^_^labir píše: A zbavení se starých jizev - tohle lze použít i jako motiv k dobrodružství.
Otázka o starých jizvách byla pak už jen vyústění úvahy *-*
A děkuji za odpověď :3
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
Někde sem čet (a podle toho to i hraju), že aby postava nevypadala jako hlavní postava Planescape: Torment, tak jizvy na postavě trvale zůstávají, pokud: 1. zásah byl za více než 1ú2 životů postavy 2. Zásah stojí za zapamatování, utváří postavu 3. je způsobena významnou/mocnou postavou/zbraní/kouzlem. Možná sme to poplet, ale nějak takhle to bylo :)
Bratrstvo zabanovaných!
a to je z nějakejch pravidel?Psanec píše:Já si jen taky hodím odstaveček.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale kdeže a ani jsem to nikde nepsal m že se někdo tak chovat má :) Já sem napsal, jak to dělal Garion a jak to dělá Paks.OneIceOne píše:a to je z nějakejch pravidel?Psanec píše:Já si jen taky hodím odstaveček.
A pokud to tvůj Bornin dělá jinak tak roč né :)
Ps: já tohle praktikuji na základě xxx knih fantasy co jsem četl a kde se tohle probíralo a olílalo snad 1000x
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach
Ne …
-- Kniha Sirach
Ne …