Zima na EQ

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Zyga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zyga »

tak mě napadá... bere skript v úvahu kouzla typu ochrana před elementy? Takhle chráněná postava by asi měla bejt schopná lítat i v zimě jenom ve spodkách bez rizik z nachlazení... ale asi jenom po omezenou dobu
Vsichni sou fuc
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Zyga píše:tak mě napadá... bere skript v úvahu kouzla typu ochrana před elementy? Takhle chráněná postava by asi měla bejt schopná lítat i v zimě jenom ve spodkách bez rizik z nachlazení... ale asi jenom po omezenou dobu
Vykládáte si ty kouzla dost špatně. Třeba ochrana před elementy netlumí zimu/oheň, ale teplotní gradienty - tj. pokud je venku -20 stupňů tak za chvilku je to i uvnitř štítu - pouze ztlumí pokles teploty v čase, ale když někdo foukne na mága takto chráněného kužel mrazu s -50 stupni, tak se mu nic nestane neboť se jedná o velmi velkou změnu (gradient) teploty v čase a tudíž štítem neprojde - nestačí to, jedině že by ten kužel trval dostatečně dlouho. Tato ochranná kouzla tak vystupují v roli přechodových funkcí - vyhladí gradient a roztáhnou ho v čase.

Lítat ve spodkách po ledových pláních s Ochranou proti elementům je akorát na zápal plic.
Naposledy upravil(a) labir dne 21. 2. 2007 21.40, celkem upraveno 1 x.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Zyga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zyga »

Tak dík za vysvětlení. Stejně ve spodkách nelítám a ochranu nahazuju jenom vyjímečně, protože strašně ráda interferuje.
edit: koukal sem do DnD a zdá se že výklad magie energetických polí na Desce a v DnD se odlišuje kněží se ale taky nehrabou v magický teorii a určitě ne ten můj ne zrovna genius :smile:
Naposledy upravil(a) Zyga dne 21. 2. 2007 18.46, celkem upraveno 1 x.
Vsichni sou fuc
Rysan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rysan »

*přikývne*
Takže jestli to dobře chápu, stačí mít teplý oblečení a plášť v tom případě není potřeba. Já totiž pláště nemám rád - pletou se mi pod meče:)
A co např. v dešti? Stačí kapuce? Vím, neni to asi tak dobrý jako plášť, ale pořád to všechno přehazovat...

Jak je to vlastně se zbrojí a pohybem v chladu? Takovej kus železa, když je pár hodin v zimě, jistě moc nezahřeje. Jestli se nemejlim, tak člověka hřejou ty hadry, co má pod tim, aby si nesedřel kůži na kost. Je v tom případě potřeba plášť ? (v dešti i v zimě) Kdyžtak mě opravte.

To Labir: Opravdu byste měli sepsat nějaké skriptum, něco jako "Teorie magicko-energetického pole" a založit ho na Maxwellových rovnicích, jak jsem už někde četl... I když by to asi vyvolalo mohutný rozepře mezi mágy a duchovními...
No nic, už jsem zticha.
"Meč není silnější slova. Potíž je v tom, že někteří nechtějí naslouchat." *zkontroluje si meče na zádech* Cohen N'ammar
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

Rysan píše:*přikývne*
Takže jestli to dobře chápu, stačí mít teplý oblečení a plášť v tom případě není potřeba. Já totiž pláště nemám rád - pletou se mi pod meče:)
A co např. v dešti? Stačí kapuce? Vím, neni to asi tak dobrý jako plášť, ale pořád to všechno přehazovat...
Ano stačí , ale teplé obleční nestačí jen podle vzhledu … Musí to mít v popisu ..

Jak je to vlastně se zbrojí a pohybem v chladu? Takovej kus železa, když je pár hodin v zimě, jistě moc nezahřeje. Jestli se nemejlim, tak člověka hřejou ty hadry, co má pod tim, aby si nesedřel kůži na kost. Je v tom případě potřeba plášť ? (v dešti i v zimě) Kdyžtak mě opravte.
Zde se počítá, že postava má pod zbrojí nějaké oblečení. At už extra suknicovou košily a nebo jinou část teplého spodního prádla. Celkově se používají speciální košile s vycpávkama v místech největší námahy, které se jen tak neprodřou a vzimě právě i hřejí. Ale ve zbroji je celkově šance na nachladnutí větší …
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
Zyga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zyga »

Psanec píše: Zde se počítá, že postava má pod zbrojí nějaké oblečení. At už extra suknicovou košily a nebo jinou část teplého spodního prádla. Celkově se používají speciální košile s vycpávkama v místech největší námahy, které se jen tak neprodřou a vzimě právě i hřejí. Ale ve zbroji je celkově šance na nachladnutí větší …
K tomuhle bych si dovolil připomenout že kvalitní rytířský zbroje sou pod plechem často bandážovaný, neni to jenom plech, ale je tam i dost kůže a plátna, takže to železo neni přímo na těle postavy.
Vsichni sou fuc
Rysan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rysan »

Díky všem. To mi stačí. Jdu prodat meč, abych si mohl koupil teplý spodky a nedostal rýmu... :flames: Ne, vážně dík.

PS: Zima je fajn. Jen by mohlo víc sněžit, místo pršet. Kapky mi zatejkaj za krk:(
"Meč není silnější slova. Potíž je v tom, že někteří nechtějí naslouchat." *zkontroluje si meče na zádech* Cohen N'ammar
Ghost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost »

Tak to ber jako sněžení ;)
Bratrstvo zabanovaných!
Darmonlor

Příspěvek od Darmonlor »

Zyga píše:
Psanec píše: Zde se počítá, že postava má pod zbrojí nějaké oblečení. At už extra suknicovou košily a nebo jinou část teplého spodního prádla. Celkově se používají speciální košile s vycpávkama v místech největší námahy, které se jen tak neprodřou a vzimě právě i hřejí. Ale ve zbroji je celkově šance na nachladnutí větší …
K tomuhle bych si dovolil připomenout že kvalitní rytířský zbroje sou pod plechem často bandážovaný, neni to jenom plech, ale je tam i dost kůže a plátna, takže to železo neni přímo na těle postavy.
Na druhou stranu, taková plechovka v plné rytířské se celkem slušně zapotí.… A to taky člověku nepřidá :D
Don't Dream It - Be It <i>Dr. Frank-N-Furter</i>

Amelia Wil Tesla Seyruun
Falik
Odpovědět