anurin píše:… většina.. ještě jednou většina z hráčů si dělá silné postavy do boje a tak raději charismu a třeba moudrost ožulí aby měli int, sílu atd.… takže na charismu je podle mě zbytečné se ptát. (např.. někdo má v popsiku že je jeho postava charismatická až až.. ale ve skutečnosti má charismu 8 nebo 10...
, já se podle statů raději moc neřídil a postava si udělala obrázek sama na jinou, )
Blbost.
Když má někdo v popisku, že je hezký a příjemný, tak prostě ty body v charismě mít musí.. jinak je ten popis k ničemu. A špatnej. Jako kdyby někdo o elfce napsal, že to je pekelný démon ^_^
Charismou je třeba se řídit - ne bezhlavě, ale na první dojem určitě; bohužel se to nedá poznat... což je velký problém. Proto by měl tu hodnotu aspoň částečně ten popis suplovat; imho. První dojem.
A polemizovat o tom, jestli si lidi staví postavy podle toho, aby byly silný v biji nebo podle toho, jak ta postava opravdu vypadá... to je asi bezpředmětné, nicméně se mi zdá, že by se tu mohlo použít hezké úsloví
"podle sebe soudím tebe... "
na druhou stranu.. je tu celkem dost bojových postav - tak je jasné, že se válečníky stávají spíš postavy, které jsou na to stavěné... na tom není nic špatného. Špatné je, když popis a chování postavy ty charakteristiky neodráží.
Charismu 21 a víc ti asi málokdo dokáže zahrát.. znamená to, že si ji skoro žádný hráč teda nemůže udělat? o.O;