Summoni, jejich vlastnosti a IC vysvětlení

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
LDamian
Kontaktovat uživatele:

Summoni, jejich vlastnosti a IC vysvětlení

Příspěvek od LDamian »

Takže zabývám se teď z jistého důvodu summonama, prolezl jsem 0., 1., a 2. kruh.

Zajímalo by mne, jak by se dala popsat inteligence, moudrost a charisma u zvířat. Nějak tomu nerozumím.

Například pes má Int 3-4, moudrost 6-2, charisma 8-1. Inteligenci 3 má většina zvířat, výjimka je snad jen kočka z toho co jsem viděl, ta má 4. Charisma je na zvíře vysoké, v pořádku. Nechápu ale tu moudrost.

scarab, pavouk, jelen, škorpión mají 5
kočka, pes, krysa, puma, jezevec, lítá krysa mají 6
myš, divočák mají 8
netopýr, krab, koroptev, medvídek mýval mají 12
lítý divočák 13

lítý jezevec z 1. kruhu (na 3. urovni) má 12, ale z druhého (na 6. urovni) 6

A podobně. Jak se bude měnit projev u zvířete podle moudrosti abych věděl, jak takové zvíře IC popsat třeba jako cvičitel a majitel? Je tam snaha dělat to podle chování těch zvířat v reálu nebo tam nějaká obecně platná zákonitost není? Snažil jsem se totiž popsat původně možnosti výcviku u těch zvířat dle jejich vlastností a když jsem si zároveň četl jejich způsob života v různých encyklopediích, tak mi to přestalo dávat smysl.

Podobné je to s charismatem.

Nejvyšší a nejčastější charisma, na které jsem u zvířat narazil je 8-1.

Scarab, pavouk, jelen, netopýr, krab, koroptev, medvídek mýval mají ale 6-2
(proč zrovna jelen, medvídek mýval a koroptev?)
škorpión má 5-3 - OK
lítý jezevec z 1. stupně má 4-3, ale z druhého má lítý jezevec už 8-1.

Dává to nějaký smysl? Jak to IC popsat?

Je to sice nesmysl, ale pro mne se v podstatě jedná o to, zda:

1. Se omezit čistě na bojové využití + sem tam nějaký nápad.
2. Pochopit proč jsou z IC hlediska ty vlastnosti právě takhle a jak to převést do IC popisu.
3. Na tyhle vlastnosti při IC popisu úplně kašlat (potom to ovšem nebude odpovídat hře a tedy to nebude moc využitelné) a brát to podle úvahy a podle znalosti těch bytostí z reálu a jejich grafického znázornění.

Snažil jsem se, aby zde byly pouze systémové veličiny a ne IC informace.

PS: pokud by někdo chtěl řešit i IC popis síly, obratnosti a odolnosti u těchto bytostí, najde tam také některé velmi zvláštní věci, ale tam to beru, že to už příliš ovlivňuje vyváženost.

EDIT: aby to někdo nebral, že opět záměrně rýpu. Není to tak, že bych hledal potíže, místo abych se bavil. Na tuhle věc jsem narazil "náhodou". Z určitého IC důvodu jsem dva, možná tři poslední dny reálného času nedělal téměř nic jiného, než zkoumal summony jeden po druhém a snažil se o jejich IC popis. Bral jsem ty vlastnosti nejprve vážně, popisoval jsem na jejich základě jak to zvíře působí, jak obtížný je výcvik a podobně. No a když jsem se přesunul na další kruh a dva lítí jezevci mají hodnoty jako by šlo o úplně odlišná zvířata, nesouhlasí mi to s informacema z encyklopedií a když se na ty své popisy podívám zpětně, tak je to spíš komedie, tak až v této situaci o tom sem píšu a doufám, že mi někdo poradí. Ono už tak dost, že okecávám, že netopýr a koroptev je silnější než puma, jelen má obratnost 3-4... Aspoň v té nebojové části jsem se snažil, aby mi to dávalo smysl.
Auriel - Chaos, tedy Svoboda musí být podřízena Řádu, tedy Pravidlům. Zlo, tedy Smrt a ničení, musí být podřízena Dobru, tedy Životu.
Sigimalanirseth - ??
LDamian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDamian »

Je to detail ale když už čekám na odpověď, hledal jsem škorpióna a stále mi to vyhazovalo slovenské stránky. Česky je to totiž štír.
Třída: ostatní bezobratlí, Řád: štíři, Čeleď: štírovití
Auriel - Chaos, tedy Svoboda musí být podřízena Řádu, tedy Pravidlům. Zlo, tedy Smrt a ničení, musí být podřízena Dobru, tedy Životu.
Sigimalanirseth - ??
laty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laty »

hmm....nějak jsem nepochopil důvod proč kvůli tomuhle zakládat nové téma a proč to řešit....podle mě prostě obecně nemůžeš obratnost počítat na body a porovnávat stejně jako charizma atd a zrovna tady je tohle vyřešeno v rámci možností nejlíp.Jak v reálu odpovíš na otázku jestli je obratnější delfín nebo kočka?Nebo jestli je charizmatičtější medvídek koala nebo mýval....podle mě je to vyřešeno nejlíp jak to jde a ic popis není nutný,ale jestli to Řád chce napsat at to napíše*mrkne na něj*….

a ten druhej příspěvek --- :megalol: :megalol: :megalol: mám pocit,že všichni až na tebe pochopili ,že škorpion em je míněn štír a nevidim důvod to řešit....kromě toho je tohle koneckonců mám pocit ,že česko-slovenskej server takže braši z Tater můžou mít radost.…
LDamian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDamian »

laty píše:hmm....nějak jsem nepochopil důvod proč kvůli tomuhle zakládat nové téma a proč to řešit.….
Jo, jo... přesně této odpovědi jsem se snažil vyhnout a stejně jsem ji dostal. Ostatní to neřeší, proč to řeším já... prostě už jsem asi takový, že se zabývám věcma, které jsou ostatním úplně ukradený a řeším věci na úrovni, která je ostatním fuk. A to se velmi, velmi krotím a snažím se tomu vyhýbat. Jen prostě ta má povaha všechno rozpitvat na detaily a vrtat se do hloubky se samozřejmě přenáší i na postavy s vhodným charakterem a potom přímo ve hře narážím na věci, které ostatní přejdou.

Děkuji za odpověď, budu se snažit ty nesrovnalosti ignorovat a nějak to okecávat abych byl já spokojený. A ostatním je to koneckonců stejně fuk. :angry: :biggrin:
Sigimalanirseth - ??
Nalk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

Tak hele moudrost u zvířat je jejich schopnost učení, myslím že psa naučíš něco líp než vlka nebo medvěda. Charisma nooo dejme tomu jestli to zvíře nějak působí, čím výši tím líp - medvěd bude třeba vytvářet respekt, kočka nějaký city atd. inteligence je vcelku jasná a jak jsi psal tak je věštinou u 3ky.
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"
- Eustass Kid (One Piece)

Van, kněz Hrebogův, vyznavač Vyšší cesty
acc.: Nalkanar
kucik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kucik »

Schopnost ucit se je inteligence, moudrost jsou znalosti.
Pokud nemate co rozumneho rici, KRICTE!!!
LDamian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDamian »

Jen aby bylo jasno. Osobně považuji tuto svoji otázku za zodpovězenou a pokud se DM sami nerozhodnou se tím zabývat, pokusím se tomu ve hře vyhýbat abych do toho šťoural co nejméně a zbytečně neodkrýval nedokonalosti systému DnD a na to navazující nastavení nedokonalé nastavení zvířat.

Pokud by náhodou ze strany DM zájem byl, mohu navrhnout jak by to šlo upravit, aby to podle mne neobsahovalo tolik rozporů.

Tímto končím diskuzi a v případě, že nebude ze strany DM chuť to řešit (důležitější věci na práci...) prosím o její přesunutí do koše. :smile:
Sigimalanirseth - ??
Odpovědět