Kloubouky v Rozšíření
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
-
- Kontaktovat uživatele:
Kloubouky v Rozšíření
Vím, že tohle téma existuje v Koši (sám jsem ho zakládal =P), ale potřebuji se optat ještě jednou a nevím, jak to téma oživit .) Tak to dělám takhle .)
Moje postava je bez klobouku prakticky namydlená a takovej krásnej nízkej klobouk se širokou krempou mi zážitek ze hry zlepší desetinásobně. Jenže.
Už jsem prošel Fargad, Amfiberai i Tirian (kromě magického krámku na univerzitě, kde zrovna nebyl prodávající) a nikde po žádném klobouku ani stopa. Ve starém tématu v Koši se píše, že existují ve hře dva klobouky, z toho jen jeden použitelný na pánský model.
Jenže ono téma bylo založeno ještě před Equilibrií 2. Takže mě napadlo se raději zeptat - jsou vlastně sehnatelné nějaké klobouky?
Resp. spíš by mě zajímalo, jestli k nim vůbec existují na EQ modely. To, jestli jsou v obchodě, není zas _tak_ důlěžité, ačkoliv by to bylo snažší. Ono pokud jsou modely, tak se nějak sehnat určitě dají (hodit hovor s NPC pomocí Družiny)… ač by mě překvapilo, kdyby modely byly, ale klobouky se "běžnou cestou" sehnat nedaly. Ale tak co, možné to je .)
Takže abych to trochu shrnul:
Prosím, jsou na EQ klobouky?
Moje postava je bez klobouku prakticky namydlená a takovej krásnej nízkej klobouk se širokou krempou mi zážitek ze hry zlepší desetinásobně. Jenže.
Už jsem prošel Fargad, Amfiberai i Tirian (kromě magického krámku na univerzitě, kde zrovna nebyl prodávající) a nikde po žádném klobouku ani stopa. Ve starém tématu v Koši se píše, že existují ve hře dva klobouky, z toho jen jeden použitelný na pánský model.
Jenže ono téma bylo založeno ještě před Equilibrií 2. Takže mě napadlo se raději zeptat - jsou vlastně sehnatelné nějaké klobouky?
Resp. spíš by mě zajímalo, jestli k nim vůbec existují na EQ modely. To, jestli jsou v obchodě, není zas _tak_ důlěžité, ačkoliv by to bylo snažší. Ono pokud jsou modely, tak se nějak sehnat určitě dají (hodit hovor s NPC pomocí Družiny)… ač by mě překvapilo, kdyby modely byly, ale klobouky se "běžnou cestou" sehnat nedaly. Ale tak co, možné to je .)
Takže abych to trochu shrnul:
Prosím, jsou na EQ klobouky?
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Aha. A nemůže být klobouk třeba jako helmice? Tj. že by nebyl součástí oblečení?
Jde o to, že vůbec nevím, jak se v toolsetu dělá (jednou jsem ho zapnul, ale omylem =P) .)
Jde o to, že vůbec nevím, jak se v toolsetu dělá (jednou jsem ho zapnul, ale omylem =P) .)
-
- Kontaktovat uživatele:
Nasazovací nejsou žádné...
Modely s klobouky jako součást oblečení jsou dva, dámský a pánský, prohlídni si je v bázi. Je to myslim róba, k dámskýmu to myslim hodi automaticky sukni. A dál se domnívam že jsou v CEPu ještě hlavy s kloboukem, takovym čarodějnickym, na EQ asi přístupný, i když teď nevim, jak je to v CEP 2.0...
Modely s klobouky jako součást oblečení jsou dva, dámský a pánský, prohlídni si je v bázi. Je to myslim róba, k dámskýmu to myslim hodi automaticky sukni. A dál se domnívam že jsou v CEPu ještě hlavy s kloboukem, takovym čarodějnickym, na EQ asi přístupný, i když teď nevim, jak je to v CEP 2.0...
No NPC carodejnicky klobouk majikolja píše:Nasazovací nejsou žádné...

-
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, v jakém programu se dají dělat úplně úplně new věci? Myslím jako nové včetně modelů... nejen různé kombinace vzhledu různých částí v toolsetu. Je na to něco extra? Nebo stačí... třeba Blender? 3D Studio Max? apod.?
EDIT: Tak, tamten klobouk s pérem jsem našel a není to to, co potřebuju... takže... Labire, kdyby za tebou kdokoliv přišel s hromadou modelů různých klobouků a všechny by byly cool a v pořádku, byl by jsi ochotný je použít do hry?
EDIT2: Ha, tak jsem zjistil, že existuje jakás takás podpora Blender => NWN ("NeverBlender"), přičemž v Blenderu už nějaké expy mám... =)
EDIT: Tak, tamten klobouk s pérem jsem našel a není to to, co potřebuju... takže... Labire, kdyby za tebou kdokoliv přišel s hromadou modelů různých klobouků a všechny by byly cool a v pořádku, byl by jsi ochotný je použít do hry?
EDIT2: Ha, tak jsem zjistil, že existuje jakás takás podpora Blender => NWN ("NeverBlender"), přičemž v Blenderu už nějaké expy mám... =)
zkus to, takovejch modelářů v ČR moc nemáme, myslim, že bych je spočítal na prstech jedný ruky... :))) Neni to sranda ;) Uvidíš...Gran píše:Hmm, v jakém programu se dají dělat úplně úplně new věci? Myslím jako nové včetně modelů... nejen různé kombinace vzhledu různých částí v toolsetu. Je na to něco extra? Nebo stačí... třeba Blender? 3D Studio Max? apod.?
-
- Kontaktovat uživatele:
Škoda, že se mi nedaří ten NeverBlender rozjet... nemáte někdo tady s ním nějaké expy?
A vlastně... mám takovej pocit, že na EQ jsou absolutně unikátní modely... Labire, prosím, v čem jsi je dělal? Já jen, abych se zbytečně nesnažil znovuobjevovat Ameriku ;)
A vlastně... mám takovej pocit, že na EQ jsou absolutně unikátní modely... Labire, prosím, v čem jsi je dělal? Já jen, abych se zbytečně nesnažil znovuobjevovat Ameriku ;)
Co ja vim Labir zadny modely nedelal, sou z vaultu...Gran píše:Škoda, že se mi nedaří ten NeverBlender rozjet... nemáte někdo tady s ním nějaké expy?
-
- Kontaktovat uživatele:
Aha.
No, zjistil jsem, že 3D Studio Max je na to fajn, takže si ho sháním... pátou verzi, jak doporučují ofico stránky.
No, zjistil jsem, že 3D Studio Max je na to fajn, takže si ho sháním... pátou verzi, jak doporučují ofico stránky.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, ale technicky to jde špatně. Leda jako hlavový efekt jako čenky a helmy bez hledí.Gran píše: EDIT: Tak, tamten klobouk s pérem jsem našel a není to to, co potřebuju... takže... Labire, kdyby za tebou kdokoliv přišel s hromadou modelů různých klobouků a všechny by byly cool a v pořádku, byl by jsi ochotný je použít do hry?
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, jaký je rozdíl mezi " hlavový efekt jako čenky a helmy bez hledí" a jakýmkoliv jiným nasaditelným itemem?
v tom, že zřejmě NWN prostě neumí nasadit nic "na" hlavu, jen "místo" hlavy, takže když chceš něco "na" hlavu, tak asi musíš udělat danou věc se všema hlavama, tím udělat celou sadu nových hlavy a ty potom nějakou nechutnou obezličkou vyměnovat na postavě.
Dělat takhle třeba nasazovací naušnice, čelenku, moct použít rtěnku (nedej bože různé barvy) tak se dostaneš k 2^n modelům hlav krát počet hlav, které si PC mohou vybrat. Příšerná pakárna.
Dělat takhle třeba nasazovací naušnice, čelenku, moct použít rtěnku (nedej bože různé barvy) tak se dostaneš k 2^n modelům hlav krát počet hlav, které si PC mohou vybrat. Příšerná pakárna.
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
Cesta života, Serena White
-
- Kontaktovat uživatele:
Takhle to nefunguje, naštěstí.Alcatraz píše:v tom, že zřejmě NWN prostě neumí nasadit nic "na" hlavu, jen "místo" hlavy, takže když chceš něco "na" hlavu, tak asi musíš udělat danou věc se všema hlavama, tím udělat celou sadu nových hlavy a ty potom nějakou nechutnou obezličkou vyměnovat na postavě.
Item na hlavu - nahradí hlavu, tj z hlavy není vidět nic - viz helmice a kápě. Stačí jen jeden model itemu, velikostně se přizpůsobí sám.
Efekt na hlavu - na hlavě postavy se nageneruje vizuální efekt jenž je lokalizován směrově s hlavou (stejná kategorie jako efekt kamenné kůže třeba), takže to vypadá jako by to byl předmět (čelenka, helmice s otevřeným hledím atd..). Problém je v tom, že efekty mají tendence mizet (meditace, relog, dispell, DM heal, přechod mezi lokacemi atd...). Díky tomu, že to vlastně není předmět ani není možné aby nesl nějaký bonus/postih. Takových efektů je nutné pro jednu "věc na hlavu" vytvořit F*R kde F je počet pohlaví (muž/žena) a R je počet ras (trpaslík/člověk/efl/půlelf/půlork/půlčík/gnóm), tedy celkem 14.
Šaty na hlavu - takhle je dělaný klobouk jenž je nyní k dispozici. Vlastně to není klobouk nebo helmice, ale součást šatů pelvis, tj, pánev. Nevýhodou je, že není tím pádem pozicován vzhledem k hlavě a pokud postava otočí hlavou klobouk se ani nehne (musela by otočit pánví) a že si tak postava může vzít helmici i pod klobouk (vypadá to strašně).
Pokrývka hlavy součástí modelu hlavy - takhle je třeba dělaný klobouk "mágský" jenž má několik NPC a PC. Tím pádem nelze sundat - je nedílnou součástí hlavy, maximálně jde zakrýt celohlavovou kápí/přilbou.
Jiné možnosti NWN nenabízí. Vzhledem k naprosté heterogennosti a nekomplexnosti systému NWN v oblékání následně vznikají obrovské problémy s nekompatbilitami a prolínáním jednotlivých možností (klobouk jako pánev na postavě s kloboukem jako součást hlavy a dotyčný si nasadí helmici jako efekt apod...).
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Existuje este jeden sposob. Tiez to nieje prechadzka ruzovym sadom, ale ked sa chce tak sa da. Ide o to :
- Zduplikovat modely vsetkych hlav z nwn, cepu a inych hakov ktore modul pouziva.
- Tieto modely premenovat na meno modelu krku a posunut ich trosku nahor (vlastne pridat nove modely krkov ktore vyzeraju ako hlavy)
- Modelom typu helma vyrezat v 3D modelovacom programe priezory, pripadne vytvorit dalsie helmy ako klobuk, kape, rohy...
- Cez script potom osetrit nasadzovanie takej helmy. Slo by o to ze sa krk nahradi hlavou a na hlavu sa da helma.
Vyhody :
- Takto je mozne mat sucasne viditelnu hlavu a na nej helmu, ktora sa da ofarbit. A funguju na nej vsetky rozne vlastnosti po equipnuti pretoze je to stale helma a nie vizualny efekt.
Nevyhody :
- Nemozes pouzivat z cepu stare plaste, batohy, tulec a dalsie tie sucasti ktore sa davaju na krk pri editovani siat v toolsete.
- Je s tym vela prace.
- Vysledna praca je len potesenie pre oko, podla mna to RP nejak nevylepsi.
- Zduplikovat modely vsetkych hlav z nwn, cepu a inych hakov ktore modul pouziva.
- Tieto modely premenovat na meno modelu krku a posunut ich trosku nahor (vlastne pridat nove modely krkov ktore vyzeraju ako hlavy)
- Modelom typu helma vyrezat v 3D modelovacom programe priezory, pripadne vytvorit dalsie helmy ako klobuk, kape, rohy...
- Cez script potom osetrit nasadzovanie takej helmy. Slo by o to ze sa krk nahradi hlavou a na hlavu sa da helma.
Vyhody :
- Takto je mozne mat sucasne viditelnu hlavu a na nej helmu, ktora sa da ofarbit. A funguju na nej vsetky rozne vlastnosti po equipnuti pretoze je to stale helma a nie vizualny efekt.
Nevyhody :
- Nemozes pouzivat z cepu stare plaste, batohy, tulec a dalsie tie sucasti ktore sa davaju na krk pri editovani siat v toolsete.
- Je s tym vela prace.
- Vysledna praca je len potesenie pre oko, podla mna to RP nejak nevylepsi.
ICQ uz nepouzivam. Piste len PM, dik.
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak nejsympatičtější mi přijde, že to budu dělat jakožto efekt... chci, aby byla vidět původní hlava (odpadává možnost "Item na hlavu"), nechci, aby pod to šlo něco dát a zároveň chci, aby se otáčel s hlavou (odpadává možnost "Šaty na hlavu"), nechci, aby to bylo nesundatelné (odpadá "Pokrývka hlavy součástí modelu hlavy") a možnost navrhovaná Sylmaelem mi přijde šílená =P ;))
A udělat jeden klobouk 14 mi nepřijde zas tak horké, stejně to bude jen jeden a ten samej klobouk, jen 14x uloženej a popř. pokaždé trochu upravenej, aby správně seděl.
Jinak 3DS Maxíka má bratr a může mi to kdykoliv dát, ale na NWN stránkách jsou nějaký návody apod. na 3DS Max a mluví tam tuším jen o 2.0, 3.0, 4.0 a 5.0... tak jsem logicky sáhl po pětce, ještě dnes ji budu mít.
A udělat jeden klobouk 14 mi nepřijde zas tak horké, stejně to bude jen jeden a ten samej klobouk, jen 14x uloženej a popř. pokaždé trochu upravenej, aby správně seděl.
WTF domlouvátko?photter píše:3DS maxíka mám verzi devět i s domlouvátkem, pokud má někdo zájem, dejte souřadnice do PM, přes noc to tam naláduju, má to asi 150 mega (nespakovaný)
Jinak 3DS Maxíka má bratr a může mi to kdykoliv dát, ale na NWN stránkách jsou nějaký návody apod. na 3DS Max a mluví tam tuším jen o 2.0, 3.0, 4.0 a 5.0... tak jsem logicky sáhl po pětce, ještě dnes ji budu mít.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak 3DS Max 5 není kompatibilní s mejma Vistama. To je poprvé, co si na ně stěžuju...
Každopádně, poslední možnost, o které vím, je GMax. A jen se ujišťuju - je pravda, že to, co je v *.mdl formátu, se dá použít v NWN? Nebo je to jen pro NWN2 či co?
Každopádně, poslední možnost, o které vím, je GMax. A jen se ujišťuju - je pravda, že to, co je v *.mdl formátu, se dá použít v NWN? Nebo je to jen pro NWN2 či co?