Potíže se screenshoty...

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
Pavel Urban

Potíže se screenshoty...

Příspěvek od Pavel Urban »

Mám takový problém, že se mi nedaří snímat screenshoty. Prvně jsem na to přišel před dobou, když jsem se ocitl na moc pěkném místě a chtěl jsem si výhled zvěčnit. Nešlo to. Obrázkový soubor se nikde nevytvořil (nenašel jsem ho) a to i přes to, že hra po stisknutí klávesy (Prt Scr) na moment zamrzne - tedy počítám, že screenshor snímá. Zkoušel jsem tedy snímek vložit do obrázkového editoru... a nic. Jen černá obrazovka.

Ptám se na to teď protože čím dál tím častěji narážím na pěkné momenty a pak je to i jakási forma důkazního materiálu, pro DMy (že jsem skutečně něco udělal, atd.). Prostě bych to nějak rád zprovoznil, ale netuším jak. Nevíte někdo čím by to mohlo být, popř. jak na to ? Díky.
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
merlik

Příspěvek od merlik »

V linuxu jsem screenshoty netestoval, takze nevim. Ale u win to dela soubory NWNxxxx.tga v adresari NWN. Takze co trebas pristupova prava, ma uzivatel pod nimz NWN spoustis pravo zapisu do toho adresare?

A kdyz rikas, ze to "na moment zamrzne", co se zkusit podivat po disku po novych souborech (at uz jen podle data nebo zkusit NWN*, *.tga, …)? Neznam duvod proc by to ukladal jinam, ale nic neni nemozne :blush:
account: Tuxik
Elorfin Hanar
Pavel Urban

No pouštím to z domova a jsem tam jediným uživatelem. je fakt, že mi občas vyskočí nějaká cedule na potvrzení nějaké akce, ale to se v tomto případě neděje. Soubory *.tga jsem právě zkoušel hledat a nic.… :no:
The cup is full.
merlik

Příspěvek od merlik »

A co zkusit neco z nasledujici stranky, je tam jeste nejaky postup navic :bigwink:
http://www.sorcerers.net/Main/screenshots.php
account: Tuxik
Elorfin Hanar
Pavel Urban

merlik píše:A co zkusit neco z nasledujici stranky, je tam jeste nejaky postup navic :bigwink:
http://www.sorcerers.net/Main/screenshots.php
OK. Zkusím to. Díky.
The cup is full.
dave

Příspěvek od dave »

Jen mne napadlo, že pokud by to opravdu nešlo (jako třeba mě u Oblivionu) tak zkus použít nějaký prográmek jako třeba "Fraps" - s tim by to mělo jít zaručeně.
Pavel Urban

Zkoušel jsem včera ledacos vypínat pokud jde o grafiku a nic - žádný úspěch, asi to vážně budu muset řešit externě. Díky.
The cup is full.
Swordfish
Kontaktovat uživatele:

RE:

Příspěvek od Swordfish »

@Pavel Urban: Doporučuju opravdu externí program... Používám Infranview - není náročný na Ramku, tudíž ho máš spuštěný spolu s hrou a není to znát. Samotný screen se ti ukládá do předem zvolené složky a samozřejmě vlastně navolenou klávesovou zkratkou(U mě ctrl+q).
Úžasný na tom je, že uděláš klidně 3 screeny za sekundu, bez záseku :bleh:

http://www.euroekonom.cz/programy-html/infranview.html

Tak hurá do toho, třeba se ještě dočkáme obrázkovejch komixů, jako z bravíčka :dribble:
Pavel Urban

Tak hlásím, že jsem včera udělal první screen a to za pomoci Infranview. Díky všem za pomoc. :clover:
The cup is full.
Odpovědět