Nefantasy NWN?
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
-
- Kontaktovat uživatele:
Nefantasy NWN?
Zdravím,
když jsem se válel v bazénu, v jedné ruce kelímek s Pepsi Colou a v ruce druhé držíc hamburger, rozjímal jsem o Equilibrii... i napadla mě náhle taková myšlenka, kterou nechci teď rozvláčně rozebírat (hlavně nesouvisí přímo s EQ), ale potřeboval bych se zeptat na pár věcí, abych věděl, zda je uskutečnitelná (tedy má-li vůbec smysl, abych si ji zapisoval do svého poznámkové bločku)…
Tyto dotazy jsou směrovány hlavně na Tým EQ jakožto na lidi, kteří vytvořili modul pro NWN. Stejně tak bych byl vděčný za odpovědi od každého, kdo má s tvorbou svých modulů nějaké zkušenosti.
Některé dotazy vám možná přijdou zvláštní. Pokud je chcete pochopit, představte si, že ten, kdo se ptá, chce na technickém základě stvořit např. nějaký sci-fi svět.
1. Je možné povypínat standartní itemy? Tj. aby nebylo možné ve hře zakoupit třeba meče?
2. Je možné zakázat na serveru některá povolání?
3. Je možné vytvořit úplně nové rasy (pro hráče), tedy narvat do hry úplně nové modely postav, za které by pak hráči mohly hrát?
4. Je možné vytvořit do NWN nová povolání?
5. Je možné vložit do hry nové voicesety?
6. Je možné novým (ale i starým) potvorákům (popř. dopravním prostředkům, jako jsou do EQ avizovaní koně) nastavit všechny parametry? Nejen vlastnosti (Síla) či bojové (Bonus k útoku), ale i třeba rychlost pohybu, velikost...?
7. Je možné, pokud by nějaký blázen ony efekty udělal, vložit do NWN nové efekty kouzel, zbraní? (Tj. dá se např. vytvořit střela z blasteru alá Star Wars?)
To je myslím všechno, co mě napadlo. Děkuji všem, co odpoví, za jejich odpovědi.
když jsem se válel v bazénu, v jedné ruce kelímek s Pepsi Colou a v ruce druhé držíc hamburger, rozjímal jsem o Equilibrii... i napadla mě náhle taková myšlenka, kterou nechci teď rozvláčně rozebírat (hlavně nesouvisí přímo s EQ), ale potřeboval bych se zeptat na pár věcí, abych věděl, zda je uskutečnitelná (tedy má-li vůbec smysl, abych si ji zapisoval do svého poznámkové bločku)…
Tyto dotazy jsou směrovány hlavně na Tým EQ jakožto na lidi, kteří vytvořili modul pro NWN. Stejně tak bych byl vděčný za odpovědi od každého, kdo má s tvorbou svých modulů nějaké zkušenosti.
Některé dotazy vám možná přijdou zvláštní. Pokud je chcete pochopit, představte si, že ten, kdo se ptá, chce na technickém základě stvořit např. nějaký sci-fi svět.
1. Je možné povypínat standartní itemy? Tj. aby nebylo možné ve hře zakoupit třeba meče?
2. Je možné zakázat na serveru některá povolání?
3. Je možné vytvořit úplně nové rasy (pro hráče), tedy narvat do hry úplně nové modely postav, za které by pak hráči mohly hrát?
4. Je možné vytvořit do NWN nová povolání?
5. Je možné vložit do hry nové voicesety?
6. Je možné novým (ale i starým) potvorákům (popř. dopravním prostředkům, jako jsou do EQ avizovaní koně) nastavit všechny parametry? Nejen vlastnosti (Síla) či bojové (Bonus k útoku), ale i třeba rychlost pohybu, velikost...?
7. Je možné, pokud by nějaký blázen ony efekty udělal, vložit do NWN nové efekty kouzel, zbraní? (Tj. dá se např. vytvořit střela z blasteru alá Star Wars?)
To je myslím všechno, co mě napadlo. Děkuji všem, co odpoví, za jejich odpovědi.
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
-
- Kontaktovat uživatele:
1. Technicky lze, zásah do haků, ale zadělání na hromadu problémů s kompatibilitou.
2. Technicky lze ale pouze zásahem do haků a zadělalo by to na hromadu problémů s kompatibilitou.
3. Pouze přes haky, lepší řešit to systémem subras a změnou vzhledu.
4. Ano je, pouze přes haky, nevidím v tom ovšem přínos...spíš celou dobu koumám jak povolání zrušit.
5. Ano, přes haky.
6. Ano přes toolset nebo skriptově modifikací vlastností. Ne u existujících postav hráčů, tam to jde jen DM klientskou konzolí či externím editorem. Lze změnit i atributy hráčských ras. Rychlost pohybu lze měnit. Velikost ne.
7. Ano přes haky.
Neplánuješ takhle náhodou NWN StarWars svět?
Na tohle je dobré prostudovat popisky k 2da souborům na NWN Wiki.
2. Technicky lze ale pouze zásahem do haků a zadělalo by to na hromadu problémů s kompatibilitou.
3. Pouze přes haky, lepší řešit to systémem subras a změnou vzhledu.
4. Ano je, pouze přes haky, nevidím v tom ovšem přínos...spíš celou dobu koumám jak povolání zrušit.

5. Ano, přes haky.
6. Ano přes toolset nebo skriptově modifikací vlastností. Ne u existujících postav hráčů, tam to jde jen DM klientskou konzolí či externím editorem. Lze změnit i atributy hráčských ras. Rychlost pohybu lze měnit. Velikost ne.
7. Ano přes haky.
Neplánuješ takhle náhodou NWN StarWars svět?

Na tohle je dobré prostudovat popisky k 2da souborům na NWN Wiki.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefantasy NWN?
Muheh … chlape jestli se ti tohle podaří, tak ti koupim bednu dvanáctky. Na tohle bys potřeboval víc lidí nebo tunu času. Ono už vytvořit dobře fungující fantasy modul v Auroře je samo o sobě ranec těžký..Gran píše:…
P.S.: Ale myslim, že jsem někde viděl hak s lightsaberama, takže bys už měl kus práce hotov..

Game ID: Reverend_Malthas
-
- Kontaktovat uživatele:
steel_martin mě odhalil, napadlo mě udělat "NeverStar Wars" x)
Ale na to potřebuju prachy (na server) a lidi (ty se daj sehnat), zatím o tom spíš jen tak uvažuji.
A Labire, prosimtě, co přesně znamená "problémy s kompatibilitou"?
EDIT: Ta první věta má bejt "Labir mě odhalil...", pardon =P
Ale na to potřebuju prachy (na server) a lidi (ty se daj sehnat), zatím o tom spíš jen tak uvažuji.
A Labire, prosimtě, co přesně znamená "problémy s kompatibilitou"?
EDIT: Ta první věta má bejt "Labir mě odhalil...", pardon =P
-
- Kontaktovat uživatele:
Což mi připomíná - ohledně výkonnosti serveru by mi stačilo něco "jako EQ". Z toho vyplívá dotaz na Labira - jak moc je chod EQ finančně náročný? (včetně domény pro stránky)
Pokud ti to přijde příliš osobní, neodpovídej a přijmi prosím mou omluvu.
Pokud ti to přijde příliš osobní, neodpovídej a přijmi prosím mou omluvu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nekompatibilita - Problém je především s tím, že spousta věcí natvrdo v kódu NWN předpokládá že existuje to a to povolání, třída itemů atd... Dále pak že haky jsou vzájemně provázané a pokud chybí jedna část a zůstane byť jedna jediná jiná jenž se na ni odvolávala je průšvih. Netroufnu si odhadnout co by se stalo kdyby najednou nebylo. Dál je tu problém s tvorbou postavy. Při tvorbě postavy v PW světě je postava na 1. levelu vytvořena MIMO haky PW světa, tj. ve standardu. Lze to obejít buď přes override (hodně blbé řešení) nebo přes externí webový konfigurátor postav jenž běží na serveru (dosti složité řešení).
Chod EQ - je dosti finančně náročný. Za ten 1.5 roku to vzalo něco přes 65.000,- ale v tom jsou dva servery (starý a nový) a profi hosting stojí měsíčně cca 1.400,- +nějaké ty drobné poplatky ročně za doménu a rozšiřující balíček služeb atd... Takže zadarmo to není a ani nedoporučuji používat hosting "přes kámoše zadara" protože jak ukazují zkušenosti není to to pravé. Je prostě rozdíl být někde s plnou podporou nebo být někde trpěn.
Chod EQ - je dosti finančně náročný. Za ten 1.5 roku to vzalo něco přes 65.000,- ale v tom jsou dva servery (starý a nový) a profi hosting stojí měsíčně cca 1.400,- +nějaké ty drobné poplatky ročně za doménu a rozšiřující balíček služeb atd... Takže zadarmo to není a ani nedoporučuji používat hosting "přes kámoše zadara" protože jak ukazují zkušenosti není to to pravé. Je prostě rozdíl být někde s plnou podporou nebo být někde trpěn.

Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, aha. No, mě bylo jasné, že to je docela fuška... ale stále mi to přijde snažší, než programovat úplně novou hru x)
A ohledně serverů: Takže současný server stál řekněme něco přes 30 litrů? A vlastně, od jaké... hostingové společnosti sis to nechal zařídit? (jestli teda chápu dobře, že ti ta bedna nestojí doma ;))
EDIT: A odpouštím si dotaz "A kde na to bereš?" =P ;))
A ohledně serverů: Takže současný server stál řekněme něco přes 30 litrů? A vlastně, od jaké... hostingové společnosti sis to nechal zařídit? (jestli teda chápu dobře, že ti ta bedna nestojí doma ;))
-
- Kontaktovat uživatele:
Hele počkej si na Dragon Age.. to bude v podstatě pokračování NWN s vlastním herním systémem..
Edit: No, abych tu nekrmil, tak sem si teď prohlížel BW forum o Dragon Age a s dedukcí "bude to v podstatě pokračování NWN" sem to asi přehnal.. Bude to se zaměřením na příběh a Single player s možností Multiplayeru. Podle mě něco a la Baldurs Gate.
Edit: No, abych tu nekrmil, tak sem si teď prohlížel BW forum o Dragon Age a s dedukcí "bude to v podstatě pokračování NWN" sem to asi přehnal.. Bude to se zaměřením na příběh a Single player s možností Multiplayeru. Podle mě něco a la Baldurs Gate.
Naposledy upravil(a) steel_martin dne 18. 8. 2007 12.24, celkem upraveno 1 x.
Game ID: Reverend_Malthas
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak já hlavně čekám na finance... a než těch bude dost, to vyjde Dragon Age III =P ;))
-
- Kontaktovat uživatele:
Hosting mám u Forpsi a server stál asi tak těch 26 kKč nebo tak nějak. To si už nepamatuji teď z hlavy. Jenže to je už ta poslední investice... Když se do toho chceš pustit, tak musíš být připravený na 12-16 hodinové šichty ve volné dny, po večerech dlouho do noci a na příval spousty nových informací. A nakonec když to spustíš tak na neustálé opravy a ladění zatímco hráči si vesele hrají. No a nakonec na hráče samotné, kteří tě u toho udrží a nebo tě od toho kompletně odradí... Já už bych do toho znova asi nešel...Gran píše:Hmm, aha. No, mě bylo jasné, že to je docela fuška... ale stále mi to přijde snažší, než programovat úplně novou hru x)
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc za odpovědi =) Uvidíme, jestli se za pár let do toho pustím .)
4Gran
Podivej se na tohle.http://nwvault.ign.com/d20/.Vypada to celkem zajimave.