Je fakt, že když NPC (DM) řekne PC, že se má někdy někam dostavit pro informace a PC to udělá a NPC nereaguje, tak je to nepříjemné, zvlášť když na ty informace čeká ještě skupina jiných PC. Stalo se mi něco podobného, když jsme se informoval u NPC na to kde získám potřebné informace k nějakému problému a než když jsem tam došel (řekněme cca 5 minut), tak NPC nereagovalo.
Včera jsem si pěkně zkusil, když jsem za Dina v bezvědomí hvězdičkoval jeho stavy a reakce na podněty kolem stojícím postavám (upororňuji, že na podněty převážně od jedine postavy), dával přes tell jedné postavě vědět její osobní vjemy a jedné postavě jsem přes tell dával vědělt "přes PC" postupně kudy Din kam šel. To všechno najednou. Staral jsem se JEN o tři postavy (potažmo čtyři) a jen tak tak jsem to stíhal. A to jsem jenom krátce psal. Vůbec nechápu jak to ti DMové stíhají pro celou Desku.
Chci tím říct... někdy je třeba prostě počkat a ž na mojí postavu přijde řada, protože DM zrovna může řešit něco jiného. A DM, přesto že je něco jako bůh, je taky jenom člověk.

A někdy se taky prostě musí ze hry ztratit, i když se to našim postavám zrovna mic nehodí.
Já to řeším tak, že si do kanálu družiny po určitých intervalech napíšu co má postava na srdci a když ani napodruhé NPC nezareaguje, třetím "příspěvkem" to uzavřu a postava se rozloučí. A přijde jindy.
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.