Vypadlé textury

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Jája CZE
Kontaktovat uživatele:

Vypadlé textury

Příspěvek od Jája CZE »

Takže jsem si udělal radost a vánoce a Serinek má nový pohon, takže už žádné slideshow, čekání na přechodech a ošklivá krajinka.

Jediná piha na té full detailové kráse je pár permanentně vypadlých techtur. Skoro všechny mužské postavy mají vypadlý rozkrok a hodně ženských trup. Další co jse si všimnul je absence textury na pravé noze Tirianských strážných a na jejich štítu. Jinak krása až oči přecházejí.. Není to tím, že jsem dal 64bitové textury? Nerad bych to celé zase přeinstalovával.. V případě zájmu o řešení mám nějaké obrázky, případně natípu ve hře..

A tímto bych se chtěl omluvit pár postavičkám, kterým mohlo jednání Serina od pátku připadat poměrně zvláštní... Snažil jsem se to odstranit..
-------------------------------------------------------------
Serin - Mladý, trošku urážlivý elf, toulající se po lesích a pláních na desce.
drake127

Re: Vypadlé textury

Příspěvek od drake127 »

Pohraj si s video nastavením a OVLADAČI grafické karty.
Mě třeba nefungovaly originální ovladače ATi, ani nejnovější Omegy, tak jsem myslím zůstal u předposlední verze (3.8.360).
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
Jája CZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jája CZE »

Takže pánové a dámy, vyřešeno, jedná se o záložku "mapování prostředí na bytosti" Po tom, co jsem ji odškrtnul že ne, krása zůstala a pihy jsou pryč.. Pro angličany.. je to v rozšířených druhá odshora. Tímto se může všechno přesunout do košíku...
drake127

Příspěvek od drake127 »

Jojo, to mi dělaly právě ty nové Catalysty. Ale když to vypneš, tak jsou postavy takové škaredé ;-)
kucik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kucik »

Zajimave. Taky mi to nekdy textury delaly a svadel jsem to na lagy. Zkusil jsem tu vobu zapnout, a prestalo to. Po vypnuti jsou zas bile. :blush:
Pokud nemate co rozumneho rici, KRICTE!!!
Grunt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Zdar lidi, mám přesně ten samý problém jako Jája.Akorát navíc blbne shiny watter (absolutně rozpadle,rozmazane, čary přes mnitor...).Nevíte někdo co s tím? Vypnutí samozřejmě vše řeší, ale koupil sem si novy komp a rad bych si to vychutnal tu grafiku.Tak kdyby měl někdo nějaký tip jak to vyřešit.Třeba verzi ovladačů od ATI(mám 7.10) se kterou to někomu funguje.Díky
sciorp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sciorp »

Grunt píše:Zdar lidi, mám přesně ten samý problém jako Jája.Akorát navíc blbne shiny watter (absolutně rozpadle,rozmazane, čary přes mnitor...).Nevíte někdo co s tím? Vypnutí samozřejmě vše řeší, ale koupil sem si novy komp a rad bych si to vychutnal tu grafiku.Tak kdyby měl někdo nějaký tip jak to vyřešit.Třeba verzi ovladačů od ATI(mám 7.10) se kterou to někomu funguje.Díky
ati mám taky jakou versy ovladačů mno tak to ti řeknu až se dostanu večer z práce dom ale s tou shiny water je problém nebo aspon byl hlavně teda v tirianu jinde mě to nezlobilo jinak zkus se pomocí everestu podívat na teplaty a pak někde tu plave taky link na test RAMek to taky dělá dost ale je zajímavý že na starym kompu Gforce 6800LE my to neblblo ani v tiru mno a ted atimobility radeon x1600 to mám vypnutý takže jestli někdo nemá v záloze něco jiného tak vypnutí vodičky je jediná možnost. :angry:
PODPIS
Grunt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

sciorp píše: ati mám taky jakou versy ovladačů mno tak to ti řeknu až se dostanu večer z práce dom ale s tou shiny water je problém nebo aspon byl hlavně teda v tirianu jinde mě to nezlobilo jinak zkus se pomocí everestu podívat na teplaty a pak někde tu plave taky link na test RAMek to taky dělá dost ale je zajímavý že na starym kompu Gforce 6800LE my to neblblo ani v tiru mno a ted atimobility radeon x1600 to mám vypnutý takže jestli někdo nemá v záloze něco jiného tak vypnutí vodičky je jediná možnost. :angry:
Mam Ati X1950pro s Acclerem X2 a po několika hodinách hrani s přetaktovanou kartou nemám více než 53,75°C. Já měl na starým kompu R9600 a vše jelo jak mělo, i když jsem měl tyto efekty vyplé kvůli dobrému fps, teď když mám běžně 70-180fps tak bych si to konečně chtěl zapnout a vychutnat si to.Kdybys mi pak hodil tu verzi ovladačá na ktere to je de na X1XXX,byl bych rád.Jinak Ramky mám v pohodě :)
sciorp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sciorp »

jak jsem řikal klidně ti verzi těch catalistu hodim ale bude až tak kolem 7 večer, dřív se z práce dom nedostanu
PODPIS
Jája CZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jája CZE »

Vzhledem k tomu, že jsem narazil na pozoruhodné úkazy v jiných hrách (např nefungující gammu apod), tak jsem rýpal do nastavení grafické karty. Mám nejnovější ovladače a control center. Grafická karta Ati Radeon 1950PRO 256. Tam je v záložce 3D spousta nastavovacích parametrů. Některé z nich dokáží "natvrdo" přebít i nastavení hry. Myslím že u mně šlo o nastavení Z-bufferu (zapnuto). Po této volbě se na vodě, včetně kašen apod., objevili podivné šedivě lesklé trojúhelníky textur a obraz vody se začal rozpadat. Úplná pikannost je to, že zatímco záložka "třpytivá voda" má ve hře stejný efekt, tak hru neshodí (jen je to hnusné), zato zapnutí Z-bufferu ji shazovalo naprosto dokonale a spolehlivě.

Jak to udělat, abych měl hezkou "třpytivou" vodu, na to jsem nepřišel. A díky tomu, že jsem nikdy "třpytivou vodu" neměl, tak mně to ani nevadí. Co se týká těch vypadlých textur, tak vypnutím toho mapování se vizuelně postavy nijak nezhoršily (viz. Drake). Pouze "naskočily" textury tam kam mají. A to jak v singlu, tak i na EQ. Možná bychom mohli porovnat screeny, ať vím jak to vypadá u konkurence :dribble:

Poslední věc je, že hra mrzne, to je to horší a také se občas naprosto rozpadne obraz. Na mrznutí hry nic nepomáhá, je to náhodný proces a nejspíš mně hned vyhodí ze hry, celý počítač se prostě zasekne (obraz muzika, vše. Je nutné hru shodit, objeví se "přesýpačky" a napíše hláška o odeslání problémů na mrkvosoft, což činím).
Na rozpadnutí obrazu stačí dát ALT+TAB a vyskočit a zase skočit zpět a jedeme, jakoby se nechumelilo. Tedy pokud se mi povede skočit do hry a ne jinam, protože potom z toho mám jen kino a nejde hru ovládat a musím to zkusit několikrát, než skočím opravdu do aplikace a je plně ovladatelná. Naštěstí je obojí v přijatelné míře. Zamrzlo to za víkend asi třikrát a obraz se rozpadl přibližně stejně. Včera za celý večer ani jeden problém. A navíc, vzhledem ke kompletní obměně netuším, co za tím stojí. Mám novou desku, procesor, paměti, grafiku a taky jsem přešel z XP Profess. na Vista Home Premium 32.

(Pro techniky, mám Asus P5K, Intel dvoujádro 2,33MHz/1066, 2x1GB DDR2/1333Mhz, Sapphire ATI X1950PRO, Win Vista home premium 32.)
Naposledy upravil(a) Jája CZE dne 30. 10. 2007 11.55, celkem upraveno 1 x.
Grunt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Máme velmi podobne kompiky. :)

Jinak to mapovadni prostředí vypadá hodně pěkně, i ta třpitivá voda a pokud by se to povedlo s provoznit tak, aby nic nepadalo a vypadalo to pěkně tak určitě to budu mít zaplé.
sciorp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sciorp »

mno jenom tak kompatibilita s vistama nechci je nijak shazovat, sám je používám, ale dělaj jako systém dost problémů já teda používám ultimate 32b páč 64 nebyli v době pořizování k dispozici. Nevim jak je tomu ted ale třeba co se týká singlu tak mi pod vistama padá a multy se ani nedá hrát i když jsem naastavoval přestavoval volal helpdesk nebo buhvíco ještě prostě občas to má náladu jakou chce.

omlouvám se za trochu OT ale musel jsem jinak jsem s vistamy velmi spokojen až na sítové protokoly, které mají ze záhadných důvodů daleko pomalejší chod než třeba v xp ale visty jsou zase ještě nemoc odladěné
PODPIS
drake127

Příspěvek od drake127 »

Catalyst 7.9 a 7.10 mi NEfungují s mapováním textur na postavy. Na řešení jsem zatím nepřišel.
Catalyst 7.4 fungovaly spolehlivě, ale pomaleji (Mobility Radeon X600).
Naposledy upravil(a) drake127 dne 30. 10. 2007 14.14, celkem upraveno 1 x.
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

pokud je NWN vaše hlavní činnost na počítači, zapomeňte na ATI - prostě se to nemá rádo
pokud ne, klidně zapomeňte taky, vo nic nepřídete :megalol: :megalol: :megalol:
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Grunt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Já používám taky Vista Ulimate.No jinak ty textury a voda blbnou na 7.10 i 7.9(ty sem měl před tím)
sciorp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sciorp »

počkejte ještě tři čtyři hodky a řeknu vám na čem mi to jede
PODPIS
sciorp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sciorp »

mno takže hele asi jsem zaspal dobu páč jedu pořád na 7.4 a asi ani nebudu updatovat páč jesli to dělá takovej bordel to nechcu
PODPIS
sciorp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sciorp »

jo jede to fšechno na pln na konfiguraci amd Thurion MT-34, 1GB ram a ati mobility radeon X1600 256 hard memory+ 256 system memory
PODPIS
Grunt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

ok, až bude čas, nahraju starší drivery a poreferuju..
Grunt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Lidi, nevíte kde ty 7.4 stáhnout na 32b Visty? Nemůžu to nikde najit :(
Odpovědět