Kápě přes hlavu vs. True Seeing

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

řešíte nesmysl, TS je nesmysl a řešení nemá, tahle nesmyslná diskuse budiž toho dalším důkazem
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

ts je asi tak stejny nesmysl jako invisibility a namaxovany stealth. Akoratze to ve hre je a je to velmi snadno dostupne, takze je nutny si ujasnit, co to umi a co ne.

nevidim jediny duvod, proc by tahle debata mela byt nesmyslna.
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Taury píše: Edit: Jo tak cybermysa to tu už napsal :biggrin:
OT: Hele ja s myskama vazne nemam nic spolecneho :biggrin: :bigwink:
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

The_Balrog píše:ts je asi tak stejny nesmysl jako invisibility a namaxovany stealth. Akoratze to ve hre je a je to velmi snadno dostupne, takze je nutny si ujasnit, co to umi a co ne.

nevidim jediny duvod, proc by tahle debata mela byt nesmyslna.
Protoze photterovi a jeho namaxovanemu stealthu TS kazi plany :biggrin: :bigwink:
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

Hele nechceme tu další flame. Držte se tématu prosím.

Díky
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
kokosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokosak »

drake127 píše:Na to bych doporučil IGMS... když je to jen netopýr, tak se nic nestane. A když není... no, jeho smůla ;-)

Zvláště neviditelní netopýři mohou vzbudit jisté podezření, že?
On je spíš problém vidět, že se někdo snaží být neviditelný, ale to už se řešilo jindy a jinde. IGMS... nevim co to je, ale bytostně mě to uráží. :bigwink:

Ale další kámen do diskuse - Iluze a TS. V DnD se prohlédne, v NWN a EQ...*vyhýbá se kamenům letícím zpět*
Eternal chaos comes with chocolate rain, you guys. CHOCOLATE RAIN!
Gran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gran »

Odpusťte moji nezasvěcenost, ale co je to IGMS?
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Gran píše:Odpusťte moji nezasvěcenost, ale co je to IGMS?
http://nwn.wikia.com/wiki/Isaac%27s_gre … sile_storm
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
Pavel Urban

Příspěvek od Pavel Urban »

TS by měl podle mne (čerpám z DnD) vidět pravou podobu. Je jedno, jestli jde o iluzorní změnu nebo fyzickou, je jedno, jestli se dotyčný zkoumaný cítí v podobě přirozeně (shifter). TS by to mělo prohlédnout. Co by nemělo prohlédnout je skutečný stav. Tj. kdosi s kápí zataženou hluboko do čela bude stále jen kdosi s kápí zatažený hluboko do čela, nemělo by pomáhat obyčejně ani proti Hide, jelikož tam se taky dotyčný nijak nemaskuje, ale skrývá se za překážky apod. V EQ je ale Hide trochu jiný (skrývající se vnucuje ostatním, že není vidět... teď nevím přesně) a tedy jde o jakési maskování. Proto je Hide prohlédnutelný (počítám, že je to jednak díky omezení vyplývající ze hry a jednak kvůli rovnováze hry).

Jinak souhlasím, když k někomu v kápi přijdu a on se nijak nebrání vidění pod ní, tak je tam prostě vidět.
Známá osoba lze podle mne poznat nejen podle obličeje, ale i podle držení těla, chůze, gestikulace atd. To, že jí není vidět do obličeje, není zas až takový handicap. Jiné je to pochopitelně u mě ne příliš známých postav.
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
drake127

Příspěvek od drake127 »

Taury píše:Osobně to hraju tak že to ani s TS neprohlédnu, ale okolnosti a chování bytosti mi mohou prozradit co se děje.
kokosak píše:K proměnam: přišlo mi škoda prohlížet jakékoli proměny, takže se maximálně ohlédnu, jako že tak je něco divného. Nicméně nestandardní chování (netopýr stojící v noci na jednom místě, letící městem ve dne) mou pozornost přitáhne bez ohledu na TS.
Ano, proměněná bytost se jen málokdy dokáže chovat stejně věrohodně jako bytost skutečná, i když často se to zvrhne spíš na hledání záminky k seslání dispelu (teď NEnarážím na naše poslední setkání s Aini Wende). On je rozdíl si uvědomit, že jsem to zvíře ještě neviděl tohle dělat (a to často jen proto, že to jen nemá ve skriptu), a uvědomit, že je to proměněný čaroděj, který se za zvíře vydává. Mnoho hráčů mezi tímhle nedělá žádný rozdíl a chytá se každé blbosti.
anurin píše:
drake127 píše:IGMS
*kroutí hlavou*
No, uznávám, že IGMS je z RP hlediska značně neužitečné (Jak má mít postava ponaučení, že si s mágem nemá zahrávat, když si to nebude pamatovat?), ale silácký řeči tu přece mít můžeme, ne?
Gran píše:Odpusťte moji nezasvěcenost, ale co je to IGMS?
Isaacova větší bouře střel: Ultimátní kouzlo, pokud je nepřítel sám (CvC, bossové), protože dává velké zranění bez záchrany a také odolnost proti tomuto typu zranění je velmi vzácná (setkal jsem se jen s jedním tvorem, který měl redukci -1). Proti skupině nepřátel je téměř nepoužitelné, neboť se mezi ně zranění rozděluje, což je také vlastně jediná fungující obrana proti tomuto kouzlu (nepočítaje štíty proti kouzlům a odolnost na magii obecně).
Pokud jej sešlete spolu s magionem, jedná se o instant kill pro všechny PC a velké množství NPC.
kokosak píše:On je spíš problém vidět, že se někdo snaží být neviditelný
Velký problém. S TS poznám jen vylepšenou neviditelnost, protože ta poskytuje 50% concealment. Je to blbý, hraju to tak, že s tímhle kouzlem prostě prohlédnu neviditelnost a ukrytí přirozeně (tj. si neuvědomím, že je divné, když vypadáš jako zahrabaný mariňák).
kokosak píše:Ale další kámen do diskuse - Iluze a TS. V DnD se prohlédne, v NWN a EQ...*vyhýbá se kamenům letícím zpět*
Prohlédnout by jít měly, v NWN to systémově nejde, takže by bylo lepší to tak hrát. Totiž, ono můžeš mít někoho (autora, DM), který ti to OOC řekne, ale pak v jiné situace tam nikdo takový nebude a máš problém, že to nevíš. Ono, by to stejně jako u rušení iluzí mělo asi záviset na porovnání úrovní sesilatele a pozorovatele, ale vem to čert. Vím, že dráčka to moc nepotěší, ale řešením je ji zkusit rozptýlit a když se to nepovede, tak říct, že je to skutečné, nebo iluze opravdu schopného mága.
Pavel Urban píše:TS by měl podle mne (čerpám z DnD) vidět pravou podobu. Je jedno, jestli jde o iluzorní změnu nebo fyzickou, je jedno, jestli se dotyčný zkoumaný cítí v podobě přirozeně (shifter). TS by to mělo prohlédnout. Co by nemělo prohlédnout je skutečný stav.
Jenže tohle mi nedává smysl. Proměna (ať už ta shifteří nebo Polymorph Self mága) je skutečná. Bytost totiž ztrácí všechny lidské schopnosti, kromě charakteru (včetně schopnosti sesílat jiná kouzla). Podle typu proměny se jí upravují vlastnosti (snižuje/zvyšuje síla, …) a dovednosti (regenerace, pravdivé vidění, odolnost na zranění, …). Prohlédnutí takové proměny IMO nedává smysl (snad detekce udržovacího magického pole, ale i tak bys zjistil jen existenci proměny - lidské tělo v té chvíli neexistuje, takže ho ani nemůžeš vidět).
Vtip nastává u kouzla Proměň svůj vzhled/Proměň vzhled osoby, protože smíchání proměn a iluzí v tom udělalo pěkný zmatek. Tudíž se vracíme zpět k debatě, jestli TS prohlédne iluze.

Jak si tak svůj příspěvek čtu, tak jsem se vlastně ještě nevyjádřil k tématu. Takže to napravím:
1) Známá postava, známé šaty: implicitně poznám,
2) Známá postava, neznámé šaty: čekám, až se nějak projeví (promluví, vysvětlí v hvězdičkách),
3) Středně známá postava: odhadnu dle IC i OOC informací, jestli by mohla mít zájem skrývat svoji identitu a podle toho jednám,
4) Světelné podmínky nezohledňuji ve svůj prospěch. Nemám totiž chuť se po tellu hádat, jestli vypadá jako Kenny nebo ne.
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
Gran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gran »

Jen tak mimochodem, pokud je někdo opravdu jinak oblečený, než ho znáte, a má kapuci a _nenapíše_, že si extra kryje obličej, tak stále je tu velká šance, že ho nepoznáte. Aspoň tak hovoří mé zkušenosti z IR .)
(např. když mě kámoška znala jen s kapsáčema a košilí s krátkými rukávy a najednou mě potkala v ohozu alá motorkář, kde jsem měl ještě kapucu od mikiny nasazenou. Mluvil jsem s ní, ale prostě nepoznala, že to jsem já. To jsem teda nevěděl, ale zdálo se mi, že se chová nějak divně .) Pak jsem šel pryč a potkali jsme se za měsíc, já ve svém "civilním" oděvu, a říkal jsem jí o tomhle setkání... a ta valila oči .) A neřekl bych, že by se jednalo o osobu extra nevšímavou.)
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
DenGrasse

Příspěvek od DenGrasse »

neexistuje náhodou kouzlo prohlédni iluzi (nebo tak nějak)? pokud ano, proč vyrábět další kouzlo se stejnými možnostmi, které je primárně určeno k něčemu jinému?

v BG2 sice pravdivé vidění prohlédne některá iluzní kouzla (je to určené v popisu), ale v systému multiplayeru bych to nedoporučoval (fungovalo pro ně zároveň jako dispel).
Kirros
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirros »

To kouzlo iluzi zrusi - v tom je rozdil oproti zjisteni ze se jedna iluzi.
Jacho Ering - Lektor Magické Univerzity v Tirianu
Pavel Urban

drake127 píše:
Pavel Urban píše:TS by měl podle mne (čerpám z DnD) vidět pravou podobu. Je jedno, jestli jde o iluzorní změnu nebo fyzickou, je jedno, jestli se dotyčný zkoumaný cítí v podobě přirozeně (shifter). TS by to mělo prohlédnout. Co by nemělo prohlédnout je skutečný stav.
Jenže tohle mi nedává smysl. Proměna (ať už ta shifteří nebo Polymorph Self mága) je skutečná. Bytost totiž ztrácí všechny lidské schopnosti, kromě charakteru (včetně schopnosti sesílat jiná kouzla). Podle typu proměny se jí upravují vlastnosti (snižuje/zvyšuje síla, …) a dovednosti (regenerace, pravdivé vidění, odolnost na zranění, …). Prohlédnutí takové proměny IMO nedává smysl (snad detekce udržovacího magického pole, ale i tak bys zjistil jen existenci proměny - lidské tělo v té chvíli neexistuje, takže ho ani nemůžeš vidět).
Vtip nastává u kouzla Proměň svůj vzhled/Proměň vzhled osoby, protože smíchání proměn a iluzí v tom udělalo pěkný zmatek. Tudíž se vracíme zpět k debatě, jestli TS prohlédne iluze.
Asi jsem se nevyjádřil úplně přesně. To, že je někdo skutečně změněný (tedy mění se fyzická podoba) neznamená, že je to jeho přirozená podoba. Stále je to jen navozený stav, který zmizí s vyprcháním kouzla, které ho způsobuje. Pokud by taková přeměna byla trvalá (tj. cíl by se skutečně stal jiným tvorem a již by nebyl pod vlivem žádného kouzla), již by TS nemělo fungovat (v literatuře je oblíbené měnění za trest do stromu, do zvířete apod.).
The cup is full.
LDamian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDamian »

Pavel Urban píše:Asi jsem se nevyjádřil úplně přesně. To, že je někdo skutečně změněný (tedy mění se fyzická podoba) neznamená, že je to jeho přirozená podoba. Stále je to jen navozený stav, který zmizí s vyprcháním kouzla, které ho způsobuje. Pokud by taková přeměna byla trvalá (tj. cíl by se skutečně stal jiným tvorem a již by nebyl pod vlivem žádného kouzla), již by TS nemělo fungovat (v literatuře je oblíbené měnění za trest do stromu, do zvířete apod.).
Mezi proměnou shiftera a mága je rozdíl (myslím tu "skutečnou" proměnu mága). Proměněný shifter není změněný magicky - není možné mu proměnu dispellnout - narozdíl od mága. Jeho proměna také pokud vím není omezena časově a podle mne je jen omezením systému, že v proměně nemůže jíst a pít (používat itemy) a čistě podle mne i spát. Tedy jeho podoba je přirozená - založená na jeho přirozené schopnosti se měnit - IMHO podobně jako třeba vlkodlak.
Auriel - Chaos, tedy Svoboda musí být podřízena Řádu, tedy Pravidlům. Zlo, tedy Smrt a ničení, musí být podřízena Dobru, tedy Životu.
Sigimalanirseth - ??
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

LDamian píše: Mezi proměnou shiftera a mága je rozdíl (myslím tu "skutečnou" proměnu mága). Proměněný shifter není změněný magicky - není možné mu proměnu dispellnout - narozdíl od mága. Jeho proměna také pokud vím není omezena časově a podle mne je jen omezením systému, že v proměně nemůže jíst a pít (používat itemy) a čistě podle mne i spát. Tedy jeho podoba je přirozená - založená na jeho přirozené schopnosti se měnit - IMHO podobně jako třeba vlkodlak.
S tím souhlas.
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Pavel Urban píše:Asi jsem se nevyjádřil úplně přesně. To, že je někdo skutečně změněný (tedy mění se fyzická podoba) neznamená, že je to jeho přirozená podoba. Stále je to jen navozený stav, který zmizí s vyprcháním kouzla, které ho způsobuje. Pokud by taková přeměna byla trvalá (tj. cíl by se skutečně stal jiným tvorem a již by nebyl pod vlivem žádného kouzla), již by TS nemělo fungovat (v literatuře je oblíbené měnění za trest do stromu, do zvířete apod.).
Kouzlo Promen vzhled a Promen vzhled cizi osoby je trvale a trva az do odvolani (tj.pres restart), tj. podle teto teorie by nemela byt promena vzhledu prohlednutelna TS …
anurin

Příspěvek od anurin »

cybermisa píše:
Kouzlo Promen vzhled a Promen vzhled cizi osoby je trvale a trva az do odvolani (tj.pres restart), tj. podle teto teorie by nemela byt promena vzhledu prohlednutelna TS …
Ale stále je to Iluze.… a jak jste tu už říkali, iluze se dá prohlédnout
Taury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taury »

Mágova promněna není časově omezena. (jediné co omezuje je systém nemožností pít a konzumovat jídlo)
Iluze jsou nedokonalé, což vám řekne každý mág. ( Nebudu vynášet IC kterým se zabývá MUNI )
TS nezpůsobuje vidění magického pole ( Což odhaluje práci mága ).
Magické pole lze jen měřit magiometrem. Kdyby tak TS fungovalo, nic jako magiometr by nebylo potřeba.
Prostě by se jen v pravidelném intervalu při TS vypisovalo do okna nerovnováha v magickém poli (velikost, směr a vzdálenost).

PS.: Jestli jsem přestřelil tak ať mne Alcatraz nezabije :smile:
Aini Wende - Až po špičky oušek zamilovaná elfka.
Burkarie dcera Zlitiruka - Ulomený obr?
Pavel Urban

LDamian píše:Mezi proměnou shiftera a mága je rozdíl (myslím tu "skutečnou" proměnu mága). Proměněný shifter není změněný magicky - není možné mu proměnu dispellnout - narozdíl od mága. Jeho proměna také pokud vím není omezena časově a podle mne je jen omezením systému, že v proměně nemůže jíst a pít (používat itemy) a čistě podle mne i spát. Tedy jeho podoba je přirozená - založená na jeho přirozené schopnosti se měnit - IMHO podobně jako třeba vlkodlak.
Nesouhlasím. Ano jsou různé ale jde zase jen o změnu podoby, přirozená podoba je stále jen ta jedna. I vlkodlak (beru zase dle DnD rozeného, nikoliv nakaženého vlkodlaka) a stejně tak i shifter se po smrti změní zpět do své lidské podoby. Jeho proměna je tedy stále udržovaná, byť třeba podvědomě.
Podobně je na tom třeba pixie, která má jako svou přirozenou schopnost neviditelnost (tedy nekouzlí).
cybermisa píše:Kouzlo Promen vzhled a Promen vzhled cizi osoby je trvale a trva az do odvolani (tj.pres restart), tj. podle teto teorie by nemela byt promena vzhledu prohlednutelna TS …
Nikoliv. Trvalá přeměna je taková, která je skutečně trvalá (opět DnD, žádný restart). Takový stav pak ani nelze rozptýlit sebesilnějším kouzlem (Mordenkainen´s Disjunktion a spol.), prostě proto, že není co rozptylovat. Ke změně zpět (nebo do čehokoliv jiného) je zapotřebí opět onoho polymorfu. Tedy kouzla/schopnosti/atd., které se tou změnou vyčerpá a tedy skončí (stejně jako při změně do té podoby). Pochopitelně v EQ je to jiné. Zde trvalá kouzla změny (předpokládám) nejsou z důvodu hratelnosti.
The cup is full.
Odpovědět