Jen se připojím do debaty, jak jste říkali tedy nebudou omezený tyhle hnusy a nemyslíte, že je někdo moc bude stavět. Okecat se dá bohužel úplně všechno a pokud to navíc bude dobrý rp hráč, tak k tomu dá i omáčku. Nehovořím teď o zakazování takových těch profláknutých povolání úplně a o nějaké změně. Tu změnu jste již myslim provedli u Shadowdancera, kterého si většinou lidi berou jen 1 lvl, protože HIPS je ukrutná věc a dostane ji hned na první úrovni. Tady ta uprava je podle mého dobrá, protože ho dostavá na 6, což znamená že tu schopnost dostane postava na 13-14 lvl asi, to je jedno. To už je dost zkušenej zloděj a podle mě to odpovídá, na SD jsou potřeba nějaký featy, kterejch zloděj zas tolik nemá, to se vyvažuje. Ale vemte si známou kombinaci socky a paloše, socka si maxije charismu, to je jasné a žije svůj život a pak najednou za jeden lvl paladina dostane super boost do zachran, stim že hráč tak nějak naznačí, že se stane paladinem na chvili, dá si 2-3 lvl a jede dal socku

. Ale teď si uvědome, co se stane asi v rp světě. Paladinové jsou bojovníci bohu, co se mrmlaj se zlem, vymlacujou nemrtváky a tak. Buh jim k tomu propujcil dal čarovat a ochrany (to posvecení, nebo jak se to jmenuje) teda mod. char k zachranám. Podle mě to mají z duvodu zbožnosti, pravidelného modlení a projevování ucty bohu. Jsou občas ochotni padnout za věc. Takže podle mě, by se tyhle silný vlastnosti měli přidělit až paladinovi, který kráčí touhle cestou déle. Ne aby dostal posvěcení na 1 úrovni, ale třeba na 5 či tam, prostě podobný systém, jako jste vytvořili pro SD. Vemte si, že pro dání si paladina, stačí jen lawfull good, postava za to dostane, boost do zachran, feat smrtících, behem dvou lvl odolnost na strach, a nemoci, možnost lečit nemoci a možná ještě něco. Když to srovnam s black guardem (temným paladinem, který má taky posvedcení), tak potřebuji sílu 13+, evil, base attack +6, 5 bodu v hide, spotřebuji feat na power attack abych mohl dosta cleave, pak má posvěcení na 2 lvl. Ano lze tvrdit, že má tyky výhody, jako nseak attack, kouzlo síly, vyvolej stín, použití jedu, ale toho má paladin obdobu.
---
Směřuju debatujednoduše k tomu, aby se super silný vlastnosti povolánídali o par lvl dál jako je tomu u SD, protože je bud získávají vycvikem, či zkušeností, či činny pro svého boha, který jim je věnuje. Hovořím o paladinovi a jeho boostech přes char,řteba přesunout na lvl kolem 5, mnichuv unik třeba z první na 3 uroveň a tak déle. Za následek to bude mít narušení obvyklích pg buildu, kterých se i tady můžete dočkat a dm odpadnou starosti s hlídáním tohoto, mazaním či domlouváním hráči.
---
Tohle jen nadhazuju, protože se mě Eq jako svět hodně líbí z pohledu HCRP a osobně bychnebyl rad pozdeji potkal socku, která si jen tak rp odskočila do chrámu pro 3 lvl paladina
- Omlouvám se za chyby a překlepy, ale píšu to na rychlo, pak to fixnu...