Vykrytí střely

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
DenGrasse
Příspěvky: 207
Registrován: 22. 10. 2007 11.51

Vykrytí střely

Příspěvek od DenGrasse »

chci se zeptat: za jakých okolností dochází k vykrytí útoku střelnou zbraní? jestli by mi to mohl nějaký NWN pravidlový odborník objasnit...

ptám se neboť moje postava takhle vykryla střelu skřeta, ačkoli nikdy předtím nic takového neudělala...
malinový harwester a arcilooter
steel_martin
Příspěvky: 324
Registrován: 9. 3. 2006 11.03
Bydliště: Plzeň / Železná Ruda / Hobitín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od steel_martin »

Tvoje postava je pravděpodobně mnich?

K vykrytí střely musíš mít feat Odchýlení šípů, který získává mnich automaticky na 2. lvlu.

Pro odchýlení nesmí tvoje postava být nachytána flat-footed a musí mít maximálně jednoruční zbraň. Pokud má zbraň pro obě ruce, nebo třeba luk, tak tato schopnost neaktivuje.

DC je vždy 20, háže se 20ti stěnnou kostkou, kde výsledný hod upravujou Reflexy tvé postavy.
Game ID: Reverend_Malthas
Ghost
Příspěvky: 767
Registrován: 22. 2. 2006 14.20
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost »

Pokud myslíš vykrytí štítem, tak střelu štítem vykryješ, pokud by tě střela zasáhla pokud bys štít neměl. Tzn útočné číslo střelce je celkem např.: 15, tvoje AC je bez štítu 13, se štítem 16. Takže střela je vykrytá štítem, tedy alespoň myslím, že to tak funguje.
Bratrstvo zabanovaných!
DenGrasse
Příspěvky: 207
Registrován: 22. 10. 2007 11.51

Příspěvek od DenGrasse »

steel_martin píše:Tvoje postava je pravděpodobně mnich?
K vykrytí střely musíš mít feat Odchýlení šípů, který získává mnich automaticky na 2. lvlu.
Pro odchýlení nesmí tvoje postava být nachytána flat-footed a musí mít maximálně jednoruční zbraň. Pokud má zbraň pro obě ruce, nebo třeba luk, tak tato schopnost neaktivuje.
DC je vždy 20, háže se 20ti stěnnou kostkou, kde výsledný hod upravujou Reflexy tvé postavy.
postava není mnich a Deflect arrow nemá, ani žádný předmět který by ji poskytoval. proto se ptám
malinový harwester a arcilooter
DenGrasse
Příspěvky: 207
Registrován: 22. 10. 2007 11.51

Příspěvek od DenGrasse »

Ghost píše:Pokud myslíš vykrytí štítem, tak střelu štítem vykryješ, pokud by tě střela zasáhla pokud bys štít neměl. Tzn útočné číslo střelce je celkem např.: 15, tvoje AC je bez štítu 13, se štítem 16. Takže střela je vykrytá štítem, tedy alespoň myslím, že to tak funguje.
to by mohlo být ono, díky
malinový harwester a arcilooter
Uživatelský avatar
sciorp
Příspěvky: 1991
Registrován: 31. 3. 2007 19.54
Bydliště: Hag Hargol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sciorp »

Ghost píše:Pokud myslíš vykrytí štítem, tak střelu štítem vykryješ, pokud by tě střela zasáhla pokud bys štít neměl. Tzn útočné číslo střelce je celkem např.: 15, tvoje AC je bez štítu 13, se štítem 16. Takže střela je vykrytá štítem, tedy alespoň myslím, že to tak funguje.
takhle nějako to funguje a celkem často je to i graficky hezky vidět jak se ti šíp případně šipka zabodne do pavézy nebo do jiného štítu který používáš.
PODPIS
Odpovědět