Technicky potize - pady

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Zamčeno
OneIceOne

Technicky potize - pady

Příspěvek od OneIceOne »

Nejak jsem ted preinstalovaval nwn a nejak pozapomnel, co zas vsechno by mohlo pomoct proti pravidelnejm padum nwn :crazy: takovy to povypínání všeho možného. Poradite nekdo pls :ermm:
Saiko

Příspěvek od Saiko »

snížit detaily na minimum, vypnout "Shiny water" - koukni do nastavení a ještě zvuk - EAX?
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Saiko píše:snížit detaily na minimum, vypnout "Shiny water" - koukni do nastavení a ještě zvuk - EAX?
Eax mam vypnutej, ale moc nechápu co je přesně ten Shiny water, mám asi moc vysoky rozlišení (1600*1200), ale mam i staré animace, kvuli kterejm to padalo a pak někde tady zaznělo vypnout v ini nějakou softwarovou myš nebo tak něco.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Shiny water je tuším přeloženo jako Průhledná nebo lesklá voda. Každopádně je to jediná volba v nastavení grafiky se slovem voda. Zapnutím tohoto jsem pozoroval potíže i na GeForce 6800 Ultra. Rozlišení by mohlo trochu dělat potíže, ale myslím že asi ne ty hlavní - skus chvilku třeba hrát v 1280x1024 a uvidíš rozdíl.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

Labir píše:Shiny water je tuším přeloženo jako Průhledná nebo lesklá voda. Každopádně je to jediná volba v nastavení grafiky se slovem voda. Zapnutím tohoto jsem pozoroval potíže i na GeForce 6800 Ultra. Rozlišení by mohlo trochu dělat potíže, ale myslím že asi ne ty hlavní - skus chvilku třeba hrát v 1280x1024 a uvidíš rozdíl.
Geforce 6800 vs. NWN sou uplne totalne v haji :( Blbne to na kazdym rohu. Me se treba blbe zobrazovaly cerny textury dokud sem nenastavil AA na 4. Stejne jako to na 6800 neslo hodit do okna a melo to i mensi problemy s minimalizaci :(. Na NWN sem musel hrabnout po stare 5900 na ktere to jede naprosto bez problemu. Buh vi proc.
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Ja zas mam ATI 9600 a pokud chci mit moznost hrat v okne, pak mi to pri minimalizaci vzdy padne … :(
kolja
Kontaktovat uživatele:

Re: Technicky potize - pady

Příspěvek od kolja »

Co se týče performance, tak určitě rozlišení a takový ty blbůstky jako antialiasing, velikost textur, tráva, stínu atp.. prakticky všechny ty nadstandardní věcičky v rozšířenejch volbách. Ale musim říct, že SoU mi solidně lagovalo (grafika, zvuk.. grrr) jak s nejlepšim tak s nejhoršim nastavenim :crazy: Zatimco původní kampaň v pohodě :smile:

Jinak sem slyšel, že NWN se nemá rádo s ATI (nebo muj Radeon nemá rád NWN :smile: ) … Ale co prej proti takovejm opakovanejm pádům zničehonic pomáhá je hlavně ta shiny water (Povolit třpytivou vodu v rozšířenym nastavení). Kuli tý sem míval třeba pád + deset neúspěšnejch pokusů o připojení následně...
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

ATInu sem nikdy neměl, tak tam neporadim ale NWN se rozhodně nesnáší s některejma verzema driverů nvidiackejch karet, chce to experimentovat a hlavně necpat za každou cenu poslední drivery na historický karty
shiny water nevim, moje GF2 to neumí, AA ani trávu neutáhne ale kupodivu 1600*1200 ji nedělá problém
pak má NWN problémy se soundblastrama, doporučuje se neinstalovat creative drivery a nechat SB běžet na generickejch windowsáckejch
bohužel pokud je máte jednou nainstalovaný, neni tak jednoduchý se jich zbavit - pomůže DriverCleaner, link se mi teď už nechce hledat ale google pomůže, je to free

Ix: Nojo GFka :-) Hruba sila jak bejk, ale kravinky to neumi. A ATI přesně naopak :D (osobne mam radeon a padačky brutalni)
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Danseur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danseur »

Ja nevim, mam radeon 9800 pro a catalisty ve verzi 5.2
Zatim jsem zadnej pad spojenej s grafikou nezaregistroval..
OneIceOne

Příspěvek od OneIceOne »

šlape to trochu líp na tech 1280*1024, eax vyplej, shiny vyplej, mám ge 4800 starej tam to šefuju starejma radice s novejma to bylo amen. Tak uvidíme
snowman

Příspěvek od snowman »

Mám Microstar nVidia chip NX6600 a musím říct, že mi to blbne, když přeswapuju do woken a pak zpět do hry - v 50% případů se mi rozhaší grafika totálně, některé věci nejsou vidět nebo jsou průhledné, zem je celá černá, problikávají tam různé objekty a nedá se číst, co PC říká apod.. Pomůže jen relog... :dry:
Hluchý slepec někdy vidí a slyší lépe než zdravý, kdož však odmítá vidět věci tak, jak jsou a neumí naslouchat
Ikkie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ikkie »

snowman píše:Mám Microstar nVidia chip NX6600 a musím říct, že mi to blbne, když přeswapuju do woken a pak zpět do hry - v 50% případů se mi rozhaší grafika totálně, některé věci nejsou vidět nebo jsou průhledné, zem je celá černá, problikávají tam různé objekty a nedá se číst, co PC říká apod.. Pomůže jen relog... :dry:
tohle se občas stává i mě, ale nejvíc, pokud mám zaplej Xfire...
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

snowman píše:Mám Microstar nVidia chip NX6600 a musím říct, že mi to blbne, když přeswapuju do woken a pak zpět do hry - v 50% případů se mi rozhaší grafika totálně, některé věci nejsou vidět nebo jsou průhledné, zem je celá černá, problikávají tam různé objekty a nedá se číst, co PC říká apod.. Pomůže jen relog... :dry:
tohle dela rada 6xxx s ovladacema od verze (nevim, ale obsahuje novou verzi OpenGL). Me pomohlo nastavit AA presne na 4 a pak to sice udelalo to co rikas z minimalizace ale znova minimalizovat a znova obnovit to na 100% za rozfungovalo. (Kazdou minimalizaci tak provadet 2x).
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
snowman

Příspěvek od snowman »

Alcatraz píše:
tohle dela rada 6xxx s ovladacema od verze (nevim, ale obsahuje novou verzi OpenGL). Me pomohlo nastavit AA presne na 4 a pak to sice udelalo to co rikas z minimalizace ale znova minimalizovat a znova obnovit to na 100% za rozfungovalo. (Kazdou minimalizaci tak provadet 2x).
AA ? :mellow:
Hluchý slepec někdy vidí a slyší lépe než zdravý, kdož však odmítá vidět věci tak, jak jsou a neumí naslouchat
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

AA je antialiasing (vyhlazování hran), jak dobře ví každej arcane archer :biggrin:
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
snowman

Příspěvek od snowman »

photter píše:AA je antialiasing (vyhlazování hran), jak dobře ví každej arcane archer :biggrin:
Nebo králík na baterky :biggrin:
Zamčeno