Hloupý dotaz ke zkušenostem
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
Hloupý dotaz ke zkušenostem
Zdravím všechny!
Někde na stránkách equilibrie (už se mi nepodařilo dohledat) stálo, že je určitý počet zkušeností přidělován každému hráči automaticky a to každou minutu. Dřív jsem to nesledoval, ale teď jsem se na to podíval a mně přibývají jen každých 90 sekund. Ta hloupá otázka:
Je to tak v pořádku, nebo dělám něco špatně?
Díky
Někde na stránkách equilibrie (už se mi nepodařilo dohledat) stálo, že je určitý počet zkušeností přidělován každému hráči automaticky a to každou minutu. Dřív jsem to nesledoval, ale teď jsem se na to podíval a mně přibývají jen každých 90 sekund. Ta hloupá otázka:
Je to tak v pořádku, nebo dělám něco špatně?
Díky
Tímhle to nebude, mluvím tu o tom, že od jisté doby (jeden, dva měsíce zpět) mi zkušenosti přibývají každých 90 vteřin (řekněme +- pár vteřin, které přiznávám lagům). Je to příliš pravidelné na to, aby se jednalo o lag, takže jsem to chápal jako featuru.
Kód: Vybrat vše
[Fri Aug 17 21:46:05] Experience Points Gained: 10
[Fri Aug 17 21:47:35] Experience Points Gained: 10
[Fri Aug 17 21:49:05] Experience Points Gained: 10
[Fri Aug 17 21:50:31] Experience Points Gained: 10
[Fri Aug 17 21:52:00] Experience Points Gained: 10
[Fri Aug 17 21:53:28] Experience Points Gained: 10
[Fri Aug 17 21:59:27] Experience Points Gained: 10
[Fri Aug 17 22:00:59] Experience Points Gained: 10
[Fri Aug 17 22:02:28] Experience Points Gained: 10
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
Pokud ti to jakkoliv pomůže, tak to zkusím popsat ještě podrobněji:
Když jsem začal hrát (až na novém serveru), tak jsem dostával svých 20 (24) XP za minutu. Od jisté doby (tak 6-8 úroveň) mi přišlo, že mi zkušenosti přibývají pomaleji. Ovšem když jsem byl v něčí společnosti (vyšší sazba XP), běželo to dobře. Později (7-9 úroveň) už počítalo po 90 vteřinách téměř vždy.
Bohužel jsem při pádu Windows přišel o svůj log, takže nemůžu poskytnout přesná statistická data. V každém případě těch 90 vteřin to počítá docela přesně - lagy by byly snad víc chaotické..?
Když jsem začal hrát (až na novém serveru), tak jsem dostával svých 20 (24) XP za minutu. Od jisté doby (tak 6-8 úroveň) mi přišlo, že mi zkušenosti přibývají pomaleji. Ovšem když jsem byl v něčí společnosti (vyšší sazba XP), běželo to dobře. Později (7-9 úroveň) už počítalo po 90 vteřinách téměř vždy.
Bohužel jsem při pádu Windows přišel o svůj log, takže nemůžu poskytnout přesná statistická data. V každém případě těch 90 vteřin to počítá docela přesně - lagy by byly snad víc chaotické..?
V tomhle by hodně pomohlo:
- zkusit zjistit kdy orientačně se ten interval prodloužil, a porovnat to s potížemi s vytížením
- tuším, že xpc je na stejném hb skriptu jako např. žízeň, hlad a únava, pokud vytížení jádra pravidelně prodlužuje délku heartbeatu z 6 sec na 9 sec (pokud tam labir má counter a nekontroluje to přes časy) tak by se to mělo projevit i u hladu a žízně, což je asi ale těžko detekovatelný, protože tam hraje ještě nějakou roli random, nepletu-li se
V každym případě by labir pak někdy moh zapnout ladící hlášku každej heartbeat, pustit si to doma, vygenerovat log, kouknout na pravidelnost, pak to nechat chvili běžet na serveru a nechat si poslat logy od hráčů a porovnat pravidelnost... Zjistilo by se minimálně, jestli je to skutečně zpomalený, nebo je chyba jinde... Mně nikdy nepřišlo, že by se xp "prodloužily", asi proto, že jsem to nikdy nestopoval :D
- zkusit zjistit kdy orientačně se ten interval prodloužil, a porovnat to s potížemi s vytížením
- tuším, že xpc je na stejném hb skriptu jako např. žízeň, hlad a únava, pokud vytížení jádra pravidelně prodlužuje délku heartbeatu z 6 sec na 9 sec (pokud tam labir má counter a nekontroluje to přes časy) tak by se to mělo projevit i u hladu a žízně, což je asi ale těžko detekovatelný, protože tam hraje ještě nějakou roli random, nepletu-li se
V každym případě by labir pak někdy moh zapnout ladící hlášku každej heartbeat, pustit si to doma, vygenerovat log, kouknout na pravidelnost, pak to nechat chvili běžet na serveru a nechat si poslat logy od hráčů a porovnat pravidelnost... Zjistilo by se minimálně, jestli je to skutečně zpomalený, nebo je chyba jinde... Mně nikdy nepřišlo, že by se xp "prodloužily", asi proto, že jsem to nikdy nestopoval :D
No jo, já podle toho totiž měřím čas. Takže spánek mi trvá tři hlášky, neviditelnost kolem šesti. Proto jsem to taky zaregistroval a vím, že se to chová takhle dlouhodobě až jsem myslel, že je to intentional.
Ode mě se ale starých logů bohužel nedočkáte.
Ode mě se ale starých logů bohužel nedočkáte.
-
- Kontaktovat uživatele:
Doplním k tomu, mám teď postavičku na 1.lvl a fakt je to 90sec. Druhá postava na 10.lvl na tom byla stejně.kokosak píše:Dík moc. Jinak mám taky pocit, že na nižší úrovni to běželo nějak rychleji. Všimnul jsem si změny asi za den po tom posledním plánovaném odpoledním restartu.
Kontrolní otázka a co ostatní soudruzi? Je to celoserevrový? Nebo jen lokální? Jestli serverový, tak holt nové postavičky budou ty služebně starší dotahovat o ždibínek pomaleji.

na počátku byl interval 1:02 a postupem času se to plynule zpomalovalo až na 1:19 (polovina srpna2007)
ale jsou synchronní se všema ostatníma hláškama (únava, hlad, žízeň). (Vycházím z logů)
ale jsou synchronní se všema ostatníma hláškama (únava, hlad, žízeň). (Vycházím z logů)
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
Cesta života, Serena White
-
- Kontaktovat uživatele:
taky potvrzuju, že jak s postavou na 1.-3. lvl tak s postavou na 10lvl je přibývání exp kolem 90 vteřin...teť když sem hrál...v sobotu tuším a tak sem si ze srandy stopnul pár přidaných zkušeností tak to bylo tuším 1:19? a jinej den to bylo 1:28...ale těžko říct...nějak sem to nezkoumal celej den, takže se to asi mění trochu...toť vše