Piti vody
Moderátor: Dungeon Master
-
- Kontaktovat uživatele:
Piti vody
Slo by udelat, aby se voda dala chlastat i z rek a more ?
S tim, ze z more by clovku bylo strasne blbe a nikdy by nenasitila, ale voda z reky by nasitila, ale byla by tam sance na chyceni nejake nemoci, ci bolesti bricha atd … ?
S tim, ze z more by clovku bylo strasne blbe a nikdy by nenasitila, ale voda z reky by nasitila, ale byla by tam sance na chyceni nejake nemoci, ci bolesti bricha atd … ?
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach
--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?
Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.
Špatně. Smrt je teprve začátek
-- Kniha Sirach
--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?
Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.
Špatně. Smrt je teprve začátek
Re: Piti vody
no to jde, kdyz najdes zdroj vody. A pit morskou vodu … :)Psanec píše:Slo by udelat, aby se voda dala chlastat i z rek a more ?
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
Cesta života, Serena White
ano, pít mořskou vodu můžeš, ale díky ní zemřeš. Díky obsahům všemožných solí - ne jen "NaCl" - se ti rozleptají střeva a tím umřeš. Takže pít mořskou vodu nemůžeš. Tu vynech. Neoponuj mi tím, že si občas lokneš mořské vody a stále budeš žít - mluvím o dlouhodobé konzumaci mořské vody.
EDIT: btw. Napadlo mně něco. Pokud si hráči nabírají vodu ze studánek, tak ta není kompletně čistá. Pokud si hráč koupí vodu u obchodníka, tak tam je záruka, že je ze studny a není tak zdravotně nezávadná.
Pokud si ale nabere vodu ze studánky, kam chodí pít i zvěř, tak tam budou bakterie či podobné breberky. Co kdyby hráč pijící vodu ze studánek chytil nějakou tasemnici či nemoc? Opět další choroba na seznam.
EDIT: btw. Napadlo mně něco. Pokud si hráči nabírají vodu ze studánek, tak ta není kompletně čistá. Pokud si hráč koupí vodu u obchodníka, tak tam je záruka, že je ze studny a není tak zdravotně nezávadná.
Pokud si ale nabere vodu ze studánky, kam chodí pít i zvěř, tak tam budou bakterie či podobné breberky. Co kdyby hráč pijící vodu ze studánek chytil nějakou tasemnici či nemoc? Opět další choroba na seznam.

-
- Kontaktovat uživatele:
Uaaa... ne. Zajímavé nápady, ale vodní zdroje jsou vytvořeny tak, aby u nich byla celkem záruka, že jsou čisté. Systémově udělat pití z řek a potoků je příšerně náročné a to jak na provedení tak na výpočet. Takže to nebude.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Vodní zdroje nikdy nebudou čisté a já přímo nemyslím, že by hráči popíjeli z řek a potoků, ale když budou nabírat vodu do láhve, že by tam byla šance, že voda je znečištěná. Možná v horských pramenech by byla voda křišťálově čistá, ale nabrat vodu z potůčku na farmě, který teče vedle stáje by asi nebyl dobrý nápad.Labir píše:Uaaa... ne. Zajímavé nápady, ale vodní zdroje jsou vytvořeny tak, aby u nich byla celkem záruka, že jsou čisté. Systémově udělat pití z řek a potoků je příšerně náročné a to jak na provedení tak na výpočet. Takže to nebude.
Tim bys uplne zrusil pouzivani cutor, poharu atd. (riziko nemoci)Saiko píše:Vodní zdroje nikdy nebudou čisté a já přímo nemyslím, že by hráči popíjeli z řek a potoků, ale když budou nabírat vodu do láhve, že by tam byla šance, že voda je znečištěná. Možná v horských pramenech by byla voda křišťálově čistá, ale nabrat vodu z potůčku na farmě, který teče vedle stáje by asi nebyl dobrý nápad.Labir píše:Uaaa... ne. Zajímavé nápady, ale vodní zdroje jsou vytvořeny tak, aby u nich byla celkem záruka, že jsou čisté. Systémově udělat pití z řek a potoků je příšerně náročné a to jak na provedení tak na výpočet. Takže to nebude.
Podle mne jsou spis kroky k podpore tohoto typu napajeni, nez jen koupit 20 lahvi v hospode a tahat je sebou po svete v batohu

Talmarin píše:Tim bys uplne zrusilA pouzivani cutor, poharu atd. (riziko nemoci)Saiko píše:Vodní zdroje nikdy nebudou čisté a já přímo nemyslím, že by hráči popíjeli z řek a potoků, ale když budou nabírat vodu do láhve, že by tam byla šance, že voda je znečištěná. Možná v horských pramenech by byla voda křišťálově čistá, ale nabrat vodu z potůčku na farmě, který teče vedle stáje by asi nebyl dobrý nápad.Labir píše:Uaaa... ne. Zajímavé nápady, ale vodní zdroje jsou vytvořeny tak, aby u nich byla celkem záruka, že jsou čisté. Systémově udělat pití z řek a potoků je příšerně náročné a to jak na provedení tak na výpočet. Takže to nebude.
Podle mne jsou spis kroky k podpore tohoto typu napajeni, nez jen koupit 20 lahvi v hospode a tahat je sebou po svete v batohu
-
- Kontaktovat uživatele:
Od verze 0.65.71 je snížena kapacita lahve s vodou. Tj. pro uhašení žízně jich je zapotřebí víc. Podpora čutor bude i jejich větší verzí pro víc vody a soudkem pro hodně vody u kterého se bude dynamicky měnit váha podle stavu vody v něm.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Vopici nech na pokoji, tu lecit nebudesArto píše:Co takhle kvašáky kterýma by se dala léčit opice?

Esli neco na kocovinu, toz to je inci zalezitost - na tu je nejlepci vyprostovak a znova do vopice.. Este sem nevidel, ze by se vopice nekomu nejak nelibila.. jak nekdo bleje, to uz nejni vopice, ale prase a delirium je taky inci level

Hluchý slepec někdy vidí a slyší lépe než zdravý, kdož však odmítá vidět věci tak, jak jsou a neumí naslouchat