Špatné připojení
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
-
- Kontaktovat uživatele:
Špatné připojení
Mám jeden takový malý problém,nelze se mi připojit do hry.Když zadám jméno...heslo accountu..tak se začnu připojovat a po autentizaci jména hráče,po hledání serveru se mi vypíše: ,,Připojení k serveru selhalo.Server Neodpovídá (timedout)'',přitom server všem normálně běží..a tak sem se chtěl zeptat zda nevíte co s tím 

Edvin VanCleef - Usměvavý bojovník Solara se smyslem pro humor.
Mike Courtney - Ghaaaar!
Mike Courtney - Ghaaaar!
-
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš náhodou účet Savik1992?
Asi jo podle IP adresy. Zabanoval jsem ji z podezřejí rozhození serveru (údaje z logu). Způsobeného zřejmě technickým problémem někde u tebe nebo na tvojí postavě. Viz. topic o stavu serveru. nechám to tak minimálně týden a budu sledovat co se děje se serverem, pokud se nedostane už do nestabilního stavu tak je to si tebou a bude se to nějak řešit osobně.
Asi jo podle IP adresy. Zabanoval jsem ji z podezřejí rozhození serveru (údaje z logu). Způsobeného zřejmě technickým problémem někde u tebe nebo na tvojí postavě. Viz. topic o stavu serveru. nechám to tak minimálně týden a budu sledovat co se děje se serverem, pokud se nedostane už do nestabilního stavu tak je to si tebou a bude se to nějak řešit osobně.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
- Nalk
- Kontaktovat uživatele:
IMHO je to standartní problém který vzniká u stejného providera, který poskytuje připojení wifi cestou..
a rýpavá poznámka na závěr: netvrdil labir že dokážu banovat přímo hráče bez toho aby omezoval ostatní kteří hrají z obdobných důvodů jako Jekota ze shodné IP?
EDIT po Labirovi: Nechtěl jsem samozřejmě zpochybňovat co děláš, jen jsem si neodpustil takové malé rýpnutí.. mám to prostě v povaze a proto až tolik na fórum nepíšu, abych něco nehrotil... akorát dnes jsem si to neodpustil extra kvůli Jekotovi, protože je to fakt poctivej typan žádnej magor co by chtěl nahackovat nebo odstřelit drahocenný server
a rýpavá poznámka na závěr: netvrdil labir že dokážu banovat přímo hráče bez toho aby omezoval ostatní kteří hrají z obdobných důvodů jako Jekota ze shodné IP?
EDIT po Labirovi: Nechtěl jsem samozřejmě zpochybňovat co děláš, jen jsem si neodpustil takové malé rýpnutí.. mám to prostě v povaze a proto až tolik na fórum nepíšu, abych něco nehrotil... akorát dnes jsem si to neodpustil extra kvůli Jekotovi, protože je to fakt poctivej typan žádnej magor co by chtěl nahackovat nebo odstřelit drahocenný server

Naposledy upravil(a) Nalk dne 8. 5. 2008 23.24, celkem upraveno 1 x.
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"
- Eustass Kid (One Piece)
Van, kněz Hrebogův, vyznavač Vyšší cesty
acc.: Nalkanar
- Eustass Kid (One Piece)
Van, kněz Hrebogův, vyznavač Vyšší cesty
acc.: Nalkanar
-
- Kontaktovat uživatele:
Hráče ano ale až ve hře. Což je pozdě když přihlášení do hry způsobuje uvedené problémy. Je to technický dočasný BAN přímo při vytvoření vstupu na server jako počítač pro ověření statutu jestli to je tím nebo ne. Vždy když začaly problémy se logoval nejprve tento účet. Dříve tento účet nebyl používán, jeho první nalogování se kryje s prvním výskytem problému a druhé nalogování s druhým výskytem problému atd...Nalk píše:IMHO je to standartní problém který vzniká u stejného providera, který poskytuje připojení wifi cestou..
Mojím zájmem je jen a pouze funkční bezchybový server a to se snažím zajistit všemi dostupnými prostředky. Tečka.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Možnost řešení hráče je, nechat si přidělit pevnou IP. Dneska je to něco kolem 100,- měsíčně a u Wifi je to většinou uplně zzdarma.
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach
--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?
Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.
Špatně. Smrt je teprve začátek
-- Kniha Sirach
--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?
Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.
Špatně. Smrt je teprve začátek
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
souhlas
Souhlasím v tomto případě s labirem, je lepší problém řešit hned, ikdyž trchu radikální cestou, než aby se děly takové problémy se serverem kdy třeba moje postava Rumbarda při pádu přišla o půlku obsahu trezoru a taky dost věcí z inventáře :/
Rumbard Tarkaren
Lepší pomalu přežívat než rychle umírat!
Uvidíte-li mě utíkat, snažte se mě předběhnout!
Lepší pomalu přežívat než rychle umírat!
Uvidíte-li mě utíkat, snažte se mě předběhnout!
Savik1992 jste asi zaměnili za účet Salik1992 a máme s Jekota stejnou IP (provider Iwebs). Ten BAN snad nějak zatím přežiju, ale mělo by se nějak řešit připojení ze dvou stejných IP adres, protože je nás ve Znojmě víc se stejnou IP adresou. Iwebs totiž berou konektivitu od Skynetu. Problém by mohl být ještě s účtem Impos (brácha). Dost dlouho to šlo bez problémů. Ty se ale objevily až 7. 9. před tím jsme mohli hrát zaráz. U jiných online her s tím také problém není.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nechápete to. Tak znova a polopaticky:
Pravděpodobně připojení hráče s účtem Savik1992 (nebo Salik1992, napsal jsem to ve spěchu a nepřečtu to po sobě) s jednou IP adresou (ta co je zabanovaná) na server způsobuje pravděpodobně nestabilitu serveru a nefunkčnost hardcoded funkcí jenž může vést až k poškození postav, databází a nestabilitě serveru jako počítače a znemožnění jeho administrace.
Nestabilitu způsobuje pouho pouhé nalogování!
Tj. je třeba zabránit nalogování na server, tj. program NW server nesmí přijít do styku ani s jedniným packetem poslaným z této IP.
Selektivní BANy jsou možné až tam kde na to mohu zasahovat - tj. skriptovým systémem uvnitř NW serveru PO nalogování. Fungují, ale pro tento případ je jejich použití POZDĚ - fungují až PO nalogování dotyčného, tj. už je server rozhozený jeho lognutím.
Proto jsem zabanoval IP přímo při vstupu na server na firewallu. Zde není možné rozlišit účet - lze rozlišit jen a pouze IP.
Uvidíme jak se to projeví. Pokud bude server stabilní a nevyskytnou se opět tyto problémy tak se to bude řešit individuálně - jedná se asi o špatně nastavený router buď u hráče nebo u poskytovatele, asi nekorektní multibranding - připojení víc lidí z jedné IP najednou (dělalo mi to doma, než jsem to vyřešil).
Jinými slovy - jedná se o test, ale i kdyby se potvrdil a jiné řešení se nenašlo tak raději zabanuji celého poskytovatele než abych přišel o celý svět.
Pravděpodobně připojení hráče s účtem Savik1992 (nebo Salik1992, napsal jsem to ve spěchu a nepřečtu to po sobě) s jednou IP adresou (ta co je zabanovaná) na server způsobuje pravděpodobně nestabilitu serveru a nefunkčnost hardcoded funkcí jenž může vést až k poškození postav, databází a nestabilitě serveru jako počítače a znemožnění jeho administrace.
Nestabilitu způsobuje pouho pouhé nalogování!
Tj. je třeba zabránit nalogování na server, tj. program NW server nesmí přijít do styku ani s jedniným packetem poslaným z této IP.
Selektivní BANy jsou možné až tam kde na to mohu zasahovat - tj. skriptovým systémem uvnitř NW serveru PO nalogování. Fungují, ale pro tento případ je jejich použití POZDĚ - fungují až PO nalogování dotyčného, tj. už je server rozhozený jeho lognutím.
Proto jsem zabanoval IP přímo při vstupu na server na firewallu. Zde není možné rozlišit účet - lze rozlišit jen a pouze IP.
Uvidíme jak se to projeví. Pokud bude server stabilní a nevyskytnou se opět tyto problémy tak se to bude řešit individuálně - jedná se asi o špatně nastavený router buď u hráče nebo u poskytovatele, asi nekorektní multibranding - připojení víc lidí z jedné IP najednou (dělalo mi to doma, než jsem to vyřešil).
Jinými slovy - jedná se o test, ale i kdyby se potvrdil a jiné řešení se nenašlo tak raději zabanuji celého poskytovatele než abych přišel o celý svět.