Moc rad bych si zasel na nejakou spolecnou modlitbu do chramu.
Pripadne bych se rad zeptal na nejaky predmet buzka ci prenosneho oltare, ktery bych si mohl nekde postavit na zem pred sebe?
Uz to vidim … vsude tma … polozene svicky osvecuji sosku vyznavaneho boha a ja soustredene odrikavam svoji modlitbu a hledam u boha/bohyne podporu pro nasledujici bitvu
Naposledy upravil(a) Talmarin dne 26. 3. 2006 8.51, celkem upraveno 1 x.
ono by uplne stacilo dat neco, kde se muzu modlit v chramu. Protoze zadny chram nema nic takoveho :/
co se tyce bohosluzeb, tak nejdriv musi byt knez (ehm myslim tim verici knez). No a pak musi byt verici (ehm a tim nemyslim, ty co do chramu bezi se vylecit a hned pryc, myslim tim verici verici) :)
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
Spolecne modlitby by mohl organizovat bud zkuseny PC klerik ci by je prozatim mohl poradat arciknez/arciknezka v chramech.
Treba by byla nascriptovana rani a vecerni modlitba (treba v 6 a 18 hod) a po absolvovani modlitby by verici mohl ziskat nejaky nepatrny bonus … treba pozehnani ci 5 docasnych zivotu apod.
Na naklady chramu (taky bych treba neco pridal ) by byla postavena modlitebni mistnost s oltarem, kazatelskym pultem a lavicemi pro verici. Mohlo by to byt vyuzivano i pro jine obrady, tim by knezi ziskali opet nejake penize zpet
Labir píše:A v čem je problém? Nic vám nezakazuje modlit se kde chcete a klidně hromadně. Systém na modlení je, jen jste si toho nevšimli.
eh, tak zase jsem zustal nepochopen :) Nemluvim o nejakym systemu. Ale neni KDE se modlit. Koukni do svyho chramu a rekni mi, kde je tak asi nejvhodnejsi misto :) pred sochou je portal a schody a otevreny prostranstvi. Pred pultikem se vedle kneze modlit nebudu :) a jediny misto ktery pouzivam, kdyz nechci proste zalehnout na prazdne podlaze, tak se muzu modlit k tem stromeckum po bocich. O chramu v Amfiberai ani nemluve. Proste neni otazka systemu, ja se chodim modlit i bez systemu, hulka emoci staci, ale IC neni moc KDE :) Narozdil od chramu na jinych serverech :) Chtelo by to umistit oltariky, nebo svetylka, nebo tak neco, abych z toho mohl mit lepsi pocit.
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
opravdu se podivejte na chramy ocima vericiho. Kde se ma modlit? Jisteze se muzu oprit lezerne o zed, hodit nohu pres nohu a odrikat nejaky slova, ale to neni ono.
nemáte kouska fantazie ? otočim se na správnou světovou stranu, uchopim patřičnej svatej symbol, rozprostřu kobereček a modlim se, až se ze mně kouří, ne ?
...terribilis ut castrorum acies ordinata...
"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj."Âsar
photter píše:nemáte kouska fantazie ? otočim se na správnou světovou stranu, uchopim patřičnej svatej symbol, rozprostřu kobereček a modlim se, až se ze mně kouří, ne ?
Přesně tak. Pokud chcete hrát víru tak není potřeba katedrála, chrám nebo modlitebna. Stačí libovolné místo. A po kraji je i dost míst, která s trochou fantazie můžou sloužit jako výborná poutní místa. A když vám ten chrám tak strašně chybí - tak si na něj vydělejte, vytvořte církev, navazujte vlivné kontakty, manipulujte úředníky a postavami, budujte zázemí a nakonec ten chrám i postavte!
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Ehm .. taky jsem zustal nepochopen
…. no slo mne o to, zda se tu objevi system viry podobne jako je treba na Demone? Tam se pravidelne konaji poledni modlitby v peknem chramu se vsim co jsem vyse popisoval a knez tam kaze modlitbu a schazeji se tam pravidelne verici … vypada to dost efektne a ma to i dobrou atmosferu.
Navic jsou tam modlitebni knizky a za absolvovani modlitby jsou urcite bonusy (viz odkaz).
Ad. fantazie (buzek, oltar …) … myslim, ze mi nechybi, ale jde mi o zlepseni efektu a atmosfery ve hre
Talmarin píše:
Navic jsou tam modlitebni knizky a za absolvovani modlitby jsou urcite bonusy.
Tady někdo vážně něco naprosto ale totálně překouk. Jděte do hry a rozhlížejte se.
Ad kněz přednášející modlitby - co vám brání být takovým knězem a mít své stádo oveček? Stále mám pocit že někteří hráči mají tendence oddělovat na mocné NPC v chrámech a PC postavy. Ale tak to není - když budete mít klerika tak klidně berte službu ve stávajícím chrámu a přednášejte modlitby.
Verdikt: Chrámy bez dlouhodobé IC snahy postav se stavět nebudou. Stávající chrámy se upravovat nebudou. NPC kleriků pronášející modlitby nebude - vytvořte si postavu klerika a zahrajte to. Pevný systém víry nebude ani náhodou, bohatě stačí současné možnosti (na které jste ani nepřišli).
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Tu sa prekoukavate vsetci...:)
Sytem modlenia na eq je, ale iny ako ma na mysli Talmarin, on ma na mysli system, kde sa pravidelne konaju omse vedene NPC a pritomnostou na omsi sa vam znizia postihy na smrt...
Coz by nemusel byt az tak zly napad, povedzme sa nejaky cas modlenia v chrame posunut auru smerom k bozstvu ku ktoremu je sa modlene...
Rahwin píše:Tu sa prekoukavate vsetci...:)
Sytem modlenia na eq je, ale iny ako ma na mysli Talmarin, on ma na mysli system, kde sa pravidelne konaju omse vedene NPC a pritomnostou na omsi sa vam znizia postihy na smrt...
Coz by nemusel byt az tak zly napad, povedzme sa nejaky cas modlenia v chrame posunut auru smerom k bozstvu ku ktoremu je sa modlene...
Ne. Naprosto by to postrádalo smysl - aura má jen dva póly - špatný a dobrý. A navíc měnit ji dočasně nelze a ani by to nedávalo smysl - je dynamická. Systémové hromadné modlitby nebudou, pokud je chcete, uspořádejte si je - i to vám přinese víc zábavy než jen někam dojít.
Jistě že jsem to četl. Myslíš posun aury nahoru nebo dolů. Ale. Posun aury dolů je z hlediska postavy něco jako sebemrskačství. A zadruhé aura nikdy nemůže být spojena s náboženstvím. Už z principu. Aura je vyjádření konání postavy podle absolutní hodnotové stupnice definované Mocnostimi - zabiješ aura jde dolů, dáš milodar - jde nahorů atd... Náboženství si definuje vlastní hodnotové žebříčky a ty nemusí být v souladu s tím na který je stvořena aura. Navíc konání nebo modlení k jakémukoliv bohu nemá na auru žádný dopad - nejedná se vzhledem k tomu žebříčku o činnost hodnocenou ani dobře, ani špatně.
Nejde o zdejsi auru, ale stupen sblizeni s bohem ci nakloneni si sveho bozstva. Diky tomu, ze buh na dotycneho vice dohlizi, muze mu v urcitych chvilich pomoci (viz odkaz).
Nejde o zdejsi auru, ale stupen sblizeni s bohem ci nakloneni si sveho bozstva. Diky tomu, ze buh na dotycneho vice dohlizi, muze mu v urcitych chvilich pomoci (viz odkaz).
Díval jsem se, ale je to o něčem jiném. Bohové nemají na Equilibrii nejmenší vliv na smrt a Znovuzrození. Tedy ani na postihy xp. Oboje zajišťuje Srdce života a Avataři s Vykonavatelem. Bonusy na ability po modlitbách v Equilibrii jsou již dávno aplikované (tuším od spuštění).