Zdravím,
hraju za trpaslíka ve slujích a vydělávám si kopáním rudy.
Koupil jsem si hornický hák a vesele si kopu měď. Když jsem ale začal kopat, tak jsme zjistil, že měď se mi povede vydolovat tak 1x -2x z 10 pokusů. Coč by odpovídalo, ale chci se zeptat, jestli se časem budu zlepšovat a jestli na to má vliv taky vybavení(dá se koupit i krumpáč a perlík a kdesi cosi). Možná by stálo za to udělat nějaký deník řemesel nebo něco tak.… dík za osvětlení situace
Swordfish
Swordfish píše:Zdravím,
hraju za trpaslíka ve slujích a vydělávám si kopáním rudy.
Koupil jsem si hornický hák a vesele si kopu měď. Když jsem ale začal kopat, tak jsme zjistil, že měď se mi povede vydolovat tak 1x -2x z 10 pokusů. Coč by odpovídalo, ale chci se zeptat, jestli se časem budu zlepšovat a jestli na to má vliv taky vybavení(dá se koupit i krumpáč a perlík a kdesi cosi). Možná by stálo za to udělat nějaký deník řemesel nebo něco tak.… dík za osvětlení situace
Swordfish
Samozřejmě že se zlepšuješ. Vybavení je k dispozici celkem široká škála - liší se výdrží. A deník řemesel máš v batohu - jmenuje se Kniha výroby. Pokud něco nevíš ohledně kopání tak odchyť nějakého staršího trpaslíka a přeptej se ho.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Čaues, rád bych věděl na čem záleží "úspěch" vykopat rudu....už 3x si mi napsalo "Třošku si se zlepšil" ale u kopání Mědi nevidím nějak moc velký rozdíl...ale za to sem tam někdy ukopnu i to Stříbro
Foignar píše:Čaues, rád bych věděl na čem záleží "úspěch" vykopat rudu....už 3x si mi napsalo "Třošku si se zlepšil" ale u kopání Mědi nevidím nějak moc velký rozdíl...ale za to sem tam někdy ukopnu i to Stříbro
Sleduj svoji knihu dovednosti a bud trpelivy, zlepsovani je pomale a postupne. Necekej, ze budes hned mistr kopac
Foignar píše:Čaues, rád bych věděl na čem záleží "úspěch" vykopat rudu....už 3x si mi napsalo "Třošku si se zlepšil" ale u kopání Mědi nevidím nějak moc velký rozdíl...ale za to sem tam někdy ukopnu i to Stříbro
Kurva mať, buď rád, že aspoň to. Někerý našinci makaj i leta enem u železný a neremcaj.
Hluchý slepec někdy vidí a slyší lépe než zdravý, kdož však odmítá vidět věci tak, jak jsou a neumí naslouchat
Kurva mať, buď rád, že aspoň to. Někerý našinci makaj i leta enem u železný a neremcaj.
Opravdu?...tak proč mi nebyli ani schopní říct kolik dostanu u kováče za stříbro? …
To Tal.: nechci být jen mistr.… ale vidim progres takže je to Ok...jen jsem se trochu vylekal, že se to nějak nezlepšil...ted ok
Opravdu?...tak proč mi nebyli ani schopní říct kolik dostanu u kováče za stříbro? …
To Tal.: nechci být jen mistr.… ale vidim progres takže je to Ok...jen jsem se trochu vylekal, že se to nějak nezlepšil...ted ok
slavista píše:kutá se ještě někde kromě hag hargolu?
Určitě...Hag Hargolský lid nemá k dispozici veškeré rudy...jen 3 první (železo-měd a stříbro) ostatní je někde na desce...jen doufám, že ostatní doly sou taky poblíž měst kde se pak ruda dá prodat. Jestli ne, rozvyje to RP mezi kopáčema...a určitě ta ruda nebude bez menší bitvy. Budou muset jít tak(předpoklad) ve 4-5. A může to véct k rozšířeným qwestům
Seznam všech rud není, ale dám vám ho *trochu udělá ústupek*:
V současné době lze na Desce těžit následující rudy:
*přeškrtáno*
V budoucnu se počítá i s některými minoritmími doplňkovými rudami jako:
*přeškrtáno*
Kde jsou žíly, jak se tam dostanete a co tam případně žije neřeknu.
Edit:
Mno...zaškrtal jsem ten seznam, protože je lepší když se to bude vědět IC. Takže se koukněte za čas po nějaké publikaci o hornictví ve hře. Tam toho bude i víc.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Tak mě napadá že by to mohla být nějaká naučná série...hornictví, lov zveře, sběr lesních plodů, atlas hub, správná těžba dřeva, prospektorova rukojeť drahokamů... Pochopitelně jen obecné informace bez údajů kde, za kolik. Jen jak a proč. To by se i mohlo celkem prodávat.
Labir píše:Tak mě napadá že by to mohla být nějaká naučná série...hornictví, lov zveře, sběr lesních plodů, atlas hub, správná těžba dřeva, prospektorova rukojeť drahokamů... To by se i mohlo celkem prodávat.
neprodavalo, uz sem to promyslel :) ale na knizce o drahokamech uz pracuju, jedna z mala veci kterym rozumim dobre :)
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White