Hra na hudební nástroje.

Pokud vás napadlo jak něco zlepšit, nebo chcete něco naopak zkritizovat

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Croden
Kontaktovat uživatele:

Hra na hudební nástroje.

Příspěvek od Croden »

Hojte x).
Napadlo mě, jestli by nebylo víc fajn, změnit system hudebních nástrojů. Tím myslím, že by mohlo hrát jakékoli povolání, když se to časem "naučí" (třeba zlepšování dle charisma a takpod. x) a né jenom bard. Bardovy by třeba zůstali ty nejtěžší skladby a rychleji by se učil, ale myslím si, že jiné povolání, aspoň ty středně těžké skladby, by se mohli naučit =). Příjde mi todiž, že Bard je strašně slabé povolání dle parametrů a hra na kytaru ostatní povolání nedohání x).
Co si o tom myslíte vy? :smile:
Perzistentní fantasy online svět - sferie.wz.cz
eqileus

Příspěvek od eqileus »

Když budeš chtít aby tvá postava uměla hrát a zpívat - dáš jí lvl Barda a obětuješ pár skillpointů do Umění. Je správné že musíš něco obětovat, nemůžou všichni umět všechno...
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Re: Hra na hudební nástroje.

Příspěvek od magnumik »

Croden píše:...Příjde mi todiž, že Bard je strašně slabé povolání dle parametrů a hra na kytaru ostatní povolání nedohání x)…
Hm, takže tím chceš říct "bard je stejně naprt, tak proč by nemohli hrát na nástroje i ostatní povolání"...docela divnej návrh...barda si člověk nebere kvůli síle ale kvůli RP...jak píše equilius a jak se to tu už jednou řešilo..kdo chce hrát, ať si dá level barda... bard taky neoživí mrtvé jako klerik, i když je v léčení hodně dobrej... (btw, když se s bardem dostaneš na dostatečně vysokej level, tak je jeho pomoc ve skupině dobrodruhů velice významná)
Carda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carda »

souhlasím s eqileusem,pokud chceš hrát na nástroj dej si level do barda-získáš tam i další možnosti než jen moct držet kytaru-vono by to i myslim ztratilo takové to kouzlo bardů kdyby dokázal hrát na nástroj třeba takovej tupej půlork :smile:
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnumik »

Carda píše:...vono by to i myslim ztratilo takové to kouzlo bardů kdyby dokázal hrát na nástroj třeba takovej tupej půlork :smile:
Zvláštní, jeden půlork na equilibrii na kytaru hrál, ale bylo to tím, že byl v základu bard... nezáleží na inteligenci a už vůbec ne na rase
drake127

Příspěvek od drake127 »

Otázka není tak snadná (bard je například omezen přesvědčením, kdežto hra na nástroje není) a také v řešení, nicméně vzhledem k tomu, že nové skladby se můžou přidat až v Eq3F3, je to prozatím docela předčasné žádat.

Nicméně jsem si docela jistý, že ať už to dopadne jakkoliv, středně obtížné skladby se bude moci naučit pouze bard.
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnumik »

Mno abych řekl pravdu, tak stejně se mě to nezamlouvá... ale je fakt, že ty nejjednodušší skladby se člověk naučí, i když je úplný antitalent, ale chce to hodně věcí:

1) Velice dobrýho učitele - tzn. barda s hodně velkym skillem umění
2) Vysoký charizma
3) Neskutečně moc času strávenýho tréningem s bardem (od vysvětlování jak se nástroj drží až po jednoduché skladby)
4) Nechat v rukou barda možnost rozhodnout, jestli si daná postava zaslouží možnost hraní na hudební nástroje a například žezlem výuky nebo nějakým jiným speciálním jí tuhle možnost udělit
5) Postava, která by takovou schopnost dostala, by musela na nástroj sama často hrát, ne proto, aby se naučila něco nového, ale proto, aby nezapoměla to co se už naučila

Pro mě level barda znamená genetický předpoklad k tomu, aby se člověk mohl naučit hrát na kytaru dost dobře a pokud postava tohle nemá, neměla by nikdy dosáhnout na zahrání těžších skladeb.
KaTo
Kontaktovat uživatele:

Re: Hra na hudební nástroje.

Příspěvek od KaTo »

Croden píše:...Příjde mi todiž, že Bard je strašně slabé povolání dle parametrů a hra na kytaru ostatní povolání nedohání x).
Zde si dovolím nesouhlasit. A trochu si i rýpnu. Bard jakožto osamělý zabiják skřetů je opravdu slabé povolání. Ovšem Bard podporující skupinku lovců skřetů je k "nezaplacení"! (nejen lovců a nejen skřetů) Ovšem chápu, že každý nemá na "support" postavu povahu. Pls, případné reakce do PM, at se to tu nezvrhne v poměřování Buildu.
Croden píše:Co si o tom myslíte vy? :smile:
Myslím si, že i v případě "zakázaného" přesvědčení na EQ nebude problém na pár OOC minut změnit při levelu přesvědčení postavy, aby se ten lvl a pár bodů do "Uměni" mohlo dát. Jinak si myslím, že by hraní nemělo být přístupné pro všechny. *hvězdičkovat* hru na flétnu, loutnu může každá postava, ale jen někdo s talentem by měl opravdu hrát "ve velkém".
Obrázek
Croden
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Croden »

=)
Nejvíce souhlasím asi s magnumikem (jeho druhým příspěvkem), že takhle by bylo fajn, kdyby to fugnovalo - alespoň u obyč povolání ty nejsnažší skladby. Ale zas (pokud povolání není Bard) by se to učil pomaleji než bard a bylo by to těžké a náročné na čas - aby zas taky každý nebrnkal =)

A ke Kato... To je sice pravda, že Bard je veliká výpomoc s bardovou písní, jakožto boost pro družinku, ale porovnámeli Barda na 9 lvlu a Klerika na 9 lvlu, příjde mi mezi nimi velmi velká nevyrovnanost a Barda bych přirovnal ke slabším povoláním. Ale je to jen můj názor a neci ho ostatním nutit =P a to už odbočujeme od tematu.

A jinak k tomu, že by hraní nemělo být přístupné pro všechny. Dyť i postižený zvládnou zabrnkat třeba i tu nejjednodužší skaldbu a tak nevím, proč by nějaké povolání nemělo umět alespoň toho skákal pes vybrnkat .)
Toť co si myslím já.
Grunt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Croden píše:=)
Nejvíce souhlasím asi s magnumikem (jeho druhým příspěvkem), že takhle by bylo fajn, kdyby to fugnovalo - alespoň u obyč povolání ty nejsnažší skladby. Ale zas (pokud povolání není Bard) by se to učil pomaleji než bard a bylo by to těžké a náročné na čas - aby zas taky každý nebrnkal =)

A ke Kato... To je sice pravda, že Bard je veliká výpomoc s bardovou písní, jakožto boost pro družinku, ale porovnámeli Barda na 9 lvlu a Klerika na 9 lvlu, příjde mi mezi nimi velmi velká nevyrovnanost a Barda bych přirovnal ke slabším povoláním. Ale je to jen můj názor a neci ho ostatním nutit =P a to už odbočujeme od tematu.

A jinak k tomu, že by hraní nemělo být přístupné pro všechny. Dyť i postižený zvládnou zabrnkat třeba i tu nejjednodužší skaldbu a tak nevím, proč by nějaké povolání nemělo umět alespoň toho skákal pes vybrnkat .)
Toť co si myslím já.
Já nejsem postižený a nezvladnuto. Kdybych se to chtěl naučit, projeví se to levelem barda. Až budu špičkový klavírista budu mit těch levelů 15.
Grombald Sveřepý: Jeden hrozně sekernaty,věčně nasraný trpaslík, kterého se sám někdy bojím.
Rumbard Tarkaren:"To je tak, když dosi sére Grombálda"

Corvien:Jedna kouzelná kouzelnice.
Croden
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Croden »

Myslím, že časem se to naučí skoro každý - alespoň ty základy. A s tím postiženým - myslel jsem teď teda IR a ne IG - nevím jeslti to nevyznělo jinak. Já sám hraju na kytaru IR a de to a i sem to zkoušel (jen prkotiny) naučit přátelé a i když NIKDY nedrželi hudební nástroj v ruce, půl hodinka a vybrnkali lehkou melodii. Sice s problémy, ale alespoň něco!
Jája CZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jája CZE »

Nesouhlasím, protože moje postavička by se mohla trpělivou prací naučit odemykat zámky (skill), sbírat pasti bojovat s katanou (feat), sesílat nějaké vybrané kouzla (povolání)- dvě tři.(jednou by to do něj tupce natloukli). svolávat motlitby(povolání) na své spolubojovníky. Kdo chce nějakou věc, měl by své usilí projevit obětováním nějakých bodů/skillů do této činnosti. Vážně mně děsí, že by každý uměl všechno. Naopak se mi líbí, že jsou i v novinkách věci určené jen pro určitou skupinu postav. Např. oheň jistě umí rozdělat každý, ale bude to výsada hraničářů.. OT -- Já už se tak těším :o)))) bude hořet půl lesa, až se Serinek do ohníčků pustí.
Eviláci si můžou nějakého toho barda "pěstovat". Představa zákonně zlého nekromancera, jak si po celodenním náročném mučení a vyvolávání koster zajde zahrát na loutničku je šílená. :o))
-------------------------------------------------------------
Serin - Mladý, trošku urážlivý elf, toulající se po lesích a pláních na desce.
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Jája CZE píše:Eviláci si můžou nějakého toho barda "pěstovat". Představa zákonně zlého nekromancera, jak si po celodenním náročném mučení a vyvolávání koster zajde zahrát na loutničku je šílená. :o))
takovi evilaci maji preci ohromne varhany! : )
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

The_Balrog píše:
Jája CZE píše:Eviláci si můžou nějakého toho barda "pěstovat". Představa zákonně zlého nekromancera, jak si po celodenním náročném mučení a vyvolávání koster zajde zahrát na loutničku je šílená. :o))
Jestli seženete správňácké varhaní skladby pro eviláky i dobračiska tak je do hry dodám i s varhanama (asi ve zlých a dobrých chrámech).

Hra na hudební nástroje je a bude výsadou pouze bardů. Nikdy to nebude jinak. Kdo chce hrát ať si dá povolání barda a zvyšuje svoje Umění.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Croden
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Croden »

labir píše:
The_Balrog píše:
Jestli seženete správňácké varhaní skladby pro eviláky i dobračiska tak je do hry dodám i s varhanama (asi ve zlých a dobrých chrámech).

Hra na hudební nástroje je a bude výsadou pouze bardů. Nikdy to nebude jinak. Kdo chce hrát ať si dá povolání barda a zvyšuje svoje Umění.
Tak tím je odpověď jistě dána =). Prosím o zamčení topicu.
Gran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gran »

Vysoké charisma proto, abyste mohli hrát? Lidi, je tu vůbec někdo, co na něco hraje? =P To si myslíte, že když se třeba na takové piáno budete usmívat, že když ho překecáte, tak že bude hrát samo? =P ;)

EDIT: Jinak si myslím, že by se mělo zůstat u toho, že hrát může jenom Bard. Zabrnkat na všechny struny na kytaře dovede každý, ano, ale správně už dodržovat pražce? To už chce Barda. Zahrát začátek "Ovčáci čtveráci" na klavír zvládne také každý (protože si jen zapamatuje, které tři klávesy má zmáčknout!), ale přidat druhou ruku a začít hrát pořádnou melodii s akordy, to už chce Barda. A vezměte si další nástroje - bez levelu Barda do trubky ani nebudete umět fouknout, flétna zase pískne tak, že vám upadnou uši, z housel vydáte maximálně to samé, co vám zahraju na rozvrzané dveře.
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
kokosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokosak »

… level barda a umíš hrát na cokoli od loutny po parní lokomotivu :bigwink:
Eternal chaos comes with chocolate rain, you guys. CHOCOLATE RAIN!
Carda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carda »

labir píše:
The_Balrog píše:

ty obrovský varhany by se mi líbili-skladby sem našel dvě tak jestli by mohli být nápomocné tak tu sou :-)

http://rapidshare.com/files/125176694/v … y.rar.html
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnumik »

Gran píše:Vysoké charisma proto, abyste mohli hrát? Lidi, je tu vůbec někdo, co na něco hraje? =P To si myslíte, že když se třeba na takové piáno budete usmívat, že když ho překecáte, tak že bude hrát samo? =P ;)…
Mno, ono je to spíš kvůli tomu, že se to prostě na nějakou vlastnost musí vázat... ale pokud si to vezmeš, tak co mají světoznámý hudebníci? obratnost? - třeba Pavarotti? asi ne... Charizma je to co dělá umělce umělcem.
Jon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jon »

Já si tedy skromně myslím, že to, co dělá umělce umělcem je rozvíjený talent :)
Odpovědět