NWN Komunita

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

snowman

NWN Komunita

Příspěvek od snowman »

Přesunul jsem reakci na Kuťasův příspěvek, kde zmínil důležitý aspekt, o kterém se otevřeně nemluví, ale pro prolomení jistých ledů by se možná mělo, do tohoto nového topicu... :smile:
Kuťas píše: ad podání prstíku - to proběhlo už dřív a myslím, že oboustranně :shades: (byť jsem já třeba svoje názory na spuštění EQ nezměnil).
V každém případě jsme pořád jedna nwn komunita... sice rozdrobená, ale hráči přechází z jednoho serveru na druhý a co se někde naučí mohou použít/učit i jinde ;)
I ty jeden diplomate :biggrin: Jasně, hezky pěkně se zapiš do vědomí hráčů jako hodný kouzelný dědeček Kuťásek :smile: co dobré rady rozdává, slabším a chudším pomáhá a do svého doupátka na jiný server je pak na "pamlsky" láká... :biggrin: (ber s rezervou pls :bigwink: )

Jak říkáš - jedna komunita. A tak jsem to já a myslím i ti další brali od samého začátku, i když jsme negativní reakce některých předpovídali a očekávali (tomu se říká odhad, vyplývající ze zkušeností na forech, ze situace v nwn komunitě atd). Proto taky nechápu, když jsme tedy jedna komunita, proč někdo z komunity bere jako problém, že byl pozván 17.2.2006 do Saigonu (jako že to od některých dotyčných zaznělo ať už přes PM, mail nebo na foru) aneb celkově "způsob spuštění", který je součástí strategie projektu vytváření světa a tedy privilegiem týmu obecně (stejně tak, jako do toho, kdy a jak má být spuštěna Mintaka, nemluví hráči, kteří se maximálně tak nemohou dočkat, ale tým tj. ti, co odvádějí práci a co tvoří, nastavují atd - nepočítejme flamy a různé debaty a vajadřování názorů hráčů (natěšených) na foru, to není přímé ovlivňování práce a tudíž spuštění Mintaky...). Pojem "způsob spuštění" či něco v tomto smyslu je dost relativní, a nikdo to přesně neformuloval, co mu vlastně vadí a když, tak z reakcí byly často cítit jiné věci (dost osobní, někdy malicherné, uraženost, někdy i závist a neschopnost akceptovat něco jako přínos, atd..) než opodstatněné a smysluplné poznámky, které by rozumně rozlícení vysvětlily. Přece kdyby seděl ten pomyslný nepozvaný a neinformovaný hráč a člen nwn komunity 17.2.2006 doma na zadku a mezitím by se oznámilo otevření Eq, tak by pak mohl být zklamaný, že u takové události nemohl být. A ti samí, co teď řvou, že spuštění bylo takové a makové (v negativním slova smyslu), by právě v tu chvíli řvali, že spuštění bylo hrozné, protože nebyli pozváni....protože to bylo za jejich "zády"….protože je někdo odsunul apod... :shades:

A proto nelituji ničeho, jak co bylo uděláno a naopak věřím, že naplánování ze strany týmu, odehrání se pařby a oznámení proběhlo tak, jak mělo - oznámení KOMUNITĚ NWN - že to nebylo oznámeno na foru, kde by se spustili laviny příspěvků (a zkus říct, že ne :bigwink: ), ale při osobním setkání, byla prostě volba a právo týmu Eq a součást jejich strategie vývoje světa. Nejen mě mrzí, že ne všichni to vzali pozitivně nebo aspoň sportovně (když už to, byť nespravedlivě a zbytečně, brali jako útok od Eq), protože to je to, co tu komunitu rozmělňuje - ne to, že vznikne nový svět, nebo že vznikal za zavřenými dveřmi, ani že se oznámení a to takzvané "spuštění" udělalo jinak, než podle představ, vyhovujících všem v komunitě...
Nikdy nikdo neudělá nic tak, aby byli všichni spokojení a všichni s tím souhlasili - to platí fakt u všeho a všem se nikdy prostě nezavděčíš a i odpůrce si naděláš a jak se říká: za každý dobrý skutek budiž po zásluze potrestán... :yes:

Nerad bych, aby tento příspěvek byl pochopen jinak, než ho míním. Nemíním ho ani jako výčitku, ani jako útok na nikoho, ani jako výsměch či cokoli podobného a tak doufám, že se neobjeví reakce, kde mi bude vyčítáno to slůvko či tamto, že nebudu nařknut, že jsem myslel to či ono jistě tak nebo takto apod..
Míním ho jako vyjádření (asi nejen) mého pohledu na věc a vyjádření lítosti, že někteří to holt vzali a berou stále zle. A že s tím jde velmi těžko něco dělat. To ale neznamená, že to nezkusím. Vcelku mám totiž lepší pocit, než před cirka měsícem a čas snad vše vylepší.

Jsme přece nwn komunita a je to fajn pocit.

NWN, RP a dobrým OOC vtahům zdar! (zcela vážně!!!)

:smile: :clover:
Hluchý slepec někdy vidí a slyší lépe než zdravý, kdož však odmítá vidět věci tak, jak jsou a neumí naslouchat
Kuťas

Příspěvek od Kuťas »

kouzelný dědeček Kuťásek - mno teď slýcham o sobě na Alham... spíš zlý dědek Kruťas, tak to holt někde musím vyvažovat :D

ad pamlsky láká - a tohle bude asi ten hlavní kámen úrazu... mě je prostě nějak proti srsti někoho lákat z jeho oblíbeného serveru. Dřív možná jo, ale chvíli po začátku Mintaky jsem hodně pochopil co se týče tvorby světa... zažil jsem x odchodů hráčů na Alhambrii... kdyžtak možno někde na fóru Démony vypátrat můj postoj k přetahování WB, to samé platí prakticky pro hráče.
Prostě jestli je ten projekt dobrý, tak si své hráče, WB, DM najde sám. Nemáme tak velkou komunitu, abychom si z jednotlivých serverů přetahovali hráče mezi sebou - měli bychom k nwn přitáhnout nové hráče.

ad důvody nejen mojí naštvanosti - hele to není jen ten Saigon... bylo toho víc a snažil jsem se to sepsat v tom flamu na Alham fóru, tahat to sem znova mi přijde zbytečné.… kdyžtak poskytnu link.
A brát to sportovně? Hmmm tohle by se dalo spíš aplikovat na druhou stranu.
Něco s tím dělat - myslím, že šlo a jde pořád... a něco jsem i zaznamenal že se po těch flamech změnilo.

Na druhou stranu mě samozřejmě mrzí, když hráči co hráli na Alhambrii jsou pryč.… nebo když do hry vložím oblečení bývalých velmi známých postav, tak nikdo nějak zásadně nezbystří a nezačne po těch postavách pátrat apod.…. Ale kromě toho že to některým řeknu, s tím nic neudělám a v mnoha případech ani nějak dělat nechci.
Stejně tak mě mrzí zaměřené příspěvky hráčů Alhambrie, jak se snažili hledat na EQ kdeco špatné... nebo to, že někteří hráči Alhambrie jsou přímo naštvaní na ty co odešli apod.
Mě osobně EQ v mnoha aspektech absolutně nesedí, takže mám aspoň další důvod tady nehrát - ale taky vám do toho nehodlám šťourat (spíš se někdy jen tiše směju). Začátky EQ strašně připomínají počátky Alhambrie, když jsem tam začal hrát.… ať už atmosférou nebo i situacemi ve hře - to už není nic pro mě, tohle všechno jsem už zažil.

Na druhou stranu svět se neskládá jen z nwn a nějakých online světů..., takže jako ať to všechno dopadne jak dopadne, život jde dál.

btw. klidně si někdy můžem sednout na pifko a zkusím vám to vysvětlit co se mi přesně na spuštění EQ nezdálo, když to nedokážete chytit z diskuzí na fórech... kam to podle mě už nepatří, protože to bylo propráno dost. A když už se nepochopíme, tak aspoň dáme nějaký to pifko.
snowman

Příspěvek od snowman »

Souhlas. Tady se to neposune, dáme to pifko :shades:

:drinks_cheers: :drinks:

a dyž se nepohodnem, mužem si korbelema rozbít tlamy :bash:

:megalol:
Hluchý slepec někdy vidí a slyší lépe než zdravý, kdož však odmítá vidět věci tak, jak jsou a neumí naslouchat
Ixtremist

Příspěvek od Ixtremist »

Jenom pivko? :shades: :megalol:

No mam v planu vas v letě navštivit, sice spiš směr budějice.. ale deepkastle bych taky moh skouknout :yes:
Všichni jsme výsledkem toho, o čem jsme přemýšleli.
JUNGLE MASSIVE!
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Ixtremist píše:ale deepkastle bych taky moh skouknout :yes:
supa :) doufam že tu budu :biggrin:
liuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od liuk »

Patřím k těm, kterým start a způsob startu Ekv ublížil a ikdyby vše byly jen moje pocity z nefér hry a ve většině případech nedokázatelné spekulace tak dvě věci zůstanou:

Rozdrobení aktivně hrajících hráčů na dva podobné servery.
To jak Labir lhal.

Napsal jsem na Alh foru co jsem napsat chtěl. Zde reaguji jen na zlehčující snowmmanův příspěvek a pokud se nevyskytne něco nového dál už nic psát nebudu. Pokud někoho zajímá víc moje ICQ je 202 129 623.

Basil Poledouris- Anvil of Crom :excl:
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

1) Komunita byla vždy více či méně rozdrobená, pokus ji násilím sjednotit nemohl nikdy vyjít. A Equilibrie není téměř vůbec podobná Mintace, provedením ani filozofií hry a týmu.

2) Kdy a v čem? Tohle nařčení rozhodně odmítám.

Pokud je to pokus rozproudit další flame proti Equilibrii (jako tu už snahy byly), tak to stopnu už v zárodku. :angry:
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Saiko

Příspěvek od Saiko »

budoucí flame? Co ho přesunout tam, kam patří?
Jezura

Příspěvek od Jezura »

Liuku,

je dost ubohé snažit se takhle pošpinit tvůrce Equlibrie ve chvíli, kdy jste ohlásili spuštění Mintaky. Je ubohé nenapsat důvody a jen někoho obvinit ze lži. Zvlášť z mého pohledu, protože jsem u spuštění byl a věru nemám potuchy, o jaké lži mluvíš. A je velmi ubohé pod takový příspěvěk napsat název jedné z nejlepších fantasy skladeb historie.

Nicméně v jedné věci na tvůj příspěvek zareagovat můžu. Equilibrie je naštěstí velmi jiná, než Mintaka. Kdyby neměla být, nikdy by nevznikla.
Arto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arto »

Já pod tím vidím jenom závist a to že by někdo mohl udělat něco líp než někdo jinej. Tečka zdarec! Chodit pomlouvat na jiný fora umím taky :angry:
Wanting something does not give you the right to have it.
Arto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arto »

I kdyby tady bylo 20 serverů co je komu do toho sakra??? Starejte se o svoje věci! Každej si bude hrát tam kde se mu líbí a ne že bude někdo nařizovat "TOHLE bude jedinej server a TADY budeš hrát rozumíš?"

Ste komunisti nebo co? Do řiti s třešněma!!! :angry:

Taháte se tady o hráče jak slepice o sopel...
Arto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arto »

Příde mi to smutný, takový chování je fakt smutný... :no:
kashe

Příspěvek od kashe »

ach jo

naštesi jina než Mintaka ? neveřim že si to psal ty...že ti nekdo vlezl ke compu !!! :)

přátele
za dobu co sem hral na EQ sem videl spoustu paradni hry..sice jen z ostrova vyvrhelu a skupinky z one oblasti..ale ani v nejmenšim me to nezklamalo.

ted hru opouštím
moc se mi to libilo
a doufam že se zase na nakym serveru sejdeme :bigwink:

a doufam že z vas nebudou vokurky co sedej na jednom fleku a vomilaj tu samou pohadku. :))

NWN zdar
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

kashe píše:
přátele
za dobu co sem hral na EQ sem videl spoustu paradni hry..sice jen z ostrova vyvrhelu a skupinky z one oblasti..ale ani v nejmenšim me to nezklamalo.

ted hru opouštím
moc se mi to libilo
a doufam že se zase na nakym serveru sejdeme :bigwink:
Taktéž díky za hru. Jsem rád, že se ti tu líbilo.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
kashe

Příspěvek od kashe »

Arto píše:Já pod tím vidím jenom závist a to že by někdo mohl udělat něco líp než někdo jinej. Tečka zdarec! Chodit pomlouvat na jiný fora umím taky :angry:
Ehm..tohle si jeste neodpustim.
Pomluva jest tvrzeni nečeho o nekom jinem ktery u toho neni.

zavist ? ….ne to ne ...neveřim že nekdo dela tenhle navykovej sport proto aby se pak placal po zadech a řikal si " sme dobry ..sme lepčí než tamty"
spiš než zavist v tom vidim bolest z toho že vznik noveho sveta přišel s cukrem na dlani v dobe kdy přez rok bežel projekt ktery počital s hrači z dvou svetu a to ark2 a alh. a ktery svou obsahlosti a protahovanim odradil ...sprudil ..unavil hrače natoli že pohodlne odešli zakořenit jinam :) ale ta bolest přejde …..chce to čas...mnozí tomu obetovali hodne a perou se ted za svou vec. ale tohle si hrači nikdy neuvedomi dokud nečuchnou k tvorbe a dokud si neuvedomi co za tim stoji
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

kashe píše:
Arto píše:Já pod tím vidím jenom závist a to že by někdo mohl udělat něco líp než někdo jinej. Tečka zdarec! Chodit pomlouvat na jiný fora umím taky :angry:
Ehm..tohle si jeste neodpustim.
Pomluva jest tvrzeni nečeho o nekom jinem ktery u toho neni.

zavist ? ….ne to ne ...neveřim že nekdo dela tenhle navykovej sport proto aby se pak placal po zadech a řikal si " sme dobry ..sme lepčí než tamty"
spiš než zavist v tom vidim bolest z toho že vznik noveho sveta přišel s cukrem na dlani v dobe kdy přez rok bežel projekt ktery počital s hrači z dvou svetu a to ark2 a alh. a ktery svou obsahlosti a protahovanim odradil ...sprudil ..unavil hrače natoli že pohodlne odešli zakořenit jinam :) ale ta bolest přejde …..chce to čas...mnozí tomu obetovali hodne a perou se ted za svou vec. ale tohle si hrači nikdy neuvedomi dokud nečuchnou k tvorbe a dokud si neuvedomi co za tim stoji
Ano počítal...počítal s monopolem ve stylu budeš hrát tady nebo nebudeš hrát vůbec. To byl jeden z důvodů proč Equilibrie vznikla a proč vznikla tak jak vznikla. Nabízí možnost volby.
kashe

Příspěvek od kashe »

[/quote] LABIR :Ano počítal...počítal s monopolem ve stylu budeš hrát tady nebo nebudeš hrát vůbec. To byl jeden z důvodů proč Equilibrie vznikla a proč vznikla tak jak vznikla. Nabízí možnost volby.[/quote]

kashe :
ark je volba...validie je volba...mintaka je volba.….kandelabrie je volba..atp atp...ale žadnej svet nestartoval tim že by přetahaval postavy ze serveru...

počital s monopolem...to je tvrde řečeno...počital s přízni zni lip a logičteji.
proto boli řeči "naštesti jina" atp atp. nekteří z vas to píší a možna si ani neuvedomuji že to v očich druhe strany vyzni jak vysmech.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

kashe píše: ark je volba...validie je volba...mintaka je volba.….kandelabrie je volba..atp atp...ale žadnej svet nestartoval tim že by přetahaval postavy ze serveru...

počital s monopolem...to je tvrde řečeno...počital s přízni zni lip a logičteji.
proto boli řeči "naštesti jina" atp atp. nekteří z vas to píší a možna si ani neuvedomuji že to v očich druhe strany vyzni jak vysmech.
Kashe promiň ale s monopolem počítal. Bylo to třeba řečeno přímo natvrdo Onyxovi (viděl jsem ten záznam ICQ rozhovoru). Ad volba - větší server se zaměřením více na RP chyběl nepočítám-li Alhambrii a Arkhálii 2. A o tom to celé je - o tom že Mintaka ztratila monopol se kterým počítala.

Apropo...nestahovali jsme lidi z jiných světů, jen jsme start Equilibrie líp odprezentovali - je na každém jak se rozhodne. Když se startem Mintaky bude na Equilibrii 95% lidí budu samozřejmě potěšen, když bude 95% lidí na Mintace tak mě to možná trochu zamrzí, ale budu rád, že jsou někde kde se baví a to ne z donucení, ale ze své vlastní volby. To je rozdíl - neoznačím někoho za zrádce jen proto, že přejde tam kde se líp baví, přeji mu to.
Danseur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danseur »

Proč to sakra děláte ? Na co flejmz stejně se nic nevyřeší. Akorát blbejma kecama odradíte hráče,dm,wb. A to platí obě strany.
Jako kashe,vím, že tu hraje hrozně rád a baví ho to. Ale na mintaku je haklivej, nejen jeho stala hodně času tak si Arto prosím odpusť takový řeči, protože nevim o tom, že bys na ní makal. A ja nevim jestli mne tu bude bez takovych hračů bavit hrát.
liuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od liuk »

To jste někteří nepochopili tohle??

"Napsal jsem na Alh foru co jsem napsat chtěl. Zde reaguji jen na zlehčující snowmmanův příspěvek a pokud se nevyskytne něco nového dál už nic psát nebudu. Pokud někoho zajímá víc moje ICQ je 202 129 623. "

To polopaticky znamená, že o tom jak Labir lhal jsem psal již na foru Alhambrie a o svých dalších názorech také. Proto to zde nebudu opakovat, každý si může dohledat, přesto jsem nabídl ICQ číslo, že si klidně s každým promluvím. To proto aby nevznikly flames chytlavé za slovíčka. Napsal mi jeden člověk a nebyl to nikdo z těch kdo se tu hlasitě ozývají.

Arto: Uklidni se a napiš mi, nebudu to řešit na foru, to nemá význam. Pro to co jsem napsal mám své argumenty.

Cílem mělo být popření příspěvku snowmmana o tom, že vše je vlastně vpořádku a odkázání na moje ICQ, neboť flames už proběhly jinde a nemám v úmyslu je opakovat. :bigwink:
Zamčeno