SW's Music Pub

Vše co přímo nesouvisí s hrou na Equilibrii

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět

Který hudební směr je vám nejbližší?

Rock ! (Metal, Punk, Grunge …)
71
57%
Electronica ! (DnB, Jungle, Techno, House …)
23
18%
Rap, Hip-Hop ! (RnB, Old\New School)
7
6%
Raggae ! (Ska, Dub)
5
4%
Klasická hudba ! (Klasika všech slohl + Jazz)
19
15%

Celkem hlasů: 125

Darmonlor

Příspěvek od Darmonlor »

Dobrá, evidentně je hlavní problém v tom že nedokážeš pobrat elektrické kytary a metalový zpěv… že by podobný efekt jako u lidí kteří tvrdí že chilli přebije veškerou chuť jídla, přestože jiným to jen zvedne prožitek? :)
Každopádně bych to zkusil s baladou. Pravda, žánrově posunutou od toho co tu již znělo, neb se jedná o hard rockovou / lehce heavy skupinu. Tuto píseň v češtině přetextoval Nohavica a pod názvem „Lásko voníš deštěm“ ji zpívala úžasná Marie Rottrová. Takže, dámy a pánové: Black Sabbath - She`s Gone.
Don't Dream It - Be It <i>Dr. Frank-N-Furter</i>

Amelia Wil Tesla Seyruun
Falik
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnumik »

OneHeart píše:proti gustu žádný dišputát.
Já prostě tyhle "popíkový" slaďáčky nemusím
Já tě asi přestanu hudebně obohacovat, nebo co... je rozdíl mezi "popíkem pro teenagery" a "kvalitním popem" ale evidentne na to nebereš, takže roztahuju plachty a du si pustit něco, co bys asi nerozdýchal...(takže téměř všechno)… hele ale fakt by mě zajímalo co ty všechno posloucháš... klasika, jazz... co dál?
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

Darmonlor píše:Dobrá, evidentně je hlavní problém v tom že nedokážeš pobrat elektrické kytary a metalový zpěv… že by podobný efekt jako u lidí kteří tvrdí že chilli přebije veškerou chuť jídla, přestože jiným to jen zvedne prožitek? :)
Každopádně bych to zkusil s baladou. Pravda, žánrově posunutou od toho co tu již znělo, neb se jedná o hard rockovou / lehce heavy skupinu. Tuto píseň v češtině přetextoval Nohavica a pod názvem „Lásko voníš deštěm“ ji zpívala úžasná Marie Rottrová. Takže, dámy a pánové: Black Sabbath - She`s Gone.
no vidíš hele, tohle je docela zajímavý. Jsem v půlce, snad mě nečeká nějaký překvápko, jako že by se to "rozjelo" :biggrin"

Problém vůbec není v elektryckých kytarách, mám její zvuk rád, pokud je využit s citem. Vlastně je mám hodně rád, ale spíš při použití v oldschoolovým rocku. Joplin, The Doors,The Animals Hendrix, Marleyho koncert v Dortmundu a podobný.

Chápejte mojí averzi k metalu, když mi před mnoha a mnoha lety byly jako dobrý metal představovány (imo) takové zrůdnosti jako je Korn,oldschool Iron Maiden atp. :smile:
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

magnumik píše:
OneHeart píše:proti gustu žádný dišputát.
Já prostě tyhle "popíkový" slaďáčky nemusím
Já tě asi přestanu hudebně obohacovat, nebo co... je rozdíl mezi "popíkem pro teenagery" a "kvalitním popem" ale evidentne na to nebereš, takže roztahuju plachty a du si pustit něco, co bys asi nerozdýchal...(takže téměř všechno)… hele ale fakt by mě zajímalo co ty všechno posloucháš... klasika, jazz... co dál?
hele já si to poslechl skoro až do půlky, a nic jiného než právě "popík pro teenagery" mi to nepřípomínalo.

Co poslouchám? to je dlouhý výčet. Klasika a jazz u mě vyhrává, dál je to třeba právě ten "oldschoolovej rock", reggae,dancehall,dub,ska a starší funk. A pak různý těžko stylově podchytitelný věci.
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
cabi88

Příspěvek od cabi88 »

já nemám slov já nemám slov :biggrin: :biggrin: :nuke:

ten človej ja naprosto marnej :excl:
:megalol: :megalol: :megalol:
Elric Leaf
Vilík Kapsička

"YOU NEED TO BELIEVE IN THINGS THAT AREN'T TRUE, HOW ELSE CAN THEY BECOME?"
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

já nemám slov já nemám slov :biggrin: :biggrin: :nuke:

ten človej ja naprosto marnej :excl:
:megalol: :megalol: :megalol:

/možná pochopíš
(William Blake)
cabi88

Příspěvek od cabi88 »

jojo možna že jo, časem...až budu starý nevrlý děda co neudrží moč tak zrejme budu mít podobný názor a podobný odpor k vecem kterym nerozumím :yes:
Elric Leaf
Vilík Kapsička

Drog

Příspěvek od Drog »

Vy jste mi to ale inkvizitoři :biggrin:

Má metal vůbec nějaký smysl, krom toho drsně znít ? Nechci házet všechno do jednoho pytle, ale je fakt, že pod pojmem metalista jsem si vždy představoval vlasáše v kožené bundě, opasaného řetězama s lookem drsného kluka.

Jinak nic proti, nehážu všechny do jednoho pytle už proto, že o tom skoro nic nevím, a to co říkám může být velmi povrchní - mají metalové texty nějakou myšlenku ?
Naposledy upravil(a) Drog dne 5. 11. 2008 17.57, celkem upraveno 1 x.
Neberte život příliš vážně. Beztak z něho nevyváznete živí.
Darmonlor

Příspěvek od Darmonlor »

Klasický rock, říkáš? Inu proč ne? Začneme pohodovým Dire Straits - Industrial Disease
Jako pokračování, hudební mágy Yes, u kterých obdivuji způsob aranže nástrojů. Váhal jsem mezi notoricky známým Owner of a lonely Heart a zpěvem dokonalým Leave It
A abych zase jen neměkl, postarší slavnou americkou metalovou skupinu Van Halen. Sám Eddie Van Halen je vynikající kytarista a ani jeho občasné úlety s hrou na kytaru vrtačkou a podobné jeho hudbě rozhodně neškodí. Nuže, Dreams (no dobře, taky to není nijak zvlášť tvrdá hudba, takže přihodím ještě Get Up)
Legendární Deep Purple snad netřeba zmiňovat. Méně známá je ovšem metalová skupina jejich mnohaletého zpěváka Davida Coverdalea, která se dá považoovat za jejich poněkud tvrdší nástupce. Burn. I když tady asi už u Kaina narazím :)

Amelia Wil Tesla Seyruun
Falik
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

Drog píše:Vy jste mi to ale inkvizitoři :biggrin:

Má metal vůbec nějaký smysl, krom toho drsně znít ? Nechci házet všechno do jednoho pytle, ale je fakt, že pod pojmem metalista jsem si vždy představoval vlasáše v kožené bundě, opasaného řetězama s lookem drsného kluka.

Jinak nic proti, nehážu všechny do jednoho pytle už proto, že o tom skoro nic nevím, a to co říkám může být velmi povrchní - mají metalové texty nějakou myšlenku ?
teď tě sežerou.
Na ně musíš vopatrně, jako kdyby ses dloubal v sršním hnízdě :zorro:
(William Blake)
cabi88

Příspěvek od cabi88 »

Jestli maj metalovy texty nakou myšlenku? no ty se mi snad zdáš :biggrin:

Rekl bych ze tak obecne plati ze vetsina textu metalovych skupin ze zabyva mnohem vaznejsim tematem nez jakykoliv jiny hudební styl.
Elric Leaf
Vilík Kapsička

OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

cabi88 píše:Rekl bych ze tak obecne plati ze vetsina textu metalovych skupin ze zabyva mnohem vaznejsim tematem nez jakykoliv jiny hudební styl.
ale ale ale ale ale , pané. Copak se nám to tu snažíte namluvit? :shades:
(William Blake)
cabi88

Příspěvek od cabi88 »

Tak si myslim ze bude nejlepsi kdyz zakdej zustane u toho svyho .. popíčkáři u britny spears atp... protoze to stejne nikam nevede :megalol: :megalol:
Elric Leaf
Vilík Kapsička

OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

cabi88 píše:Tak si myslim ze bude nejlepsi kdyz zakdej zustane u toho svyho .. popíčkáři u britny spears atp... protoze to stejne nikam nevede :megalol: :megalol:
tím jsem nechtěl, že hudba, kterou poslouchám má hlubší texty než metal.
Spíš že tohle nemůžeš vztahovat na styl hudby :bigwink:
A někdy i hudba bez textu může vypovídat o událostech lépe, než otextovaná.
(William Blake)
Wendigo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wendigo »

Ne ale my jako metlosi mame vyhradni pravo zustat nejvice nesnasenlivou skupinou hudebnich priznivcu :shades: Takze si tu toleranci muzete strcit nekam, diskanti maji trpytky, my mame retezy a tipnete si vysledek pripadneho sporu :biggrin:
Na docasne dovolene od EQ
---
Zelgova hlava a novy portret [180kb] pro zajemce ke stazeni zde: http://wendigo.wz.cz/Zelg.rar
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

Darmonlor píše:Klasický rock, říkáš? Inu proč ne? Začneme pohodovým Dire Straits - Industrial Disease
Jako pokračování, hudební mágy Yes, u kterých obdivuji způsob aranže nástrojů. Váhal jsem mezi notoricky známým Owner of a lonely Heart a zpěvem dokonalým Leave It
A abych zase jen neměkl, postarší slavnou americkou metalovou skupinu Van Halen. Sám Eddie Van Halen je vynikající kytarista a ani jeho občasné úlety s hrou na kytaru vrtačkou a podobné jeho hudbě rozhodně neškodí. Nuže, Dreams (no dobře, taky to není nijak zvlášť tvrdá hudba, takže přihodím ještě Get Up)
Legendární Deep Purple snad netřeba zmiňovat. Méně známá je ovšem metalová skupina jejich mnohaletého zpěváka Davida Coverdalea, která se dá považoovat za jejich poněkud tvrdší nástupce. Burn. I když tady asi už u Kaina narazím :)
záměrně jsem psal "oldschool rock", protože klasický rock se mi převážně nelíbí. Z toho repertoáru bych si pustil jen Dire Straits, ty jsem slýchával u známého a docela se mi líbili. Ostatní spíš ne hele.

(chudák Darm, on si opravdu myslí, že mě naučí poslouchat metal... :biggrin:)
(William Blake)
Drog

Příspěvek od Drog »

Jednu dobu jsem poslouchal punk, né však kvuli hudbě, ale spíše kvuliva textum, ktere měly nějaký smysl. Zná tu někdo HNF (Hrdinové Nové Fronty) ? To je kapela, která tu existovala za komančů, a nebylo ji povoleno hrát právě kvuli těm textům. To byl depresivní rachot, ale ty texty, ty za to opravdu stály …
Loutka

Jsem loutka na šachovnici velkých her,
důležitost jedince nejnižších sfér.
Nepatřím sám sobě, jsem cizí rukou ovládán,
jak číslo počítače jinou loutkou zavolán.

Posloužím velkým ideálům v rukou jiných,
oni se pak budou za mě do prsou bít.
A proti mé vůli zašlapou mě do země,
revoluce loutek už jednou musí přijít.

Ref:
Já jsem loutka dřevěná, cizí vůlí vedená.
Já jsem loutka dřevěná, shut up!

Rozhodují za nás o tom co je lidské,
paragrafem zákona omluví svůj čin.
Když se někomu zlíbí, postaví nás mimo hru,
my všichni jsme jen loutky určené k zániku.

Ref: …
Můj národ

Můj národ má ve znaku lva,
úctu před ním měla celá Evropa.
Mutace dnešní doby, kdo nese tíhu viny,
ze všeho zůstaly jen rakve na dějiny.
Vše vzala minulost, pravdu a hrdost.
Tváře se změnily, jsme opičí národ,
chamtivost hrabošů, železné zámky,
teď všude vítězí jen ten, kdo má víc.

Špehové v ulicích, v bytech a postelích,
všechno se dělá pro naši bezpečnost.
Rovný je k rovnému podle obsahu svý kapsy,
dívej se zpříma, jak nahá je skutečnost.
Všichni se pachtí za tím, co je bez ceny,
tisíce lidí tak míjí svůj cíl.
Když máš čím zaplatit, můžeš rozšířit jejich řady,
staneš se opicí, ale budeš se mít.

Ref:
Národe, národe povstaň!
Národe, národe povstaň!

Kdo zachrání ztracené uprostřed národa,
zbyly už jen desítky těch, kteří se nezmění.
Ať slovo má anarchie!
Zítřek bude stejný, jen rány bolavý.
Zbyly nám po předcích hrdinský dějiny
a taky kopí a sekery od krve,
sláva našich králů, zdvižená ke hvězdám,
dnes už to všechno patří do historie.
Existuje metal, který by si troufl takle jít proti systému ? Rád se na něj podívám, poněvadž zatím se mi to opravdu zdá být muzikou povrchních rádoby drsných "vikingů, upírů, zombii" a dalších temných kreatůr, které nespívají o něčem co by mělo být pro člověka důležité. Ale můžu se mýlit, a o opaku se rád přesvědčím.

Btw: To mi taky připomělo jiný zajímavý text
Heavy metal je hnusnej

Vůbec není možný poslouchat ten šílenej heavy, heavy metal.
Metalovej debil zasranej, z dobrý kultury je barbar.

Ref:
Ó heavy, je to heavy, heavy metal je.
Ó heavy, je to heavy, heavy metal je.
Hnusnej, hnusnej, hnusnej, hnusnej.

On neví, co je dobrý a nepozná tu krásu,
kterou mu teď předvedou punkový šílenci k ďasu!

A zkurvenej je punker a zkurvenej je metal,
každej ale jinak a ty to musíš poznat.

Řetězový válečníci, to jsou naši hrdí hoši.
Když máš nejaký blbý hemzy, hned po tobě skočí.

Heavy metal je hnusnej!
Vo čem ten metal teda je ?

PS: Sorry za délku :biggrin:
Neberte život příliš vážně. Beztak z něho nevyváznete živí.
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnumik »

Mno, pokud chceš šáhnout po kvalitních metalových textech, tak doporučuju jedno velevýznamné dílo "Light of Day, Day of Darkness" od kapely "Green Carnation". Je to jedna skladba v délce zhruba jedné hodiny, kterou zpěvák oné skupiny složil po smrti své dcery. Dále bych chtěl upozornit, že je velice důležité rozlišit metal na různé subžánry... například toho vlasáče v kožené bundě opásaného řetězama co popisuješ, to je heavy metalista... klasika... nebo pokud má na hlavě číro, tak pankáč... ale jak sem psal kdesi výš... jakákoli hudba je jen prostředek k vyjádření... někdo si prostě vybere metal, někdo rock, nekdo jazz... neříkám, že metalové texty jsou vyjimečné nebo vynikající... co já vím, tak jsou prostě o životě. Např. Korn (bývalý nu-metal) to jsou drogy, deprese z protrpěného dětství, atd... Soulfly (metalcore), ti zpívají hlavně o válce... System of a down, to jsou politické texty, texty o životě, sexu, přátelích... ale pokud se rozpřáhneš a zabereš do výběru i kapely, které jsou napůl tvrdé a na půl měkké, tak například Pain of Salvation...což bych nazval Progressive Rock, mají veškeré vydané cd konceptuální, založené na textech zpěváka Daniela Ginderlowa, který trpí depresemi, nicméně jeho texty se týkají lidské existence, boha a bytí obecně...pak jsou tu Opeth, kteří dokáží být taky pěkně tvrdí a mají úžasné texty, především na cd Damnation... to je jen malý výčet mých oblíbených kousků...
OneHeart píše:A někdy i hudba bez textu může vypovídat o událostech lépe, než otextovaná.
to je pravda... někdy :bigwink:
Drog píše:Vo čem ten metal teda je ?
O životě...tak jako všechny ostatní hudební směry...a vůbec všechno co se v umění děje je o životě... at už z toho, či onoho hlediska... to co autor tvoří je jen o jeho schopnostech vyjádření. Prostě když umí super malovat, tak maluje, když umí na neco hrát ale neni génius, tak prostě hraje nějakej styl jemu blízkej, ale nijak výraznej nebo střední proud... a pokud je talentovanej a umí všechno, tak může dělat jakýkoliv umění :)… géniové jsou všude... v metalu, klasice, rocku, impresionismu, postmoderně, prokletých básnících... a tak dále a tak dále :)
Darmonlor

Příspěvek od Darmonlor »

Drog píše:Existuje metal, který by si troufl takle jít proti systému ? Rád se na něj podívám, poněvadž zatím se mi to opravdu zdá být muzikou povrchních rádoby drsných "vikingů, upírů, zombii" a dalších temných kreatůr, které nespívají o něčem co by mělo být pro člověka důležité. Ale můžu se mýlit, a o opaku se rád přesvědčím.
Což svědčí a absolutní neznalosti tématu :) Není se čemu divit, stylů metalu je mnoho a při troše snahy najdeš i metalovou operu :)
Doporučuji tedy podívat se po pojmu Hardcore Punk a jeho dceřinných stylech - Metalcore a Trash metal.
Nejprofláknutější trash je asi brazilská Sepultura
Manifest

Kód: Vybrat vše

Chaos has descended in "Carandiru", the biggest penitentiry complex in South
 America
 Over a hundred inmates dead and hundreds injured on the massacre
 The police arrived with helicopters and over two hundred armed forces

They took the jailblock called "Pavilhao Nove" and opened fire on the inmates
 in a holocaust, method of annihilation. The government of the city of Sao
 Paulo cannot control the brutality of its police

Holocaust, Body piles
 Confrontation, Mutilation
 Discipline, Ignorance
 Conflagration, Torture

Over eighty percent of the inmates were not sentenced yet. The bodies were
 filled with bullets and bites from the police dogs
 The police try to hide the massacre saying there were only eight deaths
 The violence of Brasilian cops is very well known outside of Brasil. This
 kind of extermination is a method that they use to get rid of the
 overpopulation in the jails
Málo proti systému? :)
Biotech is Godzilla

Kód: Vybrat vše

Mutations cooked in labs
 Money-mad experiments
 New food + medicine?
 New germs + accidents!
 Like Cubatao
 "World's most polluted town"
 Air melts your face
 Deformed children all around
 Bio-technology
 Ain't what's so bad
 Like all technology
 It's in the wrong hands

Cut-throat corporations
 Don't give a damn
 When lots of people die
 From what they've made

Amelia Wil Tesla Seyruun
Falik
Darmonlor

Příspěvek od Darmonlor »

OneHeart píše: (chudák Darm, on si opravdu myslí, že mě naučí poslouchat metal... :biggrin:)
Z mého výčtu byly metalové skupiny jen dvě A Van Halen je spíš tvrdší Hard rock :) Yes a Dire Straits jsou oldschool rock jak prase… Zvlášť Yes, u těch mě to až překvapuje :) Nemyslel jsi spíš Rock 'n' Roll?

Amelia Wil Tesla Seyruun
Falik
Odpovědět