1) Na dovednost Znalosti jsem našel tabulku z původních NWN (http://nwn.wikia.com/wiki/Lore), ale vzhledem k tomu, že má EQ výrazně jiné ceny, čekal bych jinou tabulku. Nikde jsem ji nenašel. Je změněná, nebo zůstává původní?
2) Funguje dovednost Odhad ceny u všech druhů obchodů (teď myslím ty s NPC), tedy i s těmi s možností vyzkoušení věcí? A při výkupu věcí z craftu? (tj. od jahod po jánevímco)
3) Nepochopil jsem hody kostkou na dovednosti. Já osobně bych to nepotřeboval vůbec, ale spíš jde o to, že nechápu, jak se to systémově dělá, když už se to chce dělat. Nenašel jsem nikde možnost "Hod na přesvědčování", jen "Hod d20" nebo tak. Je to opravdu jediný způsob, jak hodit na dovednost? A jak se to dělá? Když hodím d20, vidí to ostatní hráči? Stupeň dovednosti k tomu mám přičítat sám? A co mi zabrání (hypoteticky) v přičtení vyššího čísla než skutečně mám? A nevadí, že prozradím konkrétní hodnotu této dovednosti? Jen znova zdůrazňuju, že nejsem nadšenec do hodů, jen se ptám na technické pozadí.
4) Jak funguje HIPS (Stínový tanečník 6. úroveň)? Co přesně se stane, když zapnu skrývání před očima někoho a nemám tuto odbornost? Neskryju se tohle kolo? Neskryju se vůbec? Vím, že při plížení se dělá jakási kontrola každé kolo, jestli uspěl nebo neuspěl. Taky vím, že mě tahle kontrola může vyhodit ze skrytu, pokud neuspěju … ale nejsem si jistej, jestli to funguje i naopak, jestli mě může skrýt zpátky když uspěju. A ještě jedna drobnost … Řekněme, že na mě kouká nějaká postava, dám skrytí, a přijde nějaká další postava. Nemám HIPS. Je to tak, že ta druhá mě neuvidí, dokud neselžu v hodu na skrývání? A ta první mě uvidí děj se co děj? A co když se v takto zapnutém skrytu odplížím pryč od obou postav a vrátím se? Budu pro obě skrytý?
Uh, trošku se mi to protáhlo. Každopádně dík za každou smysluplnou reakci