Zdravim.
Mám takovej dotaz. Když používám svitek např. kamenku nebo neviditelnost. Tak intenzita toho kouzla se bere podle toho kolik mám bodů v UMD nebo kolik mám levlů zloděje???
Díky.
Použití kouzelných předmětů (UMD)
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
Použití kouzelných předmětů (UMD)
Pro vítězství zla stačí, aby dobří lidé seděli se založenýma rukama.
-
Chápu to teda dobře, že při kouzlení ze svitků (intenzita a trvání) se to nevztahuje na level postavy ani na počet bodů v UMD a jen na to číslo v tý závorce? Protože např. u trván tam je napsáno třeba 1kolo/úroveň.
(omlouvam se, ale moc do toho nevidim tak se ptam )
Pro vítězství zla stačí, aby dobří lidé seděli se založenýma rukama.
Ano, vystihl si to dobře.hrusi píše:Chápu to teda dobře, že při kouzlení ze svitků (intenzita a trvání) se to nevztahuje na level postavy ani na počet bodů v UMD a jen na to číslo v tý závorce? Protože např. u trván tam je napsáno třeba 1kolo/úroveň.
Logika věci
Je to logické, protože sílu kouzelného předmětu určuje jeho tvůrce. A ta může být pouze stejná nebo menší než jeho. Protože síla je pak fixně vázaná na předmět, se sesilatelem neinteraguje. Ten pouze spouští mechanismus uvolnění magie.
Více ti odpoví Teorie magického pole a Základy sferální nauky, které je možné si vypůjčit v Tirínské knihovně.
Více ti odpoví Teorie magického pole a Základy sferální nauky, které je možné si vypůjčit v Tirínské knihovně.
* Catigern
* Albrecht Prskotřesk
† Bolthorm syn Thrudgelmův
Jak přesně vlastně funguje UMD? Na tuhle dovednost se nehází, že? Bere se v potaz jen její velikost se všemi bonusy … správně?
A dál … je psáno, že pro seslání svitku je "na obtížnost hardcore a víc" potřeba UMD 25 + level kouzla. To se vztahuje na EQ? Respektive, je na EQ systémově nastavená obtížnost hardcore?
A dál … je psáno, že pro seslání svitku je "na obtížnost hardcore a víc" potřeba UMD 25 + level kouzla. To se vztahuje na EQ? Respektive, je na EQ systémově nastavená obtížnost hardcore?
Imagination is the only weapon in the war against reality.