Cela tahle hra se muze zdat "nelogicka". Featy a skilly ovlivnuji postavu a jedine oni rikaji co postava umi/neumi, at uz je to logicke nebo ne. Popravde moje postava se ted urcite neciti, ze by mohla s krumpacem jit kutat kameny, nebo jit kacet stromy. Je pravda, ze neco by "logicky" asi uvalila nebo strom pokacela, ale nema na to feat, takze to proste neumi, co se da delat. Tak dlouho, jak je mozne si ten feat vzit bez jakychkoli restrikci, tak jsem pro, nechat to jen pro ty, co maji Martial weapon feat. Vetsi starost mi delaji vlastnosti/schopnosti, proti kterym se neda zajistit patricne protiopatreni a rikam, bud je nechat vsechny, nebo vsechny zrusit, ne jen napul.kolja píše:Zdá se vám tahle myšlenka logická/nelogická? Rozšíření?
Tohle je taky pro Psance a Drahokamy/Lore znevyhodneni pro nektery postavy z jinyho topicu. Kazdej umi neco a Lore je free skill stejne jako Martial weapon feat. Kdo chce, muze umet, kdo nechce neumi. Argument, ze je malo featu a skillpointu tu nehraje roli.
Jsem pro ponechani krumpacu a podobneho vybaveni v Martial kategorii. S DM, nebo jinem RP pripade neni problem lopatu/sekeru do ruky vzit a tu jednu mrtvolku nebo stromecek zpracovat.
Uz jen pro zajimavost uvedu, ze z "nelogicnosti" taky treba vyplyva, ze wizard vlastne neni schopen nijak rozdelat ohen, protoze drevo nenajde, nepokaci, nic jinyho se k horeni moc nehodi a vytvorit trvalejsi magicky ohen je spis na urovni epickeho kouzla, takze to z PC na serveru neumi nikdo :)