Speciální knižní démonek

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Zamčeno
Ikkie
Kontaktovat uživatele:

Speciální knižní démonek

Příspěvek od Ikkie »

Je to moc fajn, že ve hře něco takového je. Ale má to bohužel pár háčků.

Nešlo by trochu rozšířit počet znaků na kapitoly? ono se moc textu do jedné kapitoly nevleze, a to jsem se to snažil zestručnit, jak to jen šlo.

Pak třeba možnost psaní nadpisů jednotlivých kapitol (což není zas tak markantní, přeci jen lze napsat "název kapitoly - text", ale zase to sníží počet znaků, které může kapitola obsahovat celkově :glare: )

Bylo by možné do knihy postupem času různé věci dopisovat? často se člověk na něco zapomene a pak musí celou knihu dělat odznova.

Jinak je to super věc a bude určitě hojně využívaná :thumbsup:

EDIT: Tak jsem to počítal a mělo by to být něco okolo 405 znaků. Hádám, že je to asi omezené NWN hardcoded kódem, ale kdyby to šlo nějak obejít, tak by to bylo skvělé.
Tereza Smittová - RIP (portrait by NIAM)
Balkon, syn Daskův
Athriel
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Délka kapitoly je omezená pouze počtem znaků jenž je schopné pojmout NWN rozhranní. Tj. věc implementováná natvrdo do kódu - prostě nejde říci libovolně dlouhý text. Proto limitace.

Titulek je v podstatě název knihy jako předmětu, proto je jen jeden. Pokud chcete udělat strukturovaný text tak to můžete udělat tak, že nějakou kapitolu dáte jen jako název té následující:

Každý kus max cca 400 znaků, kusů je neomezené množství:
1: Název kapitoly 1
2: Text kapitoly 1
3: Pokračování textu kapitoly 1
4. Název kapitoly 2
5. Text kapitoly 2

V podstatě je struktura výsledné knihy nesmírně jednoduchá - kniha má jakožto předmět (item) název což při zadávání je titulek. Následuje seznam kusů textů (dělení z důvodu omezení délky NWN), které jsou při zadávání označeny jako kapitoly. Při výpisu z hotové knihy se vypisuje pouze text bez "Kapitola N:". To říká jen démonek při psaní aby byla orientace pro autora. Takže jeden tento kus textu může být třeba ten název kapitoly následující a kapitola může mít více textů. Asi to přejmenuji na odstavec.

Dopisování na konec knihy? Hmm, taky mě to napadlo a asi to udělám, technicky to jde. Jen tam bude riziko, že pokud během dopisování něco zlikviduje démonka nebo ho zabalíte před dokončením tak bude dopisovaná kniha zničena.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Ikkie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ikkie »

To jsem netušil, jak je to dělané po kompilaci té knihy, myslel jsem, že se ty kapitoly budou číslovat. Takže je to nakonec docela dobré a s těmi odstavci se dá vytvořit kniha s poměrně velkým obsahem textu.
Tereza Smittová - RIP (portrait by NIAM)
Balkon, syn Daskův
Athriel
Lord Xeen

Příspěvek od Lord Xeen »

Docela by mne zajimalo - vymysleli uz na EQ knihtisk?
"Boj byt nevycerpatelna zdroj zabava i pouceni." - Vugar Malshurd
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

Lord Xeen píše:Docela by mne zajimalo - vymysleli uz na EQ knihtisk?
jo
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
Zamčeno