cteni knih
Moderátor: Dungeon Master
cteni knih
doufam ze jsem to neprehledl a uz to tu nekdo nepsal. nebylo by mozne nejak ohodnotit cloveka co cte knihy? Precijen, cteni knih je vzdelavani, ale po chvilce sezeni v knihovne s otevrenou knihou to ma efekt opacny. Ja vim ze je to problem, aby to nebylo zneuzivany k expovani … ale kdyby slo zajistit aby po precteni knihy nabyl zkusenosti, ale kdyz ji bude cist potom vickrat, tak uz ne. Je to hodne velka blbost?
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: cteni knih
Blbost to není, ale technicky velmi náročné na server. Muselo by se perzistentně pamatovat která postava četla kterou knihu což až tak není problém, ale dohledat to při každém otevření knihy? To při počtu postav a knih by byla dost velká a zbytečná zátěž na server. Navíc teď si nejsem z hlavy jistý, ale myslím, že není žádná událost, která by detekovala prohlížení popisku předmětu (tj. čtení knihy) takže ten případný skript ani není na co navěsit.Praetor píše:doufam ze jsem to neprehledl a uz to tu nekdo nepsal. nebylo by mozne nejak ohodnotit cloveka co cte knihy? Precijen, cteni knih je vzdelavani, ale po chvilce sezeni v knihovne s otevrenou knihou to ma efekt opacny. Ja vim ze je to problem, aby to nebylo zneuzivany k expovani … ale kdyby slo zajistit aby po precteni knihy nabyl zkusenosti, ale kdyz ji bude cist potom vickrat, tak uz ne. Je to hodne velka blbost?
Čtení knih tak přidává postavě důležité IC informace. Někdy opravdu dost důležité pro další postup ve světě nebo i pro jiné činnosti a řešení hádanek a rébusů, třeba... *text dál je spálený*
Edit: ověřil jsem si to, žádná taková událost (event) skutečně není a tak ze skriptů nelze detekovat čtení knih.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ech...to neee... Taková kniha by se psala a dělala nesmírně špatně a i špatně by se četla. Takhle jsou dělané démončí knihy a to jen z toho důvodu, že nelze měnit popisek předmětu. Za čtení knih prostě xp nebudou, technicky velmi špatně udělatelné za cenu kterou za tohle nejsem ochoten platit (čtení knih přes výpis, velká zátěž na server, špatně tvořitelné knihy do hry, přepracování všech knih ve hře...).Ghost píše:A co třeba čtení knih udělat přes zvláštní schopnost a dialog?
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ikkie píše:Nevymýšlejte hlouposti. Každý získává zkušenosti stárnutím. A právě já si takhle vysvětluji ty XP body, které dostane moje postava každou minutu. Tuhle něco přečte, tady se něco dozví, jinde se zase něco jiného naučí.