Popadnul jsem tvou větu,napsal jak jí vnímám a ptal se jestli je to tak správně.Věta
Aefar píše:
Nu což, tak ať se mění. Jste věřící? Já ano

mi vyzněla jako oznámení,že jsou ateisté na slepé vývojové větvy.To jsem napsal a zeptal se,jestli to tak bylo myšleno.Odpověděl jsi,já napsal,že všechno už snad chápu správně,tak nevidím v čem je problém.Jestli jsem ti něco vkládal do úst,omlouvám se,míněno to bylo jako pokus o výklad.Neuraž se,ale hlavně mě pobavilo/pobouřilo to umístění "

" .
Vlastně bych toho na srdci měl víc,ale to by odstartovalo jen další spirálu,tak si to můžeme povědět někdy na srazu.
A ještě abych dořekl vlastní názor:
Aefar píše:…
Náš český fatalistický přístup ke většině problémů je už pojem.A něco co se nám z historického hlediska několikrát vymstilo.Dvacáté století beru jako příklad toho,jak pár jednotlivců dokáže ten "přirozený chod" narušit a jako varování,že se nějaký problém prostě řešit musí.
K tématu:
Nevolám po panice,ale po řešení nebo po více objektivních informacích.To,že nás media vedou ke stereotypu zlého muslima(pokud možno bombou na hlavě), co příjde,sebere nám práci a vnutí kulturu je další věc.Veškerá snaha přiblížit,že se nemáme čeho bát,je pak přebita titulkem o teroristickém útoku v Bombaji. A nemyslím,že je křesťanství u většiny jen trend nebo poza,protože to by bylo už pár let "aut".Tolik jen můj názor.