Mé působení v NWN komunitě

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Zamčeno
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

K vánocům 2005 jsem dostal mimojiné i Gold verzi Neverwinter Nights. Pomalu jsem dohrál single kampaň a řekl jsem si že je načase vyzkoušet i multiplayer verzi. Ještě štěstí, že jsem naplno hře propadl až po státicích, jinak bych je asi neudělal.

Jako první svět jsem vyzkoušel Kandelábrii, hra mě nadchla a tak jsem se snažil hrát něco čemu bych dnes říkal „light RP“ i když tenkrát jsem o něčem takovém neměl ani zdání. Za nějaký čas se ke mě připojil i Onyx omámený mým vyprávěním a nadšením. V Kandelábrii se ale rozmohla skupina postav, která začala dosti týrat a útočit na ostatní postavy. Dnes bych to pojmenoval player killing. V jádru nesnáším CvC a tohle byla moje první skušenost s PvP. Zkušeli jsme s Onyxem vzniklou situaci řešit tak nějak IC ale nešlo to. Proto jsme Kandelábrii opustili.

Výběr dalšího světa padnul na Alhamrii. Musím říci, že mě i Onyxe nadchla. Když jsme se vymotali z Iffu tak jsme se teprve učili jak správně hrát RP od takových skvělých hráčů jako Kuťase, Jahodníka, Wanice, Threw a dalších. I první DM quest, který jsme coby nováčci prožili byl úžasný. Psal se únor 2005.

Tak šel čas a byla představena Mintaka. Nejprve jsem se zděsil – svět který se mi tak líbí by měl skončit? Postupně jsem se uklidnil a podle slibů Mintaky došel k závěru a změnu přivítal. Na jedné schůzce hráčů jsem se sice dozvěděl, že pantheon Alhambrie, který mi přišel velmi pěkný a zdařilý, končí ve prospěch pantheonu Arkhálie 2. Moc se mi to nelíbilo, ale oželel jsem to.

Tak šla hra a první termín spuštění mintaky 1.5.2005 se nekonal. Za nějaký čas jsme s Onyxem nabídli své služby jako World Buildeři Mintace. Naše počáteční nadšení i celého týmu bylo obrovské. Sice jsme neviděli do plánů, ale domnívali jsme se, že jádro týmu je má vypracované a podle nich postupuje. Tou dobou jsem se začal učit v toolsetu a základy skriptování v NWN.

Za dobu naší působnosti v Mintaka týmu jsme Mintace poskytli několik desítek lokací, které se setkaly s velmi příznivým ohlasem. Osobně jsem vytvořil téměř všechny interiéry Benzoru a jeden zajímavý dungeon založený na vyprvění mé postavy. Onyx téměř všechny exteriéry kraje Brosna včetně města.

Pak přišel začátek krize. Jak se Mintaka rozrůstala a vymykala kontrole, tak postupně začala nesplňovat přání a vize jednotlivých členů týmu. Dozvěděl jsem se že na Mintace nebudou uznávány moje oblíbené sféry. Po dlouhé debatě s Attim jsem nakones sféry oželel a začali jsme s Attim probírat vysvětlení pozadí mé hlavní postavy, které na Alhambrii bylo založeno na sférách.

Výsledek se mi nelíbil, ale akceptoval jsem ho. Nelíbilo se mi ani pozadí světa, které mi přišlo značně svazující a restriktivní k čemuž mám odpor. Popravdě jsem nikdy nepochopil IC důvody a pohnutky pozadí Mintaky, to proč to tak bylo a je. Nicméně jsem akceptoval, že to už je hotové a neměnné a dál pracoval na svých lokacích do Benzoru.

V srpnu 2005 byl Fantalasem uspořádán první NWN CON v Jižních Čechách. Musím říci že se značně vyvedl. Po návratu, na nás ale opět dolehla bezútěšnost situace kolem Mintaky. Odvedené práce bylo neskutečné množství, ale začínalo mi to připadat jak stavba Babylónské věže. Výsledek nikde, plány žádné, postup nulový.

Motivace a nálada v týmu byla mizerná, když za týden přibyla jedna lokace tak to byl úspěch. Následně jsem dosti z hrůzou zjistil, že žádný plán na tvorbu Mintaky neexistuje. Maximálně jen nějaká nejasná vize a problémy známé z ostatních světů, které bylo třeba nějak řešit. Systémy se tak doslova lepily na sebe kde bylo třeba, čímž vznikaly dosti nekonzistentní a někdy i konfliktní řešení z hlediska IC. Spíše to připomínalo kupění různých omezení na sebe. Mágové jsou silní protože mají kouzla – omezíme mágy přes pravděpodobnost seslání kouzla. Problém, že ostatní povolání to nemají je irelevantní. Atd...

Následoval BP systém (božská přízeň) s jehož napojením na možnost permanentní smrti jsme nesouhlasil. Tou dobou mi už bylo jasné, že spolu s Onyxem a dalšími jsem pouze námezdná síla na tvorbu lokací, jehož možnost ovlivnit svět končí u toho kam umístit který placeable.

Neexistence jakékoliv dokumentace, plánu a značná nepřehlednost WB fóra jen krizi prohloubila. Tou dobou začaly uzrávat první myšlenky později aplikované na Equilibrii. Prakticky všechny tyto myšlenky a algoritmy byly původně navrženy a nabídnuty Mintace. Všechny byly odmítnuty buď na fóru nebo přímo v ICQ rozhovorech. Ať se již jednalo o expící systém, systém nemocí, dva typy spánku (Sklen: proč ne rovnou pět?), volný pantheon, automatické rituály, přehled dostupných technologií, sedací koberečky, systém lodní dopravy (dokonce funkční ve své první verzi) atd... U všeho následovalo zdůvodnění proč to tak být nemůže a proč to nebude fungovat. Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

To bylo září 2005. Z naprosté frustrace stavem a způsobem vedení Mintaky jsem se nakonec upnul k myšlence vytvořit svět vlastní, podle vlastních představ. Equilibrie. Tou dobou měla Equilibrie nejasné obrysy a v jedné z polemik s Kuťasem na téma Mintaka a toho co myslím, že není na ní zrovna vhodně dělané jsem se mu i zmínil o svém nouzovém plánu – vytvoření vlastního světa Equilibrie. Ještě jsem nebyl rozhodnutý naplno a vzhledem k tomu, že Mintaka měla být spuštěna v listopadu či prosinci 2005 (další termín, kolikátý už?) jsem Kuťasovi řekl, že pokud k tomu dojde tak bude Equilibrie spuštěna po Mintace.

Mezitím jsem se vrhl na analýzu dat a nastavení některých systémů, které se mi konečně podařilo vylámat z Mintaka Core týmu. Co ukázala analýza BP systému a jeho nastavení mě doslova zděsilo a celkový obraz Mintaky zhrozil – udělal jsem si zpětnou kontrolu na co se vlastně na Mintace těším. A zjistil jsem že jen na tři věci – lokace, nové hráče a geografii. Zbytek mě spíše děsil nebo jsem se ho obával. Analýzu BP systému jsem samozřejmě vystavil na WB fóru, ale byla prakticky ignorována. I když kdo ví? Třeba později byla použita alespoň částečně.

Také jsem se věnoval snaze o vedení dokumentace, jenže to je vcelku práce na nic, když nikdo nic neví a kdo ví tak nechce nebo nemá čas informace sdělit. Dosti se mnou a Onyxem otřásla i vidina wipe, který na 100% bude po otestování Mintaky. Útěcha, že to má být za rok byla celkem k ničemu. Proč se snažit s postavou? Nemá pak smysl cokoliv budovat, jen prostě přežívat.

Pak přišel jeden ICQ rozhovor Onyxe s Kuťasem – během něho když se Onyx snažil seznámit Kuťase se svými obavami, že Mintaka kvůli některým věcem a nastavení může přicházet o hráče tak Kuťasova odpověď zněla: „Víš Onyxi mě je docela jedno jak bude Mintaka vypadat, protože to bude jediný český RP server.“ Monopol. Proto to spojení Alhambrie a Arkhálie 2, proto povinný převod postav z obou světů nebo jejich výmaz. O Equilibrii bylo rozhodnuto. To byla polovina září 2005. Jen jsme chtěli dát Mintace ještě poslední šanci na schůzce týmu, která se měla konat na konci září. Nakonec se konala na konci října a po ní už bylo jasno. Equilibrie bude.

Equilibrie tak vznikla ze tří důvodů:

1. Poskytnout alternativu a možnost volby těm hráčům, kterým se Mintaka nemusí zamlouvat
2. Ukázat, že myšlenky odmítnuté Mintakou jsou docela dobře životaschopné
3. Poskytnout svět kde by mé postavy dále mohly žít, neboť jsem neměl v úmyslu je vynuceně nechat přenést na Mintaku nebo je ukončit. Chcete-li poskytnout jim azyl.

Po důkladném zvážení jsme se rozhodli postupovat při tvorbě světa skrytě a tajně. Důvodů bylo několik – jednak se tím eliminoval vnější vliv na podobu našeho světa, za druhé se pak nekonaly projevy a naléhání na zbytečnost celého podniku, a zda víme do čeho jdeme a že budeme tím škodit Mintace atd...

Za čtrnáct dní byly hotové kompletně haky Equilibrie zahrnující množství doposud nepoužívaných vymožeností. Do měsíce byly hotovy základní systémy. Onyx mezitím pilně pracoval na prvních lokacích, předmětech a bestiích. Plán již byl hotov před tím, po předběžném rozhodnutí jsme jej s Onyxem vypracovali od poloviny září. K dokumentaci jsem napsal speciální PHP ediční systém, který doposud opuštěně běží na mých stránkách. Později se dokumentace přestěhovala do WB fóra Equilibrie.

Rozhodli jsme se totiž za žádnou cenu neopakovat chyby Mintaky. Plán je tak dosti podrobný, ale zároveň i pružný a zapadá do sebe jedinečným způsobem jak pozadí světa, legendy, tak systémy i lokace a další věci. Vše musí nějak souviset se vším. Equilibrie byla od začátku stavěna jako protipól restriktivního vedení světa – měla poskytovat maximum osobní svobody a podporovat kreativitu hráče jak jen to je možné. Nejčastější mantinel a bariéra na Equilibrii měly být ty v myslích hráčů ne ty nastavené světem.

Mexitím, jsem se stále ve volných chvílích pokoušel sestavit jakousi dokumentaci Mintaky. Bez informací to jde dosti těžko tak jsem alespoň navrhl její strukturu a ukončili jsme s Onyxem svůj vztah s Mintakou. To byl konec listopadu, počátek prosince 2005. Práce na Equilibrii nabírali na obrátkách ačkoliv pracovní vypětí před blížícími se vánocemi trochu zbrzdilo vývoj.

Do projektu byli postupně zasvěceni trpaslíci Ježura a Snowman. V polovině prosince jsme se s nimi sešli a předložili jim svůj plán. Docela překvapení byli, když se dozvěděli stav vývoje – 60% hotové práce. Tou dobou už fungovala většina základních systémů a lokace přibývali tempem i 40 lokací za týden. Během schůzky se samozřejmě stočila i řeč na Mintaku. Pověděl jsem jim tedy prakticky to co stojí v tomto spisu, jen do větší hloubky i svoje a Onyxovy důvody proč jsme odešli a naše obavy a závěry.

Trpaslíky Equilibrie naprosto nadchla a v dalších fázích vývoje byli neocenitelnou motivační silou. O projektu také věděl poslední člen Rahwin, se kterým jsem konzultoval některé systémy nebo vize Equilibrie a jehož zkušenosti světu dost prospěly.

Mezitím mě čas od času kontaktoval z Mintaky Liuk s prosbou zdali bych pro něj nenapsal nějaké skripty, protože mu je z Mintaka týmu jinak nikdo nenapíše. Tak jsem pro Liuka psal ve volných chvílích vývoje Equilibrie i skripty. Pokud tak třeba na Mintace náhodou zabloudíte do ohnivých jeskyní tak to že vybuchují ohně a láva řídí právě můj systém. Otevírání dveří pákovými mechanismy s nastavením, nebo otevírání kombinací pák pochází také z dílny Equilibrie. Atd...

Za nějaký čas se mi podařilo pro Equilibrii napsat systém pokrytí prostoru pavučinami. Věděl jsem, že po takové věci Liuk do Podtemna na Mintace už půl roku marně touží a že mu ji nikdo není schopen napsat. Systém jsem mu proto s dokumentací předal. Za týden dostal i opravenou verzi, která obcházela jeden Bioware bug, který se projevoval v předchozí verzi. Pavučinami pokryté Pavoučí tunely na Mintace tedy zajišťuje také systém Equilibrie.

Tak šel čas. Byl stanoven i termín uvedení Equilibrie do plného provozu. 17.2.2006. Shodou okolností tou dobou mají oba trpaslíci narozeniny a tak pojali plán na uvedení Equilibrie velkolepě. Využijeme zkušeností z marketingu a Equilibrie bude představena jako ještě žádný jiný svět.
Postupně byla na oslavu narozenin trpaslíků sezvána téměř celá NWN RP komunita. Přípavy probíhaly dál zatímco se svět dokončoval. Termín byl stanoven a tak jej dodržíme. Server byl objednán a zkompletován a za pár dní potřebných pro nastavení a testy již byl umístěn do profesionálního hostingu v serverovně Sitel.

Svět byl dokončen do použitelné podoby tři dny před termínem a tak bylo možné dodat ještě několik systémů a lokací plánovaných na pozdější dobu. Tou dobou bylo několik posledních měsíců na Alhambrii až na výjimky pusto. Alhambrie se již rok nevyvíjela pod tlakem Mintaky a hra na ní upadala. Zmrtvěla na nulovém bodu.

Přišel den D. 17.2.2006. Datum narození Equilibrie, přesně 120 dnů od zahájení prací. Trpaslíci předvedení pojali vskutku velkolepě jako quest kdy každý obdržel i CD s instalátorem haků Equilibrie a naše vizitky. V klubu Saigon hrál soundtrack Equilibrie, na zdi se promítala on-line hra na serveru a později slideshow screenshotů. Myslím, že se prakticky všichni bavili, nebo alespoň tak vypadali a večírek se vydařil.

Během něho byla domluvena další spolupráce Equilibrie a Mintaky s Liukem. Equilibrie měla poskytnout některé své systémy Mintace – ty které nejsou provázané s jádrem systému a tak by mohly na Mintace fungovat. Mintaka zase na oplátku chtěla poskytnout seznam upravených a opravených kouzel. Jenže nakonec bylo všechno jinak.

Týden po Saignu propukl na Alhambrijském fóru flames. Během něho jsem byl označen za lháře, zrádce, únosce, a vraha Alhambrie a ničitele Mintaky zejména ze strany Liuka. Jednu chybu jsem skutečně udělal a omluvil se za ni – Labir Draco, má postava na Alhambii, jenž ve skutečnosti byla Mocností i tam, vzala při svém odchodu z Alhambrie kost svého učitele Kuťase z Hlubokohradu sebou do Equilibrie, kde pro něj nechala vybudovat hrobku i s jeho duchem, jenž se na tom místě náhodně spawnoval. Přišlo mi to IC velmi pěkné jako hold uznávanému učiteli. Kuťasovi se to nelíbilo, tak jsem hrobku zrušil a omluvil se mu na fóru v inkriminovaném flamu. Alespoň o důvod méně pro útoky na Equilibrii.

Důvody pobouření Mintaky byly jasné – ztráta Monopolu, na kterém Mintaka stavěla. To se maskovalo za nejrůznější záminky typu „nefér uvedení“ až po „rozbití pozadí Mintaky“, které sice nepřipouštělo existenci sfér, ale naznačovalo jejich existenci jako možnost a navíc v té době bylo stále tajné a nepublikované. Na Alhambrii proto očividně platit nemohlo a proto bylo třeba IC převod postav z jednoho světa do druhého provést před spuštěním Mintaky – právě proto, že poté již by to bez naboření pozadí světa nebylo možné. Navíc zdaleka nebylo jasné kdy že to bude Mintaka spuštěna – termín 1.3.2006 opět padl jako už tolikrát.

Aby bylo jasno – postavou v tuto chvíli míním její charakter a paměť, profil postavy. Nejedná se ani o zkušenosti, ani o zlato či nabyté předměty. To vše bylo během přenosu postav ztraceno a postava v Equilibrii začínala opět na 1. úrovni se základními předměty. Dle mého názoru v takovémto chápání postavy si nemůže nikdo činit absolutně žádný nárok na její vlastnictví nebo ovládání. Je majetkem jen a pouze hráče jenž ji vytvořil a pouze na něm závisí co s touto postavou provede. Mintace očividně vadilo, že několik postav přešlo ze světa Alhambrie do Equilibrie. I když spíše jim vadil úbytek hráčů což ovšem nebylo možné dát takto najevo. Záminkou se tak stalo „poškození“ dosud tajného IC pozadí Mintaky, ačkoliv odcházecí příběh byl upraven tak, aby se ai to nestalo. Velmi pěkně vystihl ještě před spuštěním Equilibrie situaci Snowman větou: „Oni budou v pohodě dokud nezjistí jak dobré jste to udělali.“ Nevěřil jsem mu, ale měl pravdu.

Až do tohoto okamžiku jsem považoval Mintaku za paralelní projekt s možností spolupráce výhodné pro obě strany. Mýlil jsem se, neboť do této doby jsem byl dosti naivní. Byla to válka. Komunikace byla zpřetrhána, mosty byly spáleny. Flames a osobní útoky na mě i Equilibrii mnou dosti otřísly, tohle přesně nemám rád. Chtěl bych poděkovat Hipsy a Fantalasovi za podporu v těch dnech, protože jsem vážně uvažoval, že se vším seknu. Jenže to byl asi cíl toho všeho.

Mezitím Equilibrie dosti zahýbala scénou – najednou se poprvé za poslední rok NWN komunita začala zvětšovat. Vraceli se lidé, kteří již hraní vzdali a přicházeli lidé noví. To vše za čas podpořila snaha Ježury o prezentaci Equilibrie a RP hry na platformě NWN články a bannery na herních portálech jako je např. gamestar.cz.

Equlibrie z počátku po spuštění trpěla dětskými nemocemi a chybami. Něco z toho jsem čekal, něco ne. Ovšem během týdne byly odstraněny nejzávažnější chyby a do měsíce všechny hlavní chyby. Souběžně s tím se svět balancoval a vyvažoval. Řady týmu se rozrostly o další DM Ixe a Eskela, kteří pro Equilibrii hodně udělali. Později se k nim připojil i Danseur a ještě později Sic coby nové zařazení DS - Dungeon Servant.

Stále ale byl svět Equilibrie trnem v oku některým lidem. Pod falešnými accounty se snažil Azbestie spolu s Grundagem napadat Equilibrii na jejím vlastním fóru a to tak, že bylo jasné že cílem je útok sám nikoliv snaha o zlepšení. Na fóru Mintaky mezitím haněl Equilibrii Azbestie přímo. Od jisté doby jsem znal jeho totožnost dle IP adres, ale přistoupil jsem na jeho hru a neprozradil jej.

Teprve v okamžiku, kdy se snažil rozpoutat již třetí flames přímým napadáním hráčů jsem jeho totožnost demaskoval a vyzval ke zklidnění. Samozřejmě že se naštval, což mi v tu chvíli bylo jedno. Celá akce měla velmi pozitivní dopad – Azbestie se stáhl z fóra i spolu s Grundagem. Ještě ten den se mi kupodivu ozval Kuťas, aby vyjádřil své znechucení nad tím co se stalo na Equilibrijském fóru – dle jeho slov ho Azbestie zklamal a chtěl znát identitu Grundaga. Tu jsem bohužel nikdy nezjistil. Že by oteplení vztahů? Asi ne – vše zhořklo ani ne za týden přijetím Azbestieho a ještě jednoho člověka (Grundag?) mezi WB Mintaky. Takže asi vše bylo trochu jinak. že mě to překvapuje.

Mezitím se ke mě dostávají dosti znepokojivé zprávy o šíření pomluv o mě i Equilibrii – Equilibrie měla být pomstou Mintace, že nebyla podle mých představ, byl jsem označen za toho který roztrhl komunitu a vykradače Mintaky, Equilibrie za oslavu mého ega... Pochopitelně vše skrytě, tak abych se k věci nemohl vyjádřit či se bránit. Samozřejmě, že to není pravda a kdo si dá trochu práce tak zjistí, že z Mintaky nebylo na Equilibrii použito prakticky nic. Vím jen o třech myšlenkách, které jsem použil odjinud a ve všech případech šlo pouze o základní myšlenku, provedení i skripty byly napsané celé znova a možná lépe. Jednalo se o stahování kůží použitím předmětu dýky na mrtvé zvíře (asi jediný použitelný způsob pro dosažení cíle), léčitelné dózy a možnost nošení mrtvých postav na oživení do chrámu.

Bohužel v průběhu jara opustilo komunitu několik excelentních hráčů pro přílišnou závislost na hře. Zejména je citelná ztráta Rahwina, ovšem jde hlavně o jeho zdraví a pohodu a proto mu to přejme.

Počátkem dubna vyhlásila Mintaka spuštění. Vida, tak se jim to přeci podařilo. Jenže ouha – jednalo se o dosti populistický tah, spuštění bylo jen zpřístupnění testovacího modulu, který běžel již přes půl roku, vybraným beta-testerům. Současně s tím Liuk opět rozpoutal na Equilibrijském fóru flames – tentokrát osobním napadením mě, když mě označil bez udání důvodu za lháře a rozvraceče komunity. Důvody a to „jak to skutečně bylo“ sliboval až při ICQ rozhovoru s ním. Své číslo samozřejmě neopomněl uvést. Klasická pomluva, abych se nemohl bránit. Po kratším flames jsem to tam zamkl a později smazal.

Jenže to nebylo vše. Snowman je dosti horká hlava a útok si vzal osobně – napsal příspěvek na Alhambrijské fórum, který vyvolal pokračování flames z Equilibrie. Ignoroval jsem jej do okamžiku kdy se začínal stáčet směrem, že Equilibrie vyvolává flames na cizích fórech. V ten okamžik jsem zareagoval s tím, že bych nerad přiléval oheň do ohně, ale tento flames rozproudil Liuk – člen Mintaka týmu na fóru Equilibrie a na Alhambrijské fórum byl jen nešťastně zavlečen.

Vzápětí jsem byl kontaktován eHolym, že můj příspěvek maže s tím, že se jedná o flames příspěvek. Najednou. Inu nehodilo se to do krámu. Alhambrie prý není Mintaka – najednou, při minulém flames již byla její nedílnou součástí. Příspěvek tedy byl smazán a objevilo se prohlášení eHolyho, že smazal můj flames příspěvek. Jako jedinou možnou obranu jsem zmirroroval celý topic na fóru Equilibrie včetně svého smazaného příspěvku. Vzápětí svůj příspěvek o mém flamování Equilibrie smazal i eHoly a topic zamkl.

Druhý den Ježura na Alhabrijské fórum vypsal návrh – pokud Liuk nebude flamovat Equilibrijské fórum, my se postaráme, aby Snowman neflamoval Alhambrijské či Mintakácké. Příspěvek byl v zápětí smazán včetně posledního flames topicu a bylo vyvěšeno upozornění, že flames příspěvky budou ihned mazány. Toliko k možným dohodám s Mintakou.

Tím to ovšem neskončilo. Jednoho dne jsem ve hře potkal Eskela – DM Equilibrie. Byl dosti psychicky na dně – kontaktoval ho eHoly s tím, že Mintaka na něj jako budoucí DM spoléhá a potřebuje ho. A to přesto, že mě eHoly tvrdil že členem Mintaka týmu není, že je jen WB pomocník - a hle jaké mají WB pomocníci pravomoce, dokonce i DM přijímat mohou. Postupně Eskelovi namazal slovíčky med okolo pusy. Pak přišla rána – to vše, ale jen pod podmínkou, že už nebude dělat DM na Equilibrii. Navíc k tomu ještě trocha snahy o citovou manipulaci. Osobně by mi nikterak nevadilo že někdo dělá DM nebo hraje na dvou světech – spíše bych v tom spatřoval pozitivum – jeden svět znudí, inspirace přijde z druhého a naopak. Nuže toliko k trhání komunity a fér jednání.

Liuk ve svých pokusech na Equilibrijském fóru nepřestával – zatím poslední pokus o zvýraznění nedostatků některých základních systémů Equilibrie neuměle maskovaný za snahu pomoci byl odražen samotnými hráči, za což jim patří dík.

Pomalu ale jistě Equilibrie spěje ke svému Rozšíření, mnozí hráči již ztrácejí bariéry získané z ostatních světů a pomalu se transformují na hráče kterým říkám „hostitelé“ – ti kteří obstarávají zábavu pro ostatní když DM není ve hře.

Pokud se ohlédnu zpět na své působení v NWN komunitě, tak bych možná něco udělal jinak a lépe, ale v hlavních rysech a věcech bych jednal zcela stejně. Jedna věc co mě skutečně mrzí je nefér postoj, jednání a pokrytectví některých členů Mintaky. Samozřejmě ne všech jejích členů, ale prakticky celého jejího vedení. Budoucí dohoda či jakékoliv vztahy tak již nejsou nikdy možné.

Labir
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Bohužel ač toto jsem původně nechtěl nikdy publikovat, tak mi nezbylo nic jiného. Jedná se o obranu proti nařčení, pomluvám a překroucením skutečnosti jenž jsem se stal spolu s Equilibrií cílem. :dry:
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Kutas

ach jo

Příspěvek od Kutas »

Začínám se na ten CON těšit čím dál tím víc.… :shades:

Je vcelku dost věcí co mi na tom textu výše nesedí... ale nechci zabíhat do nějakých detailu = megaflames, byť na to tady máte dokonce vlastní sekci.
- EQ je super, myslíš, že má zapotřebí schazovat Mintaku?
- Azbestieho nábor do Mintaka teamu nemá nic společného s jeho postojem vůči EQ (btw. v Mintaka teamu je pokud vím pár lidí, které EQ nějakou dobu hodně bavila a hráli(jou) tady spíš než aby dělali na svém projektu).
- postoj liuka, Azbestieho nebo kohokoliv na světě není postojem Mintaky. Postoj a názor Mintaky je možné se dočíst na jejím fóru (http://forum.mintaka.info). Pokud vím nikde tam není nic o tom na co ty dost poukazuješ. Členové Mintaka teamu nejsou názorově lustrováni (nemáš rád EQ, vítáme tě nebo naopak), byť jsou jim dána třeba upozornění na určité věci - mohu se za Mintaku zaručit, že mezi ně nepatří něco ve stylu "běžte na EQ fórum a pruďte Labira" spíše naopak.
- proč na nějakou špínu reaguješ větší špínou? Nejsi v podstatě stejný jako ti proti kterým takhle bojuješ? Každá strana má dvě mince, v tvém textu je dost věcí podáno, řekněme "zvlášťně". Na fóru to rozebírat nechci, takže probereme osobně na CONu doufám.
- co se týče WB/DM členů Mintaky, tak pokud to bude možné, tak nebude akceptován v teamu někdo kdo se zároveň aktivně podílí na jiném nwn projektu, jako WB nebo DM. A je jedno jestli na Equilibrii, Demoně nebo jakémkoliv jiném serveru. Každý má možnost volby a není to v žádném případě nějaká zlovůle.… Osobně si myslím, že nás to může ušetřit mnoha potížím v budoucnosti.

Já se s tou naší minulostí srovnal, byť byla skoro až hnusná (způsoby a ohlasy při spuštění EQ - a to jste právě trpěli dětskými nemocemi a nebylo to vůbec o nějaké vychytanosti světa). Doporučuji ti to udělat taky, mnohem lépe pak budeš reagovat na různé prudiče, které stále něco v této oblasti trápí.
Jezura

Re: ach jo

Příspěvek od Jezura »

Labir píše:Mé působení v NWN komunitě...
Všechno, u čeho jsem z Labirova vyprávění byl, bylo přesně tak, jak Labir píše.
Kutas píše:- EQ je super, myslíš, že má zapotřebí schazovat Mintaku?
Kdo, kdy, kde schazoval Mintaku?
liuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od liuk »

Oceňuje tvé schopnosti podat vlastní pravdu tak čtivě .. skoro jsem uvěřil, že se to tak stalo.
Ale teď vážně, přesně jak jsem psal, tak to dopadne když si určitá skupina dělá čistě vlastní závěry a utvrzuje se v nich a nakonec jim uvěří.
Dál se k tomu budu vyjadřovat až na CONu, jdu si balit.
Kutas

Re: ach jo

Příspěvek od Kutas »

Jezura píše:
Všechno, u čeho jsem z Labirova vyprávění byl, bylo přesně tak, jak Labir píše.
Tohle co říkáš je hodně odvážné, neboť do velké části toho textu vidíš minimálně. Tedy pokud ti Labir nedal před rokem přístup na Mintaka fórum, tak soudíš čistě a pouze z Labirova tvrzení.… proti kterému stojí moje tvrzení... Takže jsis tu pravdu našel jen ty sám. Jinak neřikám, že Labir jednoznačně lže... jen říkám, že nastavuje jen jeden a do určité míry zkreslený pohled.
Některé příklady jsem uvedl - např. viz.Azbestieho vstup do Mintaka teamu, což nemělo vůbec nic společného s EQ a můj postoj k jeho chování tady na fóru se nezměnil, byť jsem v textu výše nařknut z toho, že sem "asi změnil postoj a jak to Labira ani nepřekvapuje". Pořád myslíš, že je to ta jediná a hlavní pravda?
S podobnou pravdou jsem se setkal, když Rahwin odcházel z Alhambrie.…
Rozebírat další a další věci konkrétně budu když už tak na CONu, na fóru jsme se myslím už všichni přesvědčili, že to nemá smysl. V reálu jsme to ještě nezkusili.
Jezura píše: Kdo, kdy, kde schazoval Mintaku?
Velká část toho textu je hlavně o špinění Mintaky.… ;)

Jinak já vám tu vaší jedinou pravdu už brát vůbec nechci... jen mi bude vadit, když mě nebo projekt na kterém se dost aktivně účastním budete veřejně urážet takovýmhle způsobem... i když si to s liukem nebo kýmkoliv jiným neumíte vyřídit jinak. A stejně jako Azbestieho, tak i liukovo chování mě mrzí, ale jsou to dospělí lidé a já za jejich činy odpovědnost nenesu.
Semtam nám i vám ulítne nějaká drobnost nebo popíchnutí, ale tohle mi přijde moc a vadí mi to. Proto jsem se ozval...

Kuťas edit: zdá se mi to nebo ta věta ohledně "pravdy" zní teď jinak než tomu bylo předtím?
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Myslím že tady k tomu se už nemá smysl jakkoliv vyjadřovat. Zkreslený pohled z vaší strany to být může, takhle jsem to viděl a zažil já. Jaké za tím kterým jednáním byly přesné motivace je mi vcelku jedno a nepídím se po nich. Důležité jsou pro mě dopady.

Jelikož tohle měl být pouze informační topic, poskytující pohled i z mé strany a ne flames (ačkoliv sem to do nich zařadil), tak to tu zamknu. Prostě teď jsem se rozhodl že se jen tak nestáhnu do pozadí, ale zapřu se a budu se bránit.

Edit: Tak to se ti zdá, nemáme potřebu měnit smysl příspěvků podle reakcí.
Zamčeno