EDIT Naylun: Přesunuto do rad a řešení problémů.
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
jentak mimo přijde ti to málo?Pipi_CZ píše:Moje postava dosáhla obratnosti 33 za pomocí její oběti bohu a kouzlu kočičí elegance. Jenže jakmile si nasadila chránič obratnosti +1 tak se jí k obratnosti nic nepřičetlo....33 je konečná hodnota obratnosti? Já to nechápu, konečný modifikátor je 11?
Ahá, takhle. Díky za skvělé vysvětlení. Ale, když tedy mám chrániče tak mi jsou k ničemu při takové obratnosti že? Stejně jako prsteny a tak.….Wendigo píše:Presne tak, maximalni bonus z kouzel, itemu a na EQ i modliteb a run se scita do maxima +12 tva zakladni obratnost je 21 + 12 = 33 aby jsi se dostal na 34 musel by jsi zvysit zakladni hodnotu coz lze jen bud pravidelnym rozdelenim ability bodu kazde 4 levely nebo featem [at uz class featem jako maji treba RDD nebo epickym featem jez vam umozni si misto featu vzit =1 k abilite]
Skutecny cap pro PC je 50, dosahnout lze ale az 99 jen od 50ky uz nedostavate bonusy vetsinou a obevuji se neprijemne bugy. [napriklad se silou prez 50 se stava ze postava ma obcas nosnost 0 liber]
Obratnost je to přímo obrovská a sám přemýšlím jak to vyjevit....to že je tak obratná..zatím přemýšlím nosciorp píše:jentak mimo přijde ti to málo?Pipi_CZ píše:Moje postava dosáhla obratnosti 33 za pomocí její oběti bohu a kouzlu kočičí elegance. Jenže jakmile si nasadila chránič obratnosti +1 tak se jí k obratnosti nic nepřičetlo....33 je konečná hodnota obratnosti? Já to nechápu, konečný modifikátor je 11?
dokážeš si vůbec představit jaká je to obratnost?
epická odbornost (20lvl +), větší moudrost/charisma/inteligence/síla/odolnost/obratnost.…Pipi_CZ píše:e? Co to? Zas tak anglicky neumím...možná německy, ale toto moc neovládám, co to znamená?Aefar píše: … epic feat greater XXX) …
O charismě jsem dlouho uvažoval a nakonec jsem (s myšlenkou, že v jednoduchosti je síla) skončil u představy charismy jako ochoty nebo touhy druhé osoby být dotyčnému nablízku nebo míry toho, jak příjemně se v jeho/její přítomnosti cítí, bráno jako průměr přes všechny různé postavy, aby se smazal vliv přátelství/příbuzenství/rasové nesnášenlivosti atd.Wendigo píše:Nazory na charismu se lisi ale ja si ji predstavuji slozenou ze tri soucasti - prvni dojem - ten je zalozeny nejmene na chovani a nejvice na vzhledu, nejde jen o krasu ale take napriklad o upravenost osaceni a tak dale. Druhou soucasti je schopnost ovlivnovat svym chovanim a slovy sve okoli. Je to slovnik postavy a vaze se jak na inteligenci tak na moudrost. Je to ona schopnost dabelskych recniku a treti casti je ono nevysvetlitelne kouzlo. Duvod jez nelze popsat ale jez by se dal nazvat jistou podmanivosti osobnosti a silou osobnosti.
Já se na to spíš dívám jako na logaritmus - ta křivka vypadá podobně, ale nemá žádný "limit" (což je podle mě nesmysl).Aefar píše:Já bych řekl, že vlastnosti rostou podle funkce Y=L-S^(-V)
Kde:
Y je dosažený výsledek
L je limit, kdy už je schopnost dokonalá
S je sledovaná schopnost
V je vlastnost (sil, int, obr atd.)
Průběh je pak takový, že nejprve s rostoucí vlastností rostou schopnosti velmi rychle, pak se ale začnou zvedat čím dál pomaleji, protože jsou limitované limitem L.
Třeba jako při běhu na sto metrů - ze začátku půjdete při tréninku nahoru velmi rychle - ke konci už pro vás bude každá setina sekundy šílená dřina. Tam by byl ovšem průběh funkce trochu jiný, protože je to nepřímá úměrnost - tedy čím lepší schopnost, tím kratší čas.
EDIT: Kdyby někdo nepochopil, je to recese, ale v podstatě to platí