neviditelnost ve měste

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

anurin

Příspěvek od anurin »

darmian píše:Chápu Lizardovu připomínku a souhlasím s ním a i mně to přijde divné a nemám to rád jenomže Tirian je prostě takový a tamní hráčstvo má holt jiné hodnoty než my v Říši... Zřejmě nezbývá nic jiného, než se s tím smířit...
Hlavně, když už... tohle se má řešit ve hře IC a né na phoru. To že Tě to štve je zcela tvůj problém.
Dr.Lizard

Příspěvek od Dr.Lizard »

anurin píše: Hlavně, když už... tohle se má řešit ve hře IC a né na phoru. To že Tě to štve je zcela tvůj problém.
Mám běhat okolo NPC a sepisovat petici?
Já to řeším z toho obecného standartu, magie=zbraň. Je rozdíl mezi tím, že někdo má za pasem meč a že ti s ním mává před xichtem. To jak se k tomu budou stavět moje postavy je věc totálně mimo. Já stavím svůj hráčský názor na reakce NPC
Ludwig von Vergesenburg - "Jen jsem potřeboval na toaletu.… Deska říkáte."
Hubert Boural mladší - už jen nostalgie
Street_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Street_cz »

anurin píše:
darmian píše:Chápu Lizardovu připomínku a souhlasím s ním a i mně to přijde divné a nemám to rád jenomže Tirian je prostě takový a tamní hráčstvo má holt jiné hodnoty než my v Říši... Zřejmě nezbývá nic jiného, než se s tím smířit...
Hlavně, když už... tohle se má řešit ve hře IC a né na phoru. To že Tě to štve je zcela tvůj problém.
Lizardovi šlo spíš o to, aby si hráči uvědomili co dělají, takže nějaké IC řešení není na místě... nicméně u invisu si myslím, že vzhledem k povaze Tirianu je vše v naprostém pořádku
Safira Isil - 3.1.1121 popravena katovou sekyrou
Ramone, syn Anarchův - 27.10.1129 zemřel nepřízní osudu
ostatní upadli v zapomnění
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Měli jste vidět Tirian kdysi před zavedením Interferencí a podobných srandiček :) Svítící šiípku ze sloupů světla směřující na Svačinkův stánek, vodotrysky a dalšími iluzivními legráckami :D

Poslední dobou je situace naštěstí opravdu klidná a jako Tírinský rezident mohu potvrdit, že nákupy v Hide nebo Invisu jsou dost vzácné. :)
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
Taury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taury »

The_Balrog píše:Měli jste vidět Tirian kdysi před zavedením Interferencí a podobných srandiček :) Svítící šiípku ze sloupů světla směřující na Svačinkův stánek, vodotrysky a dalšími iluzivními legráckami :D

Poslední dobou je situace naštěstí opravdu klidná a jako Tírinský rezident mohu potvrdit, že nákupy v Hide nebo Invisu jsou dost vzácné. :)
Nerad ti odporuji, ale Interference nemají zrovna na tyto iluze vliv. Prostě se to nedělá kvůli tomu, že Svačinka nechtěl mít před občerstvením bordel. Nicméně … ty iluze klidně zase budou. To není problém :-D
Aini Wende - Až po špičky oušek zamilovaná elfka.
Burkarie dcera Zlitiruka - Ulomený obr?
Roma

Příspěvek od Roma »

Podle mě je nakupování a chození ve městě pod kouzlem Neviditelnost věc každého a není na tom nic, nad čím by se mělo pozastavovat.
Neviditelnost je neviditelná až od určité vzdálenosti, takže když si stoupnu před Svačinku a kupuju u něj, tak mě vidí. To že někdo kdo sedí o pár kroků dál a vidí jen Svačinku jak si s "nikým" povídá a prodává mu jídlo je jeho problém.

Tahle debata by byla na místě, kdyby šlo o nakupování v hidu, protože nepředpokládám že obchodník s občerstvením má nějak extra body ve spot/listen. A nezdá se mi, že by byli obchodníci byli už tak otrlí, že když jim z půltů zmizí zboží a oběví se na jejich místě nějaké peníze, že poděkujou a popřejou hezký den...
Roma Spouštěč pro Equilibrii 2.0 NWN Camera mod Listování v PM

Get the ability to choose: (.Y.) (oYo) (.)(.) (*)(*) (o)(0)
Nalk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

Z HIDEu minimálně na rozhovor vyskočíš...a je to v podstatě tak náhlé a překvapivé asi jako přiblížení se v neviditelnosti. :bigwink:
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"
- Eustass Kid (One Piece)

Van, kněz Hrebogův, vyznavač Vyšší cesty
acc.: Nalkanar
hemendo

Příspěvek od hemendo »

Mne spíš překvapilo, když jsem si dosedl na štokrdli u svačinky a najednou těsně u mě vyskočila z hidu osoba. Zahrál jsem to jako, že jsem se lekl a dotyčný na to odpověděl, že tam celou dobu stojí. Podle mě teda, když je někdo v hidu, tak nestojí, ale plíží se.

S tou neviditelností souhlasím, ale hide se podle mne takhle hrát nedá. :clover:
Dr.Lizard

Příspěvek od Dr.Lizard »

Achjo, zdá se že debata bere totálně jiný směr a nezdá se, že by většina z vás chtěla pochopit na co jsem poukazoval. Poznámka Taury to tak nějak podtrhuje.
Taury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taury »

Dr.Lizard píše:Achjo, zdá se že debata bere totálně jiný směr a nezdá se, že by většina z vás chtěla pochopit na co jsem poukazoval. Poznámka Taury to tak nějak podtrhuje.
Tahle debata už se dávno uzavřela. Tirian je Tirian … město mágů .. neviditelnost je na běžném pořádku a lidé jsou zvyklí, stejně jako PC které tam nějakou dobu žijí. Hide je něco jiného, ale když se ti připlíží k někomu taková osoba, pozdraví byť šeptem a zaplatí, není důvodu mu nedat co chce. To že Svačinka mluví do větru … tak to ignoruj. Když v invisu někdo projde kolem tebe, tak nejspíš jen zaregistruješ jakési divné zavlnění nebo mihnutí se čehosi. Nic víc nic míň. Neviditelnost funguje jen od určité vzdálenosti. Myslíš si že se každý otáčí když kolem něj někdo projde a náhle tam není? Ano otočí se, ale pak si řekne že se mu něco zdálo. Časem, z opakujících se příhod mu to bude divné, začne se pídit a dozví se že to byl asi nějaký mág a že to nemá tak řešit. V říši, respektive v Hagu by asi reagovali poněkud jináč. Tam ale nemám zkušenosti. Ber to tak, že neviditelnost v Tirianu, městě mágů, je vesměs tak nějak normální. Hide ať lidi hrajou. Pokud chceš aby třeba svačinka na Hidnutou nebo neviditelnou postavu šeptal, řekni WB. Pokud chceš aby lidé nechodili tolik v invisu a v Hide …. zkus jim to zakázat. Nebo si stěžuj IC někde na hradě.
Aini Wende - Až po špičky oušek zamilovaná elfka.
Burkarie dcera Zlitiruka - Ulomený obr?
anurin

Příspěvek od anurin »

Taury píše:
Dr.Lizard píše: Nebo si stěžuj IC někde na hradě.
Nebo sepiš tu svou petici. :megalol:
Nalk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

Taury píše:...Pokud chceš aby třeba svačinka na Hidnutou nebo neviditelnou postavu šeptal, řekni WB.
Zrovna před pár dny jsem podobný návrh posílal Labirovi... protože obchodníci maj tuny textu, tak jestli by bylo možné převést třeba vše krom "úvodního pozdravu" do šepotu. :bigwink:

EDIT: i když vlastně v úplně jiném kontextu :smile:
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"

Dr.Lizard

Příspěvek od Dr.Lizard »

Achjo...
anurin píše: Nebo sepiš tu svou petici. :megalol:
prosím tě to byla ironie, tak nějak nemusíš vyloženě spamovat. Přecijen už sis píchnul tak všeho s mírou.
Taury píše: Tahle debata už se dávno uzavřela. Tirian je Tirian...
Pokud dovolíš, uzavíral bych jí hlavně, až potom co se vyjádří více lidu. Přeci jen dost si jich přes víkend válí šunky na srazu.

Tak ještě jednou co jsem měl přesně na mysli.

Ona ta neviditelnost je vlastně špička ledovce, ale zkuste chvíli uvažovat jako ti civilisti, kteří nejsou mágy, bojovníky a kdo ví čím a nedívají se na to jako na hru.
Příklad... Mnoho lidí u nás vlastní palné zbraně, samozřejmě nají na ně papíry. Stejně tak v Tirianu je mnoho osob vládnoucích magií a populace to ví. Jenže furt je jasnej rozdíl mezi vědět a vidět. Zajít si do sámošky s brokovnicí na rameni tak otázka "Budete platit?" dostává netušené rozměry. A stejně tak neviditelný zákazník, či kolemjdoucí podsouvá myšlenku "nejsem okraden?".
Tirianské stráže sice dotyčného vidí, ale nemají oči úplně všude. Pochybuju, že si běžný občan říká jsou tu stráže, nic se mi nemůže stát. Co si mají říkat ti odvážlivci, kteří strážného v dohledu nemají, kupříkladu uvnitř budov. Je pak naprosto logické, aby se pokoušeli eliminovat tyto případy. Stejně tak, jako by běžní občané měli důvody prosazovat své bezpečí.

Podotýkám, výroky "řeš to IC" si nechte, protože už jsem několikrát řekl, že se nejedná o debatu v prámci charakteru, ale jde o myšlení NPC.
To že to celou dobu nějak fungovalo a všude klid, neznamená, že to tak je správě a že se nejedná o poměrně obstojný problém.
Kdo ví třeba civilistům pomalu dochází trpělivost s nevychovanými mágy a dobrodruhy.
Roma

Příspěvek od Roma »

A jaké jiné odpovědí na takové dotazy čekáš?

Takhle porovnávat realitu s EQ je zcestné.
Jaký je rozdíl přijít do obchodu s borkovnicí na rameni a nebo mečem v pochvě?

To, že je někdo v neviditelnosti a projde okolo tebe neznamená, že tě chtěl okrást, protože by musel k Tobě blíž a to by jsi ho uviděl. Odpovědi ať tohle řešíš IC jsou namístě, protože pokud máš pocit že jsi byl okraden, hrej to tak se všemi IC následky. V případě Svačinky mi u něj nákup v Neviditelnosti připadá úplně normální, když se k němu půjdo od mostu, stejně mě uvidí až když budu před ním, ikdyž nebudu mít žádné kouzla.

Horší je to v místech, kde se do obchodu vchází dveřmi a třeba švadlenka by z toho mohla být nesvá, ikdyž má u dveří strážného.

… Nebo by jsi chtěl u každého obchodníka nápisy: "V neviditelnosti vstup zakázán?" - Pak by možná měli obchodníci chtít i nápisy typu: "Se zbraní vstup zakázán" - Obzvláště v bankách je to v porovnání s naší realitou docela rozumný požadavek, ale v rámci fantasy hry je to hloupost.

Jon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jon »

Rozdíl je v tom, že pokud je zbraň v pochvě, je všechno OK. Problém je až když je tasená. Je to jako s brokovnicí v pouzdře a na rameni.

S magií takový problém není, mág sešle cokoliv i bez toho, aby musel cokoliv "tahat z pouzdra".

Myslím si, že Lizard se snaží poukázat na fakt, že některé jednání magických povolání může být ve světě považováno za nevychované, a upřímně, ta neviditelnost je už hodně na pováženou.

A propos... Co je to za argument, že je někdo od jisté vzdálenosti viditelný? To nikoho nevidím a najednou puf? Být prostý rolník/prodavač a stávat se mi to párkrát za den, asi by mi s takovými vykuky došla brzy trpělivost.
Kraki Skengdrang
Dr.Lizard

Příspěvek od Dr.Lizard »

Děkuji Jonovi

přesně o tomto se tu celou dobu pokouším mluvit, omlouvámse pokud to pro vás nebylo pochopitelné, ale vy se pořád vracíte k pohledu hráčských postav a to není to o co mi jde
Roma

Příspěvek od Roma »

Pominu fakt, že tasení meče z pochvy je mnohem rychlejší než seslání kouzla a to že si myslím, že "zlomená" (tak jak s brokovnicí chodí myslivci v lese) brokovnice na rameni je bezpečná, ikdyž není ve futrálku.

Co je to za argument? To bylo jen k tomu, že ikdyž nikoho vidět nemusíš, prodavač někoho vidí a obchoduje s ním - Nemává rukama do větru.

Prostému prodavači by asi došla trpělivost a s takovými by neobchodoval? A nebo by si na to zvykl a byl rád za nějaké kšefty, zvlášť když neprodává nic extra?

Těžko říci co bude Svačinka v Tirianu považovat za nevychované, ale nic nebrání nikomu to za takové považovat.

Jde o to, že hrát obchodníky DM, tak by na to asi nějak zareagoval, ale obchod by se uskutečnil.
Řešit to skriptově - neprodávat když je invis, mi připadne nešťastné, to potom neprodávat když je zahalenej, chová se neurvale, je to známej ničema... Nosí zbraň v pochvě nebezpečně blízko ruky, nebo se nedejbože za rukojeť zbraně drží...
Stejně nešťastné jsou podle mě cedulky o zákazech.

Je to na uvážení hráče a jak mu to připadne vhodné/nevhodné a pokud se to někomu velíbí když to "vidí", nic mu nebrání to s dotyčným "sehrát" a k uvědomění hráče to přispěje více, než takovýhle topic na foru.

EDIT: ...Navíc když se to staví na:
Dr.Lizard píše: Já to řeším z toho obecného standartu, magie=zbraň.

kokosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokosak »

Jakožto jeden z prvních navrátivších se ze srazu musím jen souhlasit s Taurym a Romou. Tirian je město mágů a nikdo tam nebude řešit, že jde kolem mág s plnými boosty. Víc k tomu není co dodat. Může se ti to nelíbit, můžeš s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co proti tomu můžeš dělat. Pokud si opravdu formuješ jako hráč pohled na chování NPC, tak to tak ber. Jo, to jakmile uvidíš mága s boosty v Hagu, tak to je zneužití nepřítomnosti DM.

Asi bude opravdu příště lepší, pokud to budeš řešit IC - tedy zajdeš na místo, kde předpokládáš neviditelnou postavu a dáš se s ní do řeči. On tě potom pan lektor taky můž nechat zavřít za drzost :bigwink:

Jinak konkrétně neviditelnost, stejně jako Hide může být pokládaná za nepřátelskou akci, ale opět na ní máš reagovat primárně IC. Tím dáš jak hráči, tak postavě jasně najevo, jak to vidíš. Psaním na foru moc nedosáhneš. Mimo jiné i proto, že největší prasiči ani neví co to je, nedejbože aby si tu něco přečetli.
Eternal chaos comes with chocolate rain, you guys. CHOCOLATE RAIN!
Jon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jon »

Ale notak, Lizard se to nesnaží řešit z pohledu PC, spíš ho zajímají reakce NPC.
Kraki Skengdrang
Nalk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

Jon píše:Ale notak, Lizard se to nesnaží řešit z pohledu PC, spíš ho zajímají reakce NPC.
Problém je, že my jsme prostí hráči, kteří nemohou vysvětlovat cítění NPC ohledně dané situace. To mohou jen D?, takže si tu tak spekulujeme jako hráči. :smile:

Zamčeno