Dle mého zcela osobního názoru za to Řím nestojí. Shodou okolností jsem byl necelý měsíc předtím, než jsme jeli do Říma, v Londýně … srovnávání jsem se prostě vyhnout nemohl, ale podle mě za to nestojí ani bez srovnání. Na koloseu není nic moc vidět, pokud se nenatrefíte na nějakou akci … což my jsme se nenatrefili. Italové jsou neskutečně vlezlí, prostředí je nepříjemný a co se památek týče, snad jediné se mi líbilo to zachované "město" kousek za koloseem (jak jen tomu říkali...) … když půjdete od kolosea směrem okolo toho oblouku, tak k tomu dorazíte, jsou tam vidět i sloupy.
Hromadná doprava v Římě je utrpení, předražená, přelidněná a hnusná (mluvím teda o metru, autobusy jsou … prostě autobusy). Jediná výhoda, co to mělo, že jsme za celou dobu nenatrefili ani na jedinýho revizora (a to ani ve vlacích, dokonce ani v meziměstských vlacích - ani průvodčí, ani revizor), takže jsme tam po určité době vesele jezdili na černo (ano, velice se za to stydím

).
Různě po městě se dá narazit na celkem zajímavý budovy, to už je spíš na každým, kam se vydá … ale nepřišlo mi to zajímavější než Praha.
Taky se připravte na to, že je placený v podstatě všechno, co je napadlo zpoplatnit … a že například když začne pršet, bude vás každých padesát metrů zastavovat borec, který nabízí za 5 Eur deštníky.
Co se Benátek týče, taky tam nedávno byla jedna moje známá a byla šíleně zklamaná. Hnusný, oprýskaný prostředí, spousta holubů lezoucích až do huby (pozor, nepečených) a nic moc k vidění.
Imagination is the only weapon in the war against reality.