Pasti na svahu

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Zamčeno
Lord Xeen

Pasti na svahu

Příspěvek od Lord Xeen »

Hraju poprve za rogua a hodila by se mi rada od nejakeho zkuseneho chmataka... :smile:

Podarilo se mi umistit past na mirny svah tak, ze uz nesla sebrat, zelene byly videt jen rohy a okraje, prostredek ne. A at jsem klikal, jak jsem klikal, tak se kruhove menu tvarilo tak, ze tam past neni.

Tak jsem se chtel zeptat - je mozne takovou past znovu sebrat?
A pokud ne, jde to nejak odhadnout, kdy by tato situace mohla nastat?
"Boj byt nevycerpatelna zdroj zabava i pouceni." - Vugar Malshurd
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Je to enginová chyba - past je vždy placatý a rovný čtverec a tedy pokud je položena na nerovný povrch tak je z ní vidět jen kousek jenž se ocitne nad terénem. Většinou zpětně vzít jde pokud se klikne na tu část, která je vidět, tj. ne doprostřed čtverce kde je zem, ale na nějakou tu zelenou/červenou část.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
kolja
Kontaktovat uživatele:

Re: Pasti na svahu

Příspěvek od kolja »

jo, ale nic si z toho nedelej, sebrat to de :bigwink:

sice mi to trvalo asi 20 min klikání když se mi to stalo poprvý, než sem ji sebral, protoze sem ji nechtel ztratit :smile: Pak uz to lip odhadnes a pude to lip, ale teoreticky bys ji moh i polozit tak hooodne blbě, že by to už nešlo no, ale to se stane malokdy... Zkus proste proklikat po milimetrech celou tu oblast, na jednom kousiku to pujde :smile:
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

tak jest
sou i místa, kde past "propadne" úplně a sebrat už nejde, především v DOA a horskejch tilesetech v povlovnejch svazích a na mostech
to mi připomíná, některý pasti v hrobce na Mithalirským krchově sou na mostech a nemaj žádnou viditelnou část (stejnej problém byl i v hrobce na Tirianským pohřebišti, tam se to fixlo)
jo a neboj se klikat i na místa, kde tu past nevidíš, pokud si ji searchnul, kruhový menu se objeví i když "videt" neni
Naposledy upravil(a) photter dne 20. 7. 2006 23.18, celkem upraveno 1 x.
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

photter píše:(stejnej problém byl i v hrobce na Tirianským pohřebišti, tam se to fixlo)
ja to rikal porad, ale prej tam nemela zadna past byt :)) ale jestli uz je fixla tak to je dobry.. kolikrat my sme se na ni naumirali :biggrin:
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

jj, já sem chcipnul na ty ohnivý na mostě v Tirianský hrobce, pak už sem to věděl a sbíral sem ji i když sem ji "neviděl" ale to je fuj :biggrin:

Lord Xeen

Příspěvek od Lord Xeen »

Tak diky za info, ja zkousel klikat na to zeleny, i na ten stred, ale nakonec jsem pro odstraneni vyuzil okolo jdouciho jezevce... :biggrin:
Lord Xeen

Příspěvek od Lord Xeen »

Mel bych jeste jednu otazecku. Tady:
http://www.nwnwiki.org/Keen_Sense

je uvedeno, ze elfove jsou sice porad v search modu, ale s polovicnim dosahem, je to opravdu tak?
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

fakt nevim ale nwnwiki obvykle nekecá, tak bych tomu věřil
s tim polovičním dohledem bych si nelámal hlavu, daleko větší problém je momentální kondice serveru, pasti se zobrazujou jako plcbly, tzn, až je "vidíš" a házíš na objevení jednou za kolo, takže když to lagne, uvidíš past až když v ní stojíš
proto, když tušíš pasti, di pomalu a kličkuj (nebo když vidíš zlodějě před sebou jít cik-cak, tak k němu nelez blízko :biggrin:

kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Lord Xeen píše:Mel bych jeste jednu otazecku. Tady:
http://www.nwnwiki.org/Keen_Sense

je uvedeno, ze elfove jsou sice porad v search modu, ale s polovicnim dosahem, je to opravdu tak?
no vidis, a to sem nevedel, sem myslel ze to je search automaticky, takze 10 ft, a vono ne :) ale myslim, ze kdyz nebehas, tak bys to nemel schytat, pokud to teda hodis :)
Lord Xeen

Příspěvek od Lord Xeen »

kolja píše:
no vidis, a to sem nevedel, sem myslel ze to je search automaticky, takze 10 ft, a vono ne :) ale myslim, ze kdyz nebehas, tak bys to nemel schytat, pokud to teda hodis :)
Mne se spis nelibi situace, kdy mi nejaky luphobit bude z 10 ft ukazovat 'hele tamhle je past' a ja ji nebudu schopen videt bez toho abych sel bliz.
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

tak ho střelíš mezi lopatky, hajzlíka malýho drzýho

IMHO pokud stojíš, měl bys mít mít plnej dosah, todle je penalta za to, že v search módu (pro elfa permanentní) nemáš sníženou rychlost
ale netestoval sem to

kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

photter píše:tak ho střelíš mezi lopatky, hajzlíka malýho drzýho

IMHO pokud stojíš, měl bys mít mít plnej dosah, todle je penalta za to, že v search módu (pro elfa permanentní) nemáš sníženou rychlost
ale netestoval sem to
taky si myslim.… a tak daleko za hobitem asi stat nebudes :) no a pred nej taky nepudes, hobit za zadama to uz vubec :))
Zamčeno