Brainwave
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
-
- Kontaktovat uživatele:
Brainwave
zdravím, přátelé!
Snad to není zbytečné a najde se tu alespoň nějaký zájemce o diskuzi o mozkových vlnách a
korelujících stavech vědomí. A možnosti stavy vědomí změnit, pomocí změn mozkových vln.
Např. pomocí binaurálu, meditací, hypnózy atp.
tak co, najde se někdo, koho to zajímá?
Do větru tu smolit texty nebudu, abych si nahonil ego nebo co. Spíš bych o
tomhle velmi zajímavém fenoménu nasdílel informace s někým ;)
(popř. Facebook skupina Brainwave)
dík za dočtení až sem a ještě větší dík za případnou reakci
Snad to není zbytečné a najde se tu alespoň nějaký zájemce o diskuzi o mozkových vlnách a
korelujících stavech vědomí. A možnosti stavy vědomí změnit, pomocí změn mozkových vln.
Např. pomocí binaurálu, meditací, hypnózy atp.
tak co, najde se někdo, koho to zajímá?
Do větru tu smolit texty nebudu, abych si nahonil ego nebo co. Spíš bych o
tomhle velmi zajímavém fenoménu nasdílel informace s někým ;)
(popř. Facebook skupina Brainwave)
dík za dočtení až sem a ještě větší dík za případnou reakci
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
(William Blake)
-
- Kontaktovat uživatele:
že já jsem dával tu 4. možnost, to jsem se sám vytrestal
Ale zdá se mi jako škoda že Eq fórum (=jeho uživatelé) je tak neochotno rozvíjet neherní témata.
Škoda veliká, mohlo by to tu být trochu komplexnější a zajímavější. Čímž by se i mohla zvýšit návštěvnost a
to by zase mohlo vést k většímu spektru zaměření fóra v téhle sekci (a možná to tak nejni;)). :)
No ještě chvíli počkám s anketou a přizpůsobím se.
(proč s tím tady otravuji? Eq mi dala spoustu hodin zábavy a nebyl to jen svět, ale i komunita hráčů. Necítím u sebe nějaký dluh, jen to tu mám prostě rád... ale pro mě jako nehráče je tu nuda. Do herních témat už nemám skoro čím přispět. Ale tlačit hovínka proti vůli lidu tu nebudu, nebojte .))

Ale zdá se mi jako škoda že Eq fórum (=jeho uživatelé) je tak neochotno rozvíjet neherní témata.
Škoda veliká, mohlo by to tu být trochu komplexnější a zajímavější. Čímž by se i mohla zvýšit návštěvnost a
to by zase mohlo vést k většímu spektru zaměření fóra v téhle sekci (a možná to tak nejni;)). :)
No ještě chvíli počkám s anketou a přizpůsobím se.
(proč s tím tady otravuji? Eq mi dala spoustu hodin zábavy a nebyl to jen svět, ale i komunita hráčů. Necítím u sebe nějaký dluh, jen to tu mám prostě rád... ale pro mě jako nehráče je tu nuda. Do herních témat už nemám skoro čím přispět. Ale tlačit hovínka proti vůli lidu tu nebudu, nebojte .))
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
(William Blake)
TROCHU OT: Kdyz uz tu tedy byly nakousnute ty mozkove vlny, tak treba tu http://www.youtube.com/watch?v=yLyrtyO68L0 je nastinen soucasny vyzkum v oblaste "cteni myslenek" na FEL CVUT (video je propagaci katedry Teorie obvodu, tj. je tam toho i vic … ). Pro zajemce, na FEL CVUT bude dne 22.1.2010 den otevrenych dveri a tipnul bych si, ze to tam budou prezentovat. 

-
- Kontaktovat uživatele:
poslední dobou si dost ujíždím na binaurálních zvucích. Na těch je založen např. princip psychowalkmanů.
Vpodstatě jsde o to, že do každého ucha je pouštěn zvuk obsahující trochu jinou frekvenci, které si mozek dokáže proložit a vnímat tak frekvence, které jsou uchem normálně neslyšitelné. Frekvence, na kterých funguje mozek. cca 0.3-38Hz. Tyto mozkové frekvence přímo korelují se stavem mysli (ty známé beta,alpha,theta, delta a gamma pro ty nejvyšší viz. obr.)

Fascinuje mě ten ohromný potenciál, který právě řízené ovlivňování frekvencí mozku (a tutíž i stavu vědomí) má pro všechny oblasti běžného lidského života.
Já osobně mám velmi pozitivní zkušenosti s využitím binaurálu pro velmi rychlé uvedení do meditačního stavu, případně pro velmi hluboké zanoření do vlastní mysli. Další příklady využítí jsou třeba:
-tzv. superlearning - hladina vědomí, kdy je mozek nejvíc agilní k přijímaní a uchování informací (např.
komerční produkt magická angličtina atp.)
-léčení nespavosti; v tom má tenhle způsob terapie gigantický potenciál... prostě si naladíte mozek do thety/delty a instantní spánek je tu :)
-relaxace - rychlejší refresh mysli neznám
-hypnotické sugesce - s binaurálními zvuky je velmi jednoduché se dostat do stavu, kdy je mozek velmi citlivý na přijímaní sugescí. Veliký potenciál pro odvykání na kouření a závislostech, hubnutí, motivaci atakdále
a je toho ještě dost...
Pro mě osobně je největší přínos ten, že se dokážu dostat do velmi hlubokého stavu mysli a prozkoumávat svůj vnitřní vesmír. Na pravidelné meditac, které by mi mohly přinést stejný výsledek, jsem neměl bohůmžel vůli. Nehledě na to, že výsledek by se dostavil až v dlouhém časovém horizontu. Proto jsem se občas uchyloval k entheogenům. V žádném případě jsem na ně nezanevřel, ale binaurál dokáže ukojit mojí častou touhu po vnitřním tichu.
tak... fuj, promiňte, ale číst se mi to po sobě nechce, takže možná budou někde chyby.
Každopádně pokud vás toto zajímá, pak neváhejte a navštivte stránku www.bwgen.com , kde je ke stažení
Brainwave Generator (free!), což je tool pro generování binaurálních beatů.
Uvítám reporty odvážných psychonautů!

Vpodstatě jsde o to, že do každého ucha je pouštěn zvuk obsahující trochu jinou frekvenci, které si mozek dokáže proložit a vnímat tak frekvence, které jsou uchem normálně neslyšitelné. Frekvence, na kterých funguje mozek. cca 0.3-38Hz. Tyto mozkové frekvence přímo korelují se stavem mysli (ty známé beta,alpha,theta, delta a gamma pro ty nejvyšší viz. obr.)

Fascinuje mě ten ohromný potenciál, který právě řízené ovlivňování frekvencí mozku (a tutíž i stavu vědomí) má pro všechny oblasti běžného lidského života.
Já osobně mám velmi pozitivní zkušenosti s využitím binaurálu pro velmi rychlé uvedení do meditačního stavu, případně pro velmi hluboké zanoření do vlastní mysli. Další příklady využítí jsou třeba:
-tzv. superlearning - hladina vědomí, kdy je mozek nejvíc agilní k přijímaní a uchování informací (např.
komerční produkt magická angličtina atp.)
-léčení nespavosti; v tom má tenhle způsob terapie gigantický potenciál... prostě si naladíte mozek do thety/delty a instantní spánek je tu :)
-relaxace - rychlejší refresh mysli neznám
-hypnotické sugesce - s binaurálními zvuky je velmi jednoduché se dostat do stavu, kdy je mozek velmi citlivý na přijímaní sugescí. Veliký potenciál pro odvykání na kouření a závislostech, hubnutí, motivaci atakdále
a je toho ještě dost...
Pro mě osobně je největší přínos ten, že se dokážu dostat do velmi hlubokého stavu mysli a prozkoumávat svůj vnitřní vesmír. Na pravidelné meditac, které by mi mohly přinést stejný výsledek, jsem neměl bohůmžel vůli. Nehledě na to, že výsledek by se dostavil až v dlouhém časovém horizontu. Proto jsem se občas uchyloval k entheogenům. V žádném případě jsem na ně nezanevřel, ale binaurál dokáže ukojit mojí častou touhu po vnitřním tichu.
tak... fuj, promiňte, ale číst se mi to po sobě nechce, takže možná budou někde chyby.
Každopádně pokud vás toto zajímá, pak neváhejte a navštivte stránku www.bwgen.com , kde je ke stažení

(William Blake)
(William Blake)
-
- Kontaktovat uživatele:
tak to se možná příjdu podívat, díky za tip!cybermisa píše:TROCHU OT: Kdyz uz tu tedy byly nakousnute ty mozkove vlny, tak treba tu http://www.youtube.com/watch?v=yLyrtyO68L0 je nastinen soucasny vyzkum v oblaste "cteni myslenek" na FEL CVUT (video je propagaci katedry Teorie obvodu, tj. je tam toho i vic … ). Pro zajemce, na FEL CVUT bude dne 22.1.2010 den otevrenych dveri a tipnul bych si, ze to tam budou prezentovat.
(William Blake)
(William Blake)
-
- Kontaktovat uživatele:
teda, vidím v tom řešení hned několik problémů :) nese to nějaká rizika? nerad bych do sebe začal cpát nějaké extra abnormální zvuky, abych se z toho nakonec ani neprobralOneHeart píše:Každopádně pokud vás toto zajímá, pak neváhejte a navštivte stránku www.bwgen.com , kde je ke stažení
Safira Isil - 3.1.1121 popravena katovou sekyrou
Ramone, syn Anarchův - 27.10.1129 zemřel nepřízní osudu
ostatní upadli v zapomnění
-
- Kontaktovat uživatele:
jo no vidíš, na rizika jsem uplně zapomněl :)Street_cz píše:teda, vidím v tom řešení hned několik problémů :) nese to nějaká rizika? nerad bych do sebe začal cpát nějaké extra abnormální zvuky, abych se z toho nakonec ani neprobralOneHeart píše:Každopádně pokud vás toto zajímá, pak neváhejte a navštivte stránku www.bwgen.com , kde je ke stažení
Nejeden člověk hlásil, že to pro něj je nepoužitelný, páč ho z toho po chvíli začala bolet hlava.
To je možný, ale já si myslím, že si to pouštěli moc nahlas. Ono to stačí mít puštěné na samé hranici slyšitelnosti (prý to funguje, i když to člověk už neslyší vůbec)
Ale určitě nedoporučuji užívání epileptikům, na to opravdu pozor.
(William Blake)
(William Blake)
No, bezpecnejsi je poustet si obycejne mantryOneHeart píše:jo no vidíš, na rizika jsem uplně zapomněl :)Street_cz píše:teda, vidím v tom řešení hned několik problémů :) nese to nějaká rizika? nerad bych do sebe začal cpát nějaké extra abnormální zvuky, abych se z toho nakonec ani neprobralOneHeart píše:Každopádně pokud vás toto zajímá, pak neváhejte a navštivte stránku www.bwgen.com , kde je ke stažení

-
- Kontaktovat uživatele:
je to zas trošku OT, ale já myslel, že mantry si musíš zpívat
každopádně ty rizika jsou uvedeny na stránkách a já si je dovolím zveřejnit (protože to by se nemělo zanedbat):
Lidí, kteří by se měli použití BrainWave Generatoru vyhnout:
Ti, kdo trpí záchvaty nebo epilepsií.
Ti, kdo používájí stimulátory.
Ti, kdo trpí srdeční arytmií nebo jiným onemocněním srdce.
Ti, kdo berou stimulanty, psychotika, atd.
každopádně ty rizika jsou uvedeny na stránkách a já si je dovolím zveřejnit (protože to by se nemělo zanedbat):
Lidí, kteří by se měli použití BrainWave Generatoru vyhnout:
Ti, kdo trpí záchvaty nebo epilepsií.
Ti, kdo používájí stimulátory.
Ti, kdo trpí srdeční arytmií nebo jiným onemocněním srdce.
Ti, kdo berou stimulanty, psychotika, atd.
Safira Isil - 3.1.1121 popravena katovou sekyrou
Osobně jsem v tomhle ohledu značně konzervativní a jaksi mám nedůvěru ke všemu, co není přirozené. Taky bych se bál, že když někdo tohle začne využívat, nedokáže po nějaké době danou činnost (například usnout) bez toho.
Mimochodem, pokud někdo trpí nespavostí, je třeba léčit příčiny, nikoli důsledky. A zrovna takovým lidem bych tyto experimenty vůbec nedoporučoval.
A poslední můj názor:
V dnešní době bohužel platí - za vším hledej někoho, kdo chce vydělat. Osobně považuji tenhle typ hmm... "novinek" za značně neetický způsob lákání blbců a značně pokročilou manipulaci, pro mě nepřípustnou.
Jak je z mého pohledu cítit, těmto "vlivům" ani za mák nevěřím a myslím si něco o placebu a staré tisíce let známé muzikoterapii (která fungovala vždycky).
Ale jak říkám, jsem značně konzervativní (nejen) v tomto ohledu. No... a v anketě jsem hlasoval pro "ne"
, ale ne proto, že bych se nechtěl bavit na neEQ téma, ale kvůli mému názoru na toto konkrétní.
Mimochodem, pokud někdo trpí nespavostí, je třeba léčit příčiny, nikoli důsledky. A zrovna takovým lidem bych tyto experimenty vůbec nedoporučoval.
A poslední můj názor:
V dnešní době bohužel platí - za vším hledej někoho, kdo chce vydělat. Osobně považuji tenhle typ hmm... "novinek" za značně neetický způsob lákání blbců a značně pokročilou manipulaci, pro mě nepřípustnou.
Jak je z mého pohledu cítit, těmto "vlivům" ani za mák nevěřím a myslím si něco o placebu a staré tisíce let známé muzikoterapii (která fungovala vždycky).
Ale jak říkám, jsem značně konzervativní (nejen) v tomto ohledu. No... a v anketě jsem hlasoval pro "ne"

* Catigern
* Albrecht Prskotřesk
† Bolthorm syn Thrudgelmův
-
- Kontaktovat uživatele:
@Aefar: ovšem hektický způsob života, který se mi snaží vštípit okolní společnosti se mi jako přirozený nezdá. Ale to už bychom byly hodně OT.
A ještě jedno OT: Neber si to v žádném případě osobně, ale možná je to právě konzervatismus na poli vědy, který zabraňuje novinkám (imo obzláště u medicíny), aby se mohly uplatnit ve svém plném rozsahu.
Chápu že kritické myšlení je třeba jako sůl... ale pokud je proloženo zaslepeností kvůli předsudkům popřípadě nějakou nepříjemnou kognitivní disonancí, tak už je to jen odmítání z jakési setrvačnosti. (Tu poslední větu už myslím obecně a ne na tebe :))
S první větou se nedá než souhlasit. Ale neřekl bych že v tomhle případě... využíváni v medicíně (nejen experimentálně) je mi dostatečným důkazem.A poslední můj názor:
A ještě jedno OT: Neber si to v žádném případě osobně, ale možná je to právě konzervatismus na poli vědy, který zabraňuje novinkám (imo obzláště u medicíny), aby se mohly uplatnit ve svém plném rozsahu.
Chápu že kritické myšlení je třeba jako sůl... ale pokud je proloženo zaslepeností kvůli předsudkům popřípadě nějakou nepříjemnou kognitivní disonancí, tak už je to jen odmítání z jakési setrvačnosti. (Tu poslední větu už myslím obecně a ne na tebe :))
(William Blake)
(William Blake)
Já si to samozřejmě osobně neberu
A samozřejmě kozervatismus možná zabraňuje novinkám, ale je to o stylu a způsobu života. Právě tak tento kozervatismus chrání právě proti onomu hektickému způsoba života. Aneb nač mikrovlnku či mixér, když si to mohu ohřát tradičně a svíčkovou s chutí propasírovat přes cedník (skutečně jsem takto konzervativní).
Ale přesto jsem pořád na nějaké střední cestě a nic se nemá přehánět. Plynový sporák, elektrickou troubu, lednici a varnou konev mám
Zatím netoužím nechat se kyborgizovat nějakými vlnami, ale pokud budou všichni kyborgizovaní za několik let, možná o deset let později to zkusím já. No, vyhovuje mi to.
Ale stojím si za tím, že tím chce pouze někdo vydělat a že význam byť v medicíně je pouze muzikoterapeutický. Osobně bych na toto podepsal revers.

V tomto zcela souhlasím a můžu zodpovědně říct, že se nenechávám a odmítám nechat strhnout. Hezky v klidu, v pohodě a hlavně plně prožít...OneHeart píše:..hektický způsob života, který se mi snaží vštípit okolní společnosti se mi jako přirozený nezdá...

A samozřejmě kozervatismus možná zabraňuje novinkám, ale je to o stylu a způsobu života. Právě tak tento kozervatismus chrání právě proti onomu hektickému způsoba života. Aneb nač mikrovlnku či mixér, když si to mohu ohřát tradičně a svíčkovou s chutí propasírovat přes cedník (skutečně jsem takto konzervativní).
Ale přesto jsem pořád na nějaké střední cestě a nic se nemá přehánět. Plynový sporák, elektrickou troubu, lednici a varnou konev mám

Zatím netoužím nechat se kyborgizovat nějakými vlnami, ale pokud budou všichni kyborgizovaní za několik let, možná o deset let později to zkusím já. No, vyhovuje mi to.
Ale stojím si za tím, že tím chce pouze někdo vydělat a že význam byť v medicíně je pouze muzikoterapeutický. Osobně bych na toto podepsal revers.
Naposledy upravil(a) Aefar dne 12. 1. 2010 11.50, celkem upraveno 2 x.
* Catigern
* Albrecht Prskotřesk
† Bolthorm syn Thrudgelmův
-
- Kontaktovat uživatele:
To je správná otázka, dík magnume!magnumik píše:příjde mi to jako takový zvláštní zahrávání si se svým mozkemnejspíš bych do toho nešel... ale zajímá mě ten stav prozkoumávání tvého vnitřního vesmíru OneHearte
jakože pocitově a myšlenkově :) co se ti děje v makovici? :)
Vpodstatě stav, kteréhož slabý odvar zažívám, když se občas meditace vyjímečně povede (proto je také pro mě tohle jen nástroj a pevně věřím, že ho budu moci opustit...).
Zažil jsi někdy pocit vnitřního ticha? Když ten naprosto zběsilý, šílený a hlavně skoro nekontrolovatelný příval myšlenek odšumí?
Najednou je v hlavě čisto a klid. Nevnímám vnější podněty (tíže těla, svrbění za uchem..), neruší mě nic zvenčí a hlavně ani zevnitř. Pak má mysl ohromný potenciál zkoumat příčiny a pohnutky vlastní exekutivy, aniž by se do toho sraly emoce. Možností je nekonečno. Docela silný vjem je zaměřit se na své tělo a vnímat ho se vším všudy... takhle jsem odhalil, proč mě bolela páteř (nikdy předtím mi nedošlo, ž to může mít tak banální příčinu - polštář dvakrát přehlý :D).
Před pár dny jsem zkoušel další pro mě fascinující funkci mozku - imaginaci. To byl extra silný zážitek.
Při běžné hladině vědomí mám představivost docela dobrou, ale snaha vykreslit si v mysli třeba strom je hrozně pracná, protože se na to neumím dostatečně koncentrovat (nehledě na tu řeku myšlenek, které mi ho zastírají...).
No a proto jsem otestoval svojí schpnost imaginace při použití BW... výsledek mě uplně ochromil :)
Ne jen že jsem byl schopen si v mysli vykreslit a představit vše v ohromných detailech, ale byl jsem schopen si to i uchovat. Až mi po chvílie snažení na pomezí spánku a bdělosti vznikla v hlavě krásná scenérie a nebyl to sen - vědomě jsem vytvářel, uchopoval a vnímal. Vpodstatě jsem pod víčky viděl stejně ostře jako očima... čistě a jasně jen to, co jsem si tam vytvořil, žádné myšlenky nerušily. Krása, nádhera... těžko popsat exatický stav, který mi tohle zjištění přineslo

BW je jen pro lepší naučení práce se svým mozkem, imo.
(William Blake)
(William Blake)